Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Megbocsátanátok a párotoknak?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Megbocsátanátok a párotoknak? Meghalt miatta a cicám.

Figyelt kérdés
A párommal két éve vagyunk együtt. Rengetegszer megkértem rá, hogy ne hagyja nyitva az ablakot. Ennek ellenére nyitott ablak mellett e-cigizett a hálóban. Reggel mindent tűvé tettünk a cicám után. Ő azt mondta egész nap, hogy figyelt rá, nem ment az ablak felé. Nos, a lakásban sehol nem volt, szóval már tudtam, hogy baj van, mert soha nem volt még kint, és főút mellett lakok. Aztán rátaláltunk kb 150 méterre tőlem. A járdán volt szegénykém, elütve, a feje nagyon csúnyán össze volt lapítva, egyik szemgolyója kifolyva. A látványtól annyira elborzadtam, hogy 2 napig nem bírtam aludni. Első háziállatom volt, és csak fél éves volt szegény. Nagyon aranyos, bújós cica volt, mikor otthon voltam, egész nap mellettem feküdt, velem is aludt. Úgy érzem, mintha a lelkem egy darabját kitépték volna azzal, hogy meghalt és nem lehet velem többet. A párom elásta, aztán jött a sok bocsánatkérés, sajnálkozás. Szerinte egy kutyát kéne elhoznunk a menhelyről, mert az nem szökik ki... Hiába mondogattam, hogy nem állok készen új állatra, meg nem is biztos, hogy szeretnék ezek után. Most ott tartunk, hogy nem veszem fel neki a telefont egy ideje és nem írok vissza. Még mindig csak arra tudok gondolni, hogyha hallgatott volna rám, akkor nem történik ez. Ha még véletlen lett volna, az is hatalmas szívfájdalom, de elviselem, de így hogy tudom, hogy a kérésem ellenére is nyitva hagyta az ablakot, nem tudom... Van értelme még így egyáltalán ennek a kapcsolatnak? Szeretem őt, persze, de most hatalmasat csalódtam, nem is tudom, hogy meg szeretnék-e bocsátani neki.

szept. 5. 06:30
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
74%

Nagyon sajnálom a cicát. Ha hallgatott volna rád a párod, akkor ez nem történik meg.

Viszont a cicák néha valóságos ninják - ha meglát kint valamit, akár egy sima szellőztetés alatt is kilibbenhet, egy pillanat alatt. Miért nem volt cica/szúnyogháló ott, ahol bármikor kiszökhet?

szept. 5. 06:39
 2/28 anonim ***** válasza:
62%
Most még túl zaklatott vagy és túl élénk a fájdalom. Adj magadnak időt, hogy ez tompuljon és utána dönts arról hogy mi legyen köztetek a pároddal.
szept. 5. 06:48
 3/28 anonim ***** válasza:
81%

Nos, ahogy az első válaszoló írta (a jövőre nézve hasznos) kell az ablakra szúnyogháló, de az igazi a macska háló, amit se kirágni, se kitépni nem tud, bármilyen lendülettel is ugrik neki.

De, én nem hiszem, hogy meg tidnék bízni ebben a férfiban, mert egyértelműen felelőtlen. Nem tudom tervben van-e gyerek a jövőben, de az sokszor ekkora felelősség, ugyanilyen szuicid hajlam mellett. Nem az a megoldás, hogy, ha lusta vagyok figyelni egy állatra, akkor kutyát veszek, mert az jobban irányítható (aki amúgy majd a nyitva hagyott ajtón megy ki, ha úgy van, vagy, akár ugyanígy az ablakon, ismerősnél megtette, ki is esett az emeletről, szerencsére túlélte). Ha nem tud felelőssèget vállalni egy állatra, akkor alkalmatlan a gyerekre.

