Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretjük egymást, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretjük egymást, de nem tudnék együttélni vele. Változhat ez még vagy nincs értelme ennek a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

2 kapcsolatom volt eddig, mindkettő elég mérgező kapcsolat volt, nem voltam boldog. A mostani párommal összességében boldog vagyok, teljes mértékben megbízok benne, tisztel, szeret, megbecsül. A közös programok, beszélgetések nagyon jól, egy hullámhosszon vagyunk. Viszont, ahogy elkezdtünk több időt együtt tölteni kiütköztek olyan dolgok, amik zavarnak, idegesítenek, amikkel nem tudnék együtt élni. Nagyon görcsös szokásai vannak, ha megy a klíma a lakásban a résnyire nyitott ajtón kell kisuhanni gyorsan be ne menjen a meleg. A tányért tisztára nyalja, mert minden morzsáért kár lenne, ha kárba menne (az én tányérommal is megteszi ugyanezt). Rend és tisztaságmániás, mindennek mindig precízen a helyén kell lenni. Leültem a lakásában egy székre olyan ruhában, amiben kocsival elmentem a boltba és rámszólt, hogy oda nem ül utcai ruhában, majd lefertőtlenítette a széket. Letettem a földre a konyhában egy vizes flakont, ami a hűtőből lett kivéve, mert baráti összejövetel volt és már nem fért az asztalon, pánikszerűen vette fel, hogy nem jó a padlónak, ha vizes lesz. A napi rutinja, az arcápolás, az edzés, a főzés annyi időt vesz el, hogy kb egymásra olyankor nincs is időnk, ha otthon vagyunk. Én is megfőzök én is takarítok, de abba mindig talál valami kivetni valót, mert nyilván nem teljesen egyformák a szokásaink és sokmindent csak azzal tud megindokolni, hogy “én nem így szoktam”. Nem veszekszik, inkább azt látom, hogy frusztrálja, és tényleg komoly gondot okoz a lelkében, ha a szokásaitól eltér valami. Én viszont elég laza vagyok, nem élek koszban vagy kupiban, de simán választom a pihenést vagy egy programot a takarítás helyett, ha a pihenésre vagy a kikapcsolódásra nagyobb szükségem van, nem csinálok ügyet abból, ha egy zokni nincs a helyén, de azon is csak nevetek, ha kiborítok egy pohár vizet, mert van ilyen. Én így sokkal kényelmesebben vagyok, mintha folyamatosan azon görcsölnék, hogy minden tökéletes legyen. Ha nálam vagyunk akkor sokszor megkérdezi, hogy “te ezt így csinálod?” “Téged nem zavar?” És inkább nála szeretne lenni, én meg itthon vagyok felszabadult. Nagyon el vagyok keseredve, mert úgy érzem ez így nem fog működni. Nem szeretném megvàltoztatni, de én se szeretnék és nem is tudnék olyan görcsös lenni amilyen ő.

25 évesek vagyunk.

aug. 19. 21:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%
De akkor nem beszéltétek meg! Ülj le megint vele, és egyértelműen kell jelezni, hogy most komolyan beszéljetek erről, konkrétumokról, nem ott lesz vége a beszélgetésnek, hogy majd alakul. Egyértelműen mutasd ki, hogy ez neked fontos. Nem kell mindig megfelelned a másiknak, hogy jajj még véletlenül se kelts egy kis konfliktust sem... El lehet mondani neki, hogy szerinted ez sok, és szerinted foglalkozni kell vele. Ha nem foglalkozik vele, el lehet mondani neki, hogy ez szakító ok nálad és akkor remélem leesik neked, hogy nem érdekli őt, hogy mi bánt téged. Ez nyilván túlzás, és a mindennapokat rombolja, amit csinál és nem kell amúgy úgy tenned, mintha semmi baja nem lenne, amikor te azt gondolod, hogy vannak lelki gondjai. Azokkal foglalkozni kell, nem a szőnyeg alá sepergetni nagy műgonddal.
aug. 19. 21:53
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ha lenne egy olyan ember, akivel kb. Egy életvitelen vagytok, éreznéd a vagyat az összeköltözésre. Barátnőm 25 évesen már az esküvőjét tervezte, 4 hónap után tudta, hogy a férje lesz a férje.

Az en párom extra kupis és utál /gyűlöl takarítani. De ha velem akar élni, akkor tisztelnie kell és alkalmazkodni kicsit ahhoz, hogy en azt a szintű konyhai dzsuvát; amit ő tol, higiéniai okokból sem fogom tudni elviselni. A szèthagyott zokniait pont lesz*rom nekem az íróasztalom.egy káosz, funkcionális a kupi, ìgy érzem jól magam. Xd

aug. 19. 21:54
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

10-es miért is vagy egy élhetetlen, kéretlen paraszt, volt bárki is kíváncsi a hülye tanácsaidra? Próbáltál már OCDs emberrel együtt lakni? Tud az is találni magának másik OCDs párt. Édesapám anyja pokollá tette a fiai gyerekkorát ezzel, ők meg ráfogták h rend a lelke mindennek. Felnőttként jöttek rá, hogy ennyire nen kell túltolni... :P

Szerencsére egy ilyen srácnak volt önkritikája így amikor mondtam neki hogy nincs vasalni való ruhám; mert direkt olyat veszek, vágott egy pofát és tudtam nem tudna egy ilyen nővel együtt lakni. Mert ő rendmániás.

aug. 19. 21:58
 14/21 anonim ***** válasza:
Szerintem ha nem tudtok egy középutat találni akkor hagyjátok egymást. Ilyenkor nem annak kéne lenni hogy mindenki tolja a saját szokásait, szarni minden másra, majd a másik igazodik .. nem. Mindkettőtöknek engedni kell valamiből ha akarjátok egymást. Kérdés hogy fontosabb vagy-e a számára mint a megszokott élete. Ha nem sikerül ezt eldönteni, akkor ennyi. (Tudom amúgy hogy ez milyen stresszforrás, a pasidnak is ugyanúgy kellemetlen a te életviteled mint neked az övé.)
aug. 19. 23:03
 15/21 anonim ***** válasza:
66%
#10, te kajak nem vagy normális. Láttalak már más kérdések alatt is, nem csoda, hogy nincs nő, aki szóbaállna veled.
aug. 20. 00:02
 16/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kapcsolat már most nem működik

.

aug. 20. 01:18
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Uhhh hát ez nem normális, én nem költöznék ilyen emberrel össze.
aug. 20. 01:51
 18/21 anonim ***** válasza:
Igyekezzetek kompromisszumot kötni, de ha netán nem sikerül, akkor ne raboljátok egymás idejét sokáig!
aug. 20. 08:49
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Ezen nincs mit megbeszélni. Ő ilyen, nem fog megváltozni. Nálunk is voltak hasonló problémák. Úgy alakult, hogy néhány hónapig együtt laktunk. Soha többet! Eszedbe ne jusson összeköltözni vele!

N

aug. 20. 09:16
 20/21 lizzi77 ***** válasza:
100%
Kényszerbeteg..olyan,mintha alkoholista lenne,abbahagyja ideig-óráig talán,de akkor még frