Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem szeretném ha a gyerekünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném ha a gyerekünk majd a párom vezetéknevét kapná. Ez mennyire elfogadható?

Figyelt kérdés
Nem annyira durva vezetéknév, de többször elmondta, hogy kiskorában sokan gúnyolták a nevével. A tesóját szintén. Ettől függetlenül szeretné, ha az Ő nevét kapná majd a gyerekünk. Nyilván ez így természetes, de miért induljon ekkora hátránnyal a gyerek? Tényleg ennyire fontos egy név, hogy akkor szívjon a gyerek is vele? Az egy dolog, hogy mostanra már megszerette a párom a nevét, mert felnőttként màr nem bántja miatta senki, meg már nem is érdekli. Gyerekeknek ezt nem olyan könnyű elmagyarázni. Gyerekként neki is rosszul esett.
nov. 10. 23:35
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
40%
De az apának fel kell vennie a nevét a gyereknek mert az anyakönyvvezetőben nem azzal ismeri el, hogy az övé? Vagy már nem létezik ilyesmi? Nem tudom. Persze ha nem így van neked nem muszáj rá hallgatni, de hiába nem veszi fel ha tudni fogják az apja vezetéknevét úgyis fogják cikizni. Sőt tök mindegy mi a neve úgyis akadni fog gyerek legalább egy aki bele fog kötni pl. A magassága, vagy hangja, öltözködése miatt. Nem tudod elkerülni, hogy ne szúrják ki a gyereked!
nov. 11. 13:44
 32/44 anonim ***** válasza:
(milyen szarul hoztam össze -.-" - de az apja nevét fel kell vennie a gyereknek*)
nov. 11. 13:47
 33/44 anonim ***** válasza:

Mondjuk mindig bizarrnak tartottam hogy sok pali ragaszkodik ahhoz hogy a saját nevét kapja a gyerek, miközben vagy az ő neve ocsmány, vagy a nő neve kifejezetten szebb.

Na mindegy, az ezer éves hagyományoktól soha soha nem szabad elszakadni, a férfinak pedig joga van rátenni a saját nevét a gyerekre akit a nő szült, vita lezárva.

Vagy mi..

nov. 11. 14:12
 34/44 anonim ***** válasza:
31. Nem, nem kell a gyereknek az apja nevét kapni, nem a névvel ismeri el. Lehet választani, hogy melyik szülő vezetéknevét adják neki
nov. 11. 14:14
 35/44 anonim ***** válasza:
12%
#34 Azért kérdeztem, ezek szerint változott a törvény. Viszont amit írtam utána az aktuális. Tehát hiába akarja hogy a kérdező elkerülni a szivatást. Nem lehet elkerülni. Minden gyerek megtapasztalja és idővel hozzászokik, megtanul védekezni. Ami nem öl meg az megerősít!
nov. 11. 14:20
 36/44 anonim ***** válasza:
0%

Mindenki aki azt írta hogy nem kell az apja nevét kapnia. Vezetéknévről van szó nem keresztnévről :'D

De valóban lehet el lehet valahogy intézni hogy az anyja nevét kapja. De szerintem ez nem olyan fontos

nov. 11. 14:46
 37/44 anonim ***** válasza:

Nekem kérdés, hogy mégis mi az a név, és mivel cikizték. Mert van, ami tényleg magas labda (ilyen a Geczi, Szopkó, Punczi, Bugyi és társai) meg van, ami nem annyira gáz, csak a gonosz kiskölköknek kellett találni vmit. Pl. Mogyoróra, hogy "megmogyorózlak", Nyúlra, hogy "hú, de nyuszi vagy" vagy "nyúlbéla", Kálmánra, hogy "kakáltál mán", Zoltánra, hogy "fázol tán?" és társai. Utóbbi eset az, hogy azokat a gyerekeket amúgy is fikázták volna, és ha a név nincs, találnak vmi mást... alábecsüljük a kreativitásukat.

Én utóbbi esetben hagynám, max. arra kellene megtanítani, hogy legyen büszke és magabiztos típus, aki nem egy nyuszi, és kiáll magáért.

nov. 11. 16:10
 38/44 anonim ***** válasza:
36. Nem el lehet vhogy intézni, teljesen rendbenlévő dolog. Opciókna vezetéknevezéshez: apja neve, anyja neve vagy a kettő kötőjellel adható a gyereknek.
nov. 11. 16:38
 39/44 anonim ***** válasza:
Elfogadható, de ha a férjed meg azt mondja, szeretné, akkor mit csinálsz? Elhagyod a meg nem született gyereketekkel?
nov. 11. 16:58
 40/44 anonim ***** válasza:
24%
Na te is nagy anya tigris leszel már tudom előre. Akárki csak ránéz a gyerekedre már ugrani is fogsz védelmezni. Szegény gyerek és párod. Amúgy ezt előbb kellett volna meggondolni. Nem kellett volna neki babát szülni hanem másnak ha olyan baromira fontos a vezetéknév habár 100%, hogy ellenkezni fognak vele úgyis a gyerekek mint ő is fog másokkal. Még meg sem született, de már beleavatkoznál minden mozzanatba. Bakker attól, hogy ellenkeznek a gyerekek egymással attól még lehetnek barátok, vagy a barátai megvédhetik őt, sőt ő saját magát. Te még ezt sem tudod? Ne add az apja nevét majd megnyugszik később, de ha ellenkezni fognak a gyerekkel majd odavágja, hogy erre mentél az egész vezetéknévvel.
nov. 11. 18:30
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!