Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miert ilyen kegyetlen ?
Először is: kihívod az állatorvost 🤷🏼♀️. Mert az, hogy te félsz tőle nem jelenti automatikusan, hogy bárkit "szét akarna szedni", az orvos meg már látott nem egy kutyát... Mondjuk azon se csodálkoznék, ha bekattanna az a kutya, pláne a kau. Nem arra lettek kitenyésztve, hogy éjjel-nappal egy kenelben legyen és azon kívül, hogy dobnak kaját érdemben nem foglalkoznak vele. Egy öntörvényű (jó értelemben is, nem vár parancsra), erős kutya, amelyik szocializálatlanul egy időzített bomba lesz (imádom a kaukat, nekem is az van, de pont az a fajta, akihez erős, határozott gazda és foglalkozás kell. Hamar lesz domináns, mert ha nincs "felettese" akkor ő lesz a vezér. Ha jól van kezelve egy nagy mackó, aki védi a családot. Ha nem, akkor egy időzített bomba, mert erős, okos és nem vár parancsra, ha nincs falkavezér ő lesz az és dönt a gazda helyett).
De veled/veletek ugyan úgy bánik, mint a kutyákkal. Dob "kaját" (hazaadja a pénzt) és levan tudva. Igen, sokan dolgoznak külföldön és van akinél működik is. De hatalmas éket ver a kint dolgozó és az itthon maradt családtagok közé, mert nem egy családként funkcionálnak így.
Ha annyira szeret, meg annyira jó ember, akkor egyszerűen megmondod, hogy a két kutya nem marad, hívod a fajtamentőket, és keressenek nekik olyan gazdát, aki foglalkozik is velük. Mielőtt téged/titeket jelent fel valaki állatkínzásért, például az állatorvos.
Ez így tarthatatlan. Például akkor mi lesz, ha a kennelt szétszedik vagy tönkremegy? Addig a házat se fogod elhagyni, és imádkozol, hogy ne tudják elhagyni a telket és ne öljenek meg senkit?
Az oltást és a féregtelenítést hogy oldjátok meg?
Itt nem csak a kutyákkal van gond, de az az óriási probléma, hogy te félsz tőlük, és ezt a kutyák megérzik. Én is inkább macskás vagyok, a kutyákat úgy általában nem szeretem. De amikor a férjem meg a gyerekek nyúztak, és lett kutya, akkor fel se merült, hogy kennelben fog élni. Oké, nem is ilyen harci kutyákat hoztunk, hanem egy labrador-szetter utcavegyest. De első perctől ugyanúgy foglalkoztam vele, neveltem, olvastam róla, hogy kell tanítani, és rám ugyanúgy hallgatott. Aztán hogy legyen társa, hoztunk mellé egy kisfiút is, és soha nem volt téma, hogy bármelyik családtagot félteni kéne az udvaron. Ha idegen merészkedett volna be, akkor szerintem őt se harapták volna meg, amíg nem fenyegeti a gyerekeket. A lány kutya ebben az esetben tutira átszabja, a fiú meg megy a mami után.
De most ugye csak te vagy, az autista gyerek, aki ki tudja, hogy mennyire érzi, hogy kell viselkedni a kutyákkal, meg két nagytestű, veszélyes kutya, akiket te nem tudsz fegyelmezni vagy megállítani. Így ez tényleg egy időzített bomba, idő kérdése a tragédia. Ha ezt hagyod, és a gyereked biztonsága se motivál, akkor tényleg nagyon buta vagy. Ha a pasid erre annyit reagál, hogy a kutyák maradnak, te meg kussolsz, akkor ideje tudomásul venni, hogy annyit se értek neki, mint a kutyák.
Az ő kutyái, oldja meg, rendezze, etesse, vigye iskolába, trenírozza, vigye állatorvoshoz. Neked közöd nincs hozzájuk, innentől rájuk se kell nézned. Ha ezt nem tudja megoldani, te pedig NEM vagy köteles, akkor vigye őket a pichába.
Állj ki magadért és a gyerekedért! Mert ha bárkit megtámadnak, akkor lesznek ki az idegeid igazán!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!