Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A párommal hogy egyezzünk meg a lakhatásban?
Sziasztok. Van egy 10 hós kisfiúnk és 3-asban élünk párom szülőfalujában. Én boldogtalan vagyok itt, mert nekem szörnyen igerszegény. Összesen 4 hasonló babás anyuka van itt, de velük eddig nem sikerült kapcsolatot létesítenem... elbeszélgetünk néha, ha összefutunk, de direkt találkozni pl. nem akarnak. Én itt nagyon ingerszegénynek érzem az életet és anyósékon kívül meg az 1 kisbolton kívül nincs itt semmi és senki.
Találtam egy települést, ahova szívesen elköltöznék, mert úgy látom ott nincs kisebbség, nagyon sok fiatal van és tiszta, modern település. Csak párom kijelentette, hogy oda ő nem megy lakni, mert az is egy nagy község és szerinte ott se lesz nekem jó, de én szerintem meg ez nem igaz, mert ott van pl. bölcsi, ovi, általános iskola, normális boltOK.
Ahol lakunk 400-an laknek, ez meg egy 5000fős település.
Pàrom szerint akkor menjünk maximum nagyon nagy városra, de én meg nem szeretnék, mert ott csak a nagy panelek vannak és szerintem családiasabb az a település, amit én kinéztem.
Hogy győzzem meg? Vagy ne győzzem meg? Örüljek, hogy menni akar a nagyvárosba?
Szerintem gyerek, ha van, akkor már aszerint kell gondolkodnotok.
Azaz én nagyvárosba mennék a helyetekben. (csak nagy panelek vannak :D ezen nagyon nevettem. :D Budapesten élek és itt is van minden - panel, kertesház, társasház, sorház, aki amit akar.) Szóval a helyedben (bár még pici és lehet h nem tűnik fontosnak) két szempont alapján néznék: iskolák és óvodák. Olyan helyre menj, ahol jók vannak és van választás. Borzasztó fontos a jövője érdekében. (És nem elitről beszélek.) + az ezekhez való közlekedés. Nem mindegy hogy másfél órával előbb kell keljetek, mert annyi idő összeszedni magatokat és bebuszozni valahova, vagy csak felkeltek, reggeli és besétáltok. Az is fontos, h ha majd egyedül jár suliba, akkor tudjon normálisan és ne óránként járjon egy busz.
Kettő: a gyerekeknek nagyon fontos a közösség, számítani fog, ha nagyobb lesz, hogy el tudjon menni a haverokkal focizni, vagy mozizni, kiállításra, koncertre, rendezvényre vagy bármi. Sokkal jobb, ha egy rendes városi élettel rendelkező lakhelyet választasz, ahol vannak ilyenek, mintha egy órát kéne beutazni "a városba", hogy mehessen.
Köszönöm a válaszokat.
Az 5000 fős nagyközségen van 6 csoportos ovi, bölcsi és 8 osztályos iskola. Elég jó sportolàsi és zene tanulási, tánc tanulási lehetőségek is vannak. Állami, de felújított intézmények. A nagy községre mivel egy köpésre van a város nagyon sok fiatal kiköltözött, vonzó település sok mindenki számára. Itt nincsenek lecsúszott, hajléktalan figurák. Van 4 játszótér a településen és egy nagy tó meg egy folyó.
Nagyon sok közösség építő program van. Pl. farsangi felvonulás az utcán, halloween, tökfaragás, sok búcsú, főzős napok.
A mi falunkban csak évi 2 program van, plusz a meccsek.
A meccs szuper, mert a párom focizik, sok kisgyerek akkor találkozik egymással. Azonban ki vagyok akadva, hogy páromnak ez a legfontosabb, hogy ő itt eljárhat meccsre és hètköznap edzésre, de itt a gyereknek ovin kívül nincs semmi és innen aztán suli tényleg messze van.
Egyetértek abban, hogy amit kinéztem település az nem olyan mint egy nagy város, párom is kiakadt, hogy ő nem megy lakni oda, ahol senkit nem ismer, a falujából egy másik kicsi falura. Viszont cserébe szeretnék egy olyan helyen lakni, ahol azért van udvarom, biztonságos csendes utca, jó levegő stb. És hogy azért ki lehessen ismerni az embereket egy idő után, mert sajnos a nagy városban szerintem annyira sokan laknak, hogy az elégge rideg. Ott sokáig nem szívesen engedném össze-vissza menni a gyerekem.
Csak párom szerint a nagyvárosban akár munkahelyünk is lehetne helyben és a gyereknek is a közepsuli is ott lehetne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!