Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit gondoltok, milyen baja lehet ennek a nőnek, ha hirtelen így megváltozott?
Nővéremről van szó...15 évvel ezelőtt megházasodott az akkori párjával és egészen ez év elejéig kifejezetten jó házasságban éltek, 3 gyerekük született. Ezt onnan tudom, h mivel rendszeresen jártunk egymáshoz és meg is beszéltünk mindent, ezt így érzékeltem, láttam, tapasztaltam. Szerintem írigylésre méltó volt a kapcsolatuk, legalábbis hozzám és a környezetemhez mérten.
Aztán egyszer csak történt vmi, a nővérem bejelentette h elválik mert neki nem jó, és gyorsan le is zavarta az egész procedúrát.
Eltelt 2-3 hónap és akkor derült ki, h pasija van már régóta és azzal jött össze még a válás előtt. És ahogy teltek a hetek, egyre több fura dolog derült ki nővéremről.
Kiderült, h amióta megszületett a 3. gyerek és otthon volt vele, sorban keféltette magát szinte bárkivel. A náluk dolgozó kőművesekkel, nagyobb gyerekek osztálytársának apjával, a szemben lakó 20 éves fiúval, futárral (aki miatt rendszeresen rendelt vmit csak h jöjjön), szomszédban dolgozó áccsal, de pepróbálkozott férje főnökénél, munkatársánál, polgármesternél, stb. Közben előadta h neki milyen sanyarú az élete, holott a férje szinte kinyalta a seggét.
Az összes ember, akivel kefélgetett, pár hét után szinte elmenekültek tőle, olyan erőszakos volt. Ez az utolsó emberke, akivel összejött, ez tartósabbnak bizonyult. érdekessége az összes partnerének és a mostaninak is, h pont ellenkező tulajdonsággal bírnak, mint a férje volt és amiket ő is mindig hangoztatott, h neki milyen emberre van szüksége.
Kiderült válás után, h engem is és az összes barátnőit éveken keresztül félrevezette, ezért én is és minden régi bnője megszakította vele a kapcsolatot. Próbáltunk először vele beszélni h mi a baj, de mivel a kritikát nem tudja elviselni, ezért azóta nem is szól hozzánk, senkihez. Mindent felégetett maga mögött, mintha nem is lenne múltja. Amit régen szeretett, azt eldobta, nem szereti és ellenkező módon viselkedik (pl. szép ruhák helyett melegítőben jár, kulturális eseményeket kerüli, remekül főzött, már csak rendel, utálta a focit, már imádja az új párja miatt, stb.)
Azt modndja azoknak, akik még szóba állnak vele, h őt hagyja mindenki békén, mert boldog és megtalálta az igazi életét. Ami azért fura, mert külsőleg láthatóan megviselt, igényletel lett, gyerekekkel keveset foglalkozik, mindig az apjukhoz passzolja le őket. Egyáltalán nem egy boldog embert látunk benne, boldog ember nem ilyen.
Mivel senkivel nem beszél, így nem tudjuk, mi történhetett vele.
Nővérem egyébként 41 éves és azt tudjuk még, h anyának is 40 évesen lett vmi mentális problémája és talán ezt örökölte.
Van vkinek hasonló története v ismerőse? Ott mi történt? Hogyan lehet kezelni ilyen embert?
Tehát este 6-7 körül hazaér a futár, aztán átugrik dugni, mert a nővéred rendelt egy csomagot, és a gyerekek akkor még oviban vannak. Aham, persze.
Mikor anyuka gyed-en, gyed-en van, akkor a gyerekek kb reggel 8 és déli 12 között vannak oviban.
Azt megint nem hiszem el, hogy te heti többször vigyázol egy csecsemőre, és meg se kérdezed, hogy mi dolga az anyjának.
Tele a sztori logikai bukfenccel, ami egy felnőttnek egyből feltűnik.
A válás minimum fél év, de esetenként több is, elég leterheltek a bíróságok. Két tárgyalás van minimum, hiszen van gyerek. Mindkettőre hónapokat kell várni. Plusz a vagyonmegosztást, ami extrém esetben több év, akár 5-10 is lehet.
Arról egy szót sem írtál, hogy a nővéred hova költözött, hol vannak a gyerekek. Khm...
De tegyük fel, hogy igaz:
A volt sógorod egy nulla az ágyban, a nővéred meg egy r1banc. De ezen kívül semmi más baja nincs, amit kezeltetni kéne.
Az otthagyott férj tetszik lenni?
Amilyen stílusban írsz a "nővéredről" azért feltételezem, hogy nem vagytok testvérek.
BTW Férfiakkal is előfordul, h felrúgnak 15 év házasság után mindent, ha bejön a képbe egy fiatal muff. Elvesztik az eszüket, othagynak mindent, mert ők még élni akarnak. Vagy csak férfinak lehet elveszteni az eszét?
22-nek: olvastam az üzeneteket a futárral való viszonyáról, azt tudom csak én is, többet nem
Ha van óvodás gyereked, akkor tudnod kell, h otthon lévő anyukának nem kötelező hazavinni a gyereket.
Ne kellett sosem megkérdezni, jött, mondta h orvoshoz/masszászra/bankba, kozmetikushoz, stb megy, mi meg mondtuk, hogy ok, menjél.
