Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyen esetben mi a kompromisszum megoldás?
Férj heti szinten eljár haverozni (sörözni), de menne többször is. Feleség otthon van gyerekkel, viszi a háztartást, közösen csinálják a kertet.
Feleség azt szeretné, hogy ritkább legyen a haverozás, férj szerint jár neki mert dolgozik.
Házasság előtt is konfliktus volt belőle, persze gyerek mellett már rosszabb.
Azok a válaszok nem kellenek, hogy nem kellett volna összeházasodni, meg gyerek. Mert ezek már megtörténtek.
Mi lenne erre a megoldás?
Fogadjatok egy takarítónőt, ha megengedhetitek magatoknak, aki levesz valamennyit a válladról házimunka téren.
Az így felszabadult időben pedig tudsz menni barátnőkkel stb.
Kompromisszum: anyagi ráfordítás cserébe több szabadidő.
De most milyen választ akarsz, ha az, ami megoldás lett volna, nem tetszik?
Erre nincs kompromisszum.
Az egyik baratnőm is dettó ebben a helyzetben van, mondtam is neki, hogy gondolja meg a gyerekvállalást, mert ez nem fog változni. Persze nem hitte, most meg ki van akadva, hogy a pasi heti 2-3 alkalommal elmegy bulizmi a gyerek mellett is
5-ös válaszoló: azért mert korábban ígérgette, hogy gyerek után más lesz. Persze hülye voltam, mert nem kellett volna elhinni. De utólag mindig okosabb az ember.
7-es válaszoló: én is szoktam mondani, hogy ez is már alkoholizmus, hogy heti rendszerességgel isznak, de mindig védekezik, hogy ez nem az. Igen, egyre többszőr fordul meg a fejemben a válás mostanában. Nemcsak magam miatt, hanem a kisfiam miatt is.
10-es: igen, szoktunk a haverja családjával együtt lenni (ott 2 gyerek van), de nekem az nem igazán szokott kikapcsolódás lenni. Másfél éves gyerekre még ügyelni kell, hogy ne tegyen kárt magában/másban. Nehezebb ott ügyelni rá, mint itthon a megszokott környezetében. Megetetni meg jóval nehezebb idegen helyen. De néha elmegyünk hozzájuk, vagy ők jönnek, mert társaság is kell neki, de engem csak jobban lefáraszt.
12-es: igen, édesanyám jön utóbbi időben heti 2-szer. Akkor jobban tudok haladni a házimunkával, míg ő a gyerekkel törődik.
Múlthéten ez is megfordult a fejemben, hogy valaki azért hív felvigyázót, hogy kettesben programot csináljanak, én meg a házimunkában érem utol magam. De amióta segít így édesanyám, sokkal nyugodtabb vagyok, hogy legalább azokkal a dolgokkal haladni tudok.
14-es: igazad van. Nem, nem zavarja. Azért írtam ki ma ezt a kérdést, mert idegenek véleménye érdekelt. Egyre jobban érzem, hogy magam alatt vagyok. Pedig évekig küzdöttünk a gyerekért (lombik, műtétek, vetélések), és ez lett. Azt igen, szoktam bánni, hogy neki szültem. DE azt nem bánom, hogy lett a kisfiam, mert őt szeretem.
Igen 15 és 17 válaszoló, én is így gondolom, hogy így lenne fair. Még utoljára el fogok vele komolyabban beszélgetni az biztos...
16-os: ha arra a megoldásra gondolsz, hogy nem kellett volna hozzámenni, hát az már késő, mert megtörtént. Időutazás nem lehetséges, de lehetne se tenném, mert akkor a kisfiam se lenne.
Ezért írtam, hogy jelenlegi helyzetre érdekel, hogy mi a megoldás, nem a "mit nem kellett volna tenni".
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!