Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nem szeretném ha a gyerekünk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem szeretném ha a gyerekünk majd a párom vezetéknevét kapná. Ez mennyire elfogadható?

Figyelt kérdés
Nem annyira durva vezetéknév, de többször elmondta, hogy kiskorában sokan gúnyolták a nevével. A tesóját szintén. Ettől függetlenül szeretné, ha az Ő nevét kapná majd a gyerekünk. Nyilván ez így természetes, de miért induljon ekkora hátránnyal a gyerek? Tényleg ennyire fontos egy név, hogy akkor szívjon a gyerek is vele? Az egy dolog, hogy mostanra már megszerette a párom a nevét, mert felnőttként màr nem bántja miatta senki, meg már nem is érdekli. Gyerekeknek ezt nem olyan könnyű elmagyarázni. Gyerekként neki is rosszul esett.
nov. 10. 23:35
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
56%
Nem apa az ilyen.
nov. 11. 05:59
 12/44 anonim ***** válasza:
84%

Esetleg próbáljátok úgy hogy kotőjellel a te nevedet is, és mondjuk azt előre

Az övé: Forró (most ez jutott eszembe :D)

Tiéd: Horváth

A gyereketek pedig Horváth-Forró

Hátha

nov. 11. 06:08
 13/44 anonim ***** válasza:
65%

Nem lehet, hogy egy kicsit túl reagálod?

Annyira nem lehet gáz, ha a párod még büszkén viseli.

A hülye gyerekek csúfolódnak, ma már nem igazán szokás a gyerekek között sem, mert ciki. Ha nem a neve, akkor más miatt fogják csúfolni.

Van az a név, amit megváltoztat az ember, pl. ha Bűdi , vagy Bugyi lenne-ami egyébként egy tót név félrehallása, de ha nem ez a szint, akkor minek?

Nekem is szlovák nevem van, szinte mindig betűznöm kell, gyerek koromban utáltam. Aztán megszoktam, ennyi.

nov. 11. 06:32
 14/44 anonim ***** válasza:
59%
Ha szulni jo vagyok, de felesegnek nem, akkor biztos nem kapna a nevet a gyerek.
nov. 11. 06:34
 15/44 anonim ***** válasza:
71%

Ha olyan vezetéknév, ami felnőtteknél is megmosolyogtató (Büdi, Kuki, Puky, B*zi), akkor valóban jogos lehet, hogy ne kelljen egy egész életet ezzel a névvel leélnie.

De ha csak gyerekek csúfolódtak anno, akkor ennek azért nem tulajdonítebék olyan nagy jelentőséget. A csúfolódás sokszor a személynek szól. Teljesen normális nevű gyerekeket is képesek csúfolni. Vagy épp fordíva: volt osztálytársnőmnek full cigányos neve volt, pedig nem volt az. Senki nem csúfolta, mert menő csajnak számított. Sokszor csak ezen múlik.

nov. 11. 07:02
 16/44 anonim ***** válasza:
50%
Házasságkötéskor nyilatkozni kell, hogy a születendő gyerekek kinek a családnevét fogják viselni. Mivel nem vagytok házasok, talán az apasági nyilatkozatban kell rögzíteni.
nov. 11. 07:48
 17/44 anonim ***** válasza:
#16 vagyok, teljesen elfogadható.
nov. 11. 07:49
 18/44 anonim ***** válasza:
70%

Ismertem olyan embert, akinek konkrétan "Bu.i" volt a vezetékneve (Bu.i Sándor). Sokszor az ilyen alap online formanyomtatványokon nem tudott továbbhaladni, mert azt hitték, hogy trollkodik.

Meg amúgy is hogy hangzana már, hogy "megszületett a kis Bu.i, az vén Bu.i unokája. Az idősebb fiának lett gyereke, tudod a Kopasz Bu.i!"

nov. 11. 08:03
 19/44 anonim ***** válasza:

Miért nem változtat ő maga nevet?

https://www.youtube.com/watch?v=66amTei75_U

nov. 11. 08:12
 20/44 anonim ***** válasza:
57%
Mi a vezetéknév? Nem írod meg privátban? Szerintem normális hogy a párod szeretné ha a nevét tovább vinné valaki. De persze lehet olyan szélsőséges eset ahol a vezetéknév valóban annyira gáz, hogy inkább ne erőltesse azt senki..
nov. 11. 08:21
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!