A válásnak még nincs vége, de a válási végzés a bíróságon már megtörtént.
Nővérem otthon maradt a gyerekekkel a közös házban, férje elköltözött a szomszéd faluba, ott talált házat.
Fogalmam sincs, sógorom szexuális teljesítményéről.
24-nek...kettejük kapcsolatában valóban én vagyok a harmadik személy, kívülállóként vagyok tanúja a dolgoknak, de mégiscsak érdekel a sorsuk. Mégiscsak egyik gyerekem keresztanyja a tesóm, és én vagyok az ő egyik gyerekének keresztanyja.
Attól, h haragszom rá és ő is énrám, még érdekel a sorsa.
#22, nem akkor a truváj ez, a lényeg, hogy kikezdett a futárral. Nem mindegy, mikor dugtak? Nyilván lehet kamu is a sztori, de többször is láttam már hasonlót, szóval én simán el tudom hinni. Hogy zavaros az elmesélése? Zavaros a nő maga is, a kérdező információi meg innen-onnan, másod-harmadkézből összeszedett verziók, persze hogy tele van ellentmondással.
Amikor egy szabálykövető jókislány külső elvárások miatt elfojtott érzelmei feltörnek, az időnként felér egy nukleáris katasztrófával.
Megtörtént példa: csinos, fiatal, mindig mosolygós, kedves, pedáns kolléganő, évtizedes párkapcsolatban, ujján gyűrű, igazi mintaprojekt, mindenki álma. Amit levágott néhány hét/hónap alatt, az mai napig tanmese a vezetőségben. Legalább három kollégával kezdett ki, amikor ezek kezdtek kiderülni, szarkavarásba kezdett, aztán amikor komolyabban szembesítették, olyan hisztériás dührohamot produkált, hogy mindenki csak pislogott. Felmondott, szakított, elhúzott külföldre.
Van ilyen.
27-nek...pontosan ez történt nővéremmel is, amikor jött hozzánk és elmondta h válik, nem álltunk azonnal mellé, kértük h beszéljük meg közösen a családban, kiabált és elrohant. Később, mikor szembesítettük azzal, h kamu dolgok miatt hozta a gyerekét hozzánk csakhogy elmhessen pasizni, kiabált, minket tett mindenért felőssé és elrohant.
De vajon mi válthatta ki ezt? Vmi mentális dolog, vagy ez ilyen személyiség, csak rejtette?
Miért kell mindig valakit szembesíteni valamilyen tettével?
Mik vagytok ti? Istenek?
"vajon mi válthatta ki ezt? Vmi mentális dolog, vagy ez ilyen személyiség, csak rejtette?"
Talán kicsit mindkettő, de nem abban az értelemben, ahogy szerintem elképzeled.
A "mentális dolog" alatt gondolom valamilyen elmebajra gondolsz, mintha megőrült volna, de ilyenről szerintem egész biztosan nincs szó. Ugyanakkor az érzelmi válság egyértelmű, elképzelhető kiégés, depresszió is felmerülhet.
Az "ilyen személyiség, csak rejtette?" meg úgy hangzik, mintha a tesód, akit eddig ismertél, csak egy maszk lett volna, és most láttad volna meg a valódi énjét. Ez nem igaz. Az viszont látszik, hogy volt a személyiségének egy ilyen oldala is, de ezt nem előttetek tartotta titokban, hanem elfojtotta magában.
A leírás alapján úgy képzelem el a tesódat, mint egy klasszikus jó kislányt (nem pejoratívan értem), akinek a kötelessége a külső elvárások mindig előbbre vannak, mint a saját vágyai. Élte a társadalmi szemmel hibátlan életet, de közben belül mindig hiányzott neki valami.
Ebben nagy újdonság nincs, mind ezt tesszük, ez az élet. A baj abból van, amikor valaki nem tudatos. A nők különösen jók abban, hogy úgy fojtsák el az igényeiket, hogy ők sem veszik észre. Ez veszélyes, mert a frusztráció észrevétlenül, kontrollálatlanul halmozódik.
Vannak bizonyos szembesítő élethelyzetek, amikor ez tipikusan felszínre tud törni. Tesód most ért a lánykori tervei végére: sikeres házasság, 3 gyerek, rendezett egzisztencia, 3db pipa. Beért a finisbe, és hogy is érzi magát Ő MAGA? K.rva szarul. Bumm, borul a bili.
Elfáradt, a fiatalságát nem adja vissza senki, a házassága ellaposodott, és csapdában érzi magát, menekülni akar. Valójában ilyenkor higgadtan le kellene ülni, és újragondolni az életet, de valószínűleg ő pánikol, és úgy viselkedik, mint az elszabadult hajóágyú.
Valójában nem az élete rossz, hanem ő zsákmányolta ki magát, de ilyen lelkiállapotban nem lát tisztán az ember. Mivel külső elvárásokat helyezett önmaga fölé, ezért úgy érzi, mások miatt van ebben a helyzetben, és ezért másokat tesz felelőssé, utál mindenkit. Amikor konfrontálódsz vele, csak az ellenséget látja benned. Főleg, hogy valószínűleg szégyelli is magát közben.
Ő ugyanúgy a tesód, aki eddig volt, csak iszonyú viharok dúlnak benne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!