Szóval, számomra nem a megbocsátás lenne a kérdés, balesetek történnek, hanem a belé vetet bizalom. Szerintem, ez a fiú megbízhatatlan, felelőtlen. Nálam ez döntene.

szept. 5. 06:49
 4/28 anonim ***** válasza:
12%

Szörnyű érzés lehet :(

Ha láttad az Office című sorozatot, ott Dwight és Angela kb ugyanezen megy keresztül, kivéve, hogy ott szándékosan (kegyelemből) öli meg a macskáját, és utána nem tudnak együtt maradni, de egymás nélkül sem képesek élni.

Szerintem szörnyű dolog ez, és felelőtlenség állatot tartani olyan helyen, ahol nincs kert, ahol mászkálhat szabadon az állat. Mindenesetre engem így neveltek. De tudom, hogy a társadalom fele, akik lakásban laknak a város közepén, de állatot is akarnak tartani, azok dühösek lennének a véleményem miatt.

Szerintem ezt a problémát nem szabad lekicsinyleni, de nem is olyan, ami miatt szét kell szakadjon a kapcsolatotok. Nem tudom, hogy mióta vagytok együtt, de szerintem 1-2 hónap kell, hogy feldolgozza a lelked a dolgot. És utána amíg lakásban laktok ne legyen új állatod kérlek, az állat nem a négy fal közé való. Ki fog szökni úgy is. :(

szept. 5. 06:53
 5/28 anonim ***** válasza:
75%

Nem bocsátanék meg.

Az is fura, hogy meghalt a macska, erre ő azonnal kutyát javasol.

A macska nem kiszökött, hanem ő volt felelőtlen és nem is vállalja ezért a felelősséget.Azon sem csodálkoznék, hogy direkt kiengedte.

Én még a szándékosságot sem zárnám ki.

szept. 5. 06:55
 6/28 anonim ***** válasza:
54%

Jesszusom, ez komolyan kerdes benned ?

Ha barmelyik cicammal tortenne valami egy masik ember miatt, a budos eletben nem allnek szoba vele. Persze, sajnos elofordulhatnak balesetek, de mondtad neki, hogy legyen csukva az ablak. Kizart dolog, hogy megbocsassak egy ilyen felelotlen, keresemer szrba vevo embernek. Nalunk a cica nem egy kellek, hanem csaladtag, az elvesztesuk ugyanugy faj, mint egy embere.

szept. 5. 07:12
 7/28 anonim ***** válasza:
82%

"És utána amíg lakásban laktok ne legyen új állatod kérlek, az állat nem a négy fal közé való. Ki fog szökni úgy is."

Ezt magyarázd már el annak a párezer agorafóbiás macskának aki panelban nőtt fel és frászt kap kint a sok ingertől.

Jah, ha a kertbe engedi el a macskát az út mellett, az valóban jobb, akkor cirminek nem 150 métert, hanem lehet 200 métert is sikerül megtennie, mielőtt megdöglik. Kivéve, ha a szomszéd kutya kevéssé macskabarát és még 150 méterig se kell fáradnia a koporsóért.

Ha meg a kertet meg lehet csinálni macskabiztosra, hogy a macska ne ölje meg se saját magát, se az ökoszisztémát ne írtsa, akkor a lakást is.

4 éve élek a két macskámmal és soha nem volt szökés, pedig sima szunyogháló van csak az ablakokon, amit aztán nem lenne művészet szétszedni és rendszeresen nyitott ablakkal szellőztetek fél napokat. Ha annyira szökni akarna valamelyik, már megtette volna.

Nincs nekem azzal bajom, ha valaki szerint az állatot (persze, szigorúan csak a macskát, mert az milyen vicces, hogy gyilkolja a többi, sokszor védett állatot és amúgy is "szabad lelkű" és nagy mozgásigényű. Ami persze a kutyákra, lovakra nem igaz, hiszen ők olyan rohadt boldogok bezárva a kertbe, karámba... a kutya persze sèta nélkül, hiszen úgyis eleget fut a kertben. De, igen a macska szabadnak született...) szabadjàra kell engedni a világba had menjen. Remélem egyszer kinövünk a középkorból és az emberek tényleg képesek lesznek féligazságok, meg jól hangzó lózungok helyett vállalni a felelősséget és portán tartani az állatukat, legyen az macska, kutya, tyúk, ló, vagy bármi. Majd talán egyszer, most meg most van, igyekszem ezt is elfogadni. Csak hülyeséget ne írjunk már le. Ha egy állat a lakásba nő fel, ahhoz alkalmazkodik és nem fog foggal körömmel a szökésen munkálkodni. Főleg, ha kialakítasz számára megfelelő belső teret kaparókkal, polcrendszerekkel stb. így még unatkozni se fog. A szúnyog/macskaháló a véletlen kiesést hivatott megelőzni, amire hajlamosak sajnos.

