Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nem szeretném ha a gyerekünk majd a párom vezetéknevét kapná. Ez mennyire elfogadható?
Esetleg próbáljátok úgy hogy kotőjellel a te nevedet is, és mondjuk azt előre
Az övé: Forró (most ez jutott eszembe :D)
Tiéd: Horváth
A gyereketek pedig Horváth-Forró
Hátha
Nem lehet, hogy egy kicsit túl reagálod?
Annyira nem lehet gáz, ha a párod még büszkén viseli.
A hülye gyerekek csúfolódnak, ma már nem igazán szokás a gyerekek között sem, mert ciki. Ha nem a neve, akkor más miatt fogják csúfolni.
Van az a név, amit megváltoztat az ember, pl. ha Bűdi , vagy Bugyi lenne-ami egyébként egy tót név félrehallása, de ha nem ez a szint, akkor minek?
Nekem is szlovák nevem van, szinte mindig betűznöm kell, gyerek koromban utáltam. Aztán megszoktam, ennyi.
Ha olyan vezetéknév, ami felnőtteknél is megmosolyogtató (Büdi, Kuki, Puky, B*zi), akkor valóban jogos lehet, hogy ne kelljen egy egész életet ezzel a névvel leélnie.
De ha csak gyerekek csúfolódtak anno, akkor ennek azért nem tulajdonítebék olyan nagy jelentőséget. A csúfolódás sokszor a személynek szól. Teljesen normális nevű gyerekeket is képesek csúfolni. Vagy épp fordíva: volt osztálytársnőmnek full cigányos neve volt, pedig nem volt az. Senki nem csúfolta, mert menő csajnak számított. Sokszor csak ezen múlik.
Ismertem olyan embert, akinek konkrétan "Bu.i" volt a vezetékneve (Bu.i Sándor). Sokszor az ilyen alap online formanyomtatványokon nem tudott továbbhaladni, mert azt hitték, hogy trollkodik.
Meg amúgy is hogy hangzana már, hogy "megszületett a kis Bu.i, az vén Bu.i unokája. Az idősebb fiának lett gyereke, tudod a Kopasz Bu.i!"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!