szept. 5. 07:16
 8/28 anonim ***** válasza:
14%

Én az összes állatról beszéltem, nem csak a macskáról. Szerintem mindegyik szabad és nem 4 fal között kéne tartani.

Ami lakáson belül nő fel bezárva, az megszokja, de én abból is csak azt látom, hogy bezárva. :(

Sajnálom, hogy más a véleményem, mint a Tied. Az állatok kedves jószágok és sajnálom azokat a kutyákat például, akik egésznap egyedül vannak a lakásban bezárva, és aztán ha odahugyoznak, akkor kapnak a gazdájuktól. Sajnálom azokat kutyákat, akiknek nyüszögni és sírni kell a gazdájuknak, hogy egyáltalán lemehessenek hugyozni. Megalázónak tartom az állat részéről. Sajnálom azokat a macskákat, akik nem vadászhatnak kedvükre és fedezhetnek fel a világban. Ahogy egy kalitkába zárt madarat is sajnálnék, mert szerintem az repülni szeretne. Ahogy én se akarnám egyetlen 50 nm-es lakásban leélni az életem.

Igen tudom, hogy meghalhat az állat, ha nem vigyáz magára eléggé.

(Bár hozzátenném a macska reflexei és képességei túlélés tekintetében sokszor magasabb az emberénél.)

De inkább tartom kertben szabadon 5 évig az állatom és haljon meg vadászás közben, minthogy 15 évet tartsam egy ketrecben. Ez az én véleményem. Jelenleg ezért nem is tartok állatot. És tudom, hogy nagyon sokan nem értenek vele egyet. Nem is várom el.

Vitatkozni bátran lehet vele, szívesen elolvasom az ellenvéleményt, talán tanulok belőle valamit.

szept. 5. 07:28
 9/28 anonim ***** válasza:
76%

A 3assal értek egyet. Isten őrizz egy gyerek lenne, akkor is futna az árvaházba egy másikért? Ez rohadtul nem így működik, ezt párod is kéne tudja.

Én a helyedben csak akkor cselekednék, ha már lecseendesül a fájdalom és tudsz racionálisan dönteni. Azt kell nézd, hogy amúgy másképp milyen, rá tudnál e bízni máskor akármit, ez az egy hiba volt-e, vagy vannak más problémák. Ha vannak akkor nem érdemes tovább folytatni, mert jobb nem lesz. Ezt te magad kell eldöntsd sajna, én személy szerint nem beszélnék az én párommal 2 hétig ha "csak" ennyi történik, és utána ha addig nem volt semmi konfliktus mert amúgy álompasi, jolnevelt, kedves, romantikus stb, akkor nem érné meg őt is elveszíteni a cica után.

szept. 5. 07:31
 10/28 anonim ***** válasza:
87%

"Én az összes állatról beszéltem, nem csak a macskáról."

"De inkább tartom kertben szabadon 5 évig az állatom és haljon meg vadászás közben, minthogy 15 évet tartsam egy ketrecben. Ez az én véleményem."

Tehát, az 50 kilós dobbermanra is vonatkozik, hogy szabadon vadászhat, nem szükséges telken belül tartani? Vagy kizárólag azért, mert az téged vadászik le, nem a védett gyíkot, vakondot, madarat, akkor màris bent kell tartani a telken?

Épp erről írtam. Sima lustaság és felelőtlenség.

szept. 5. 07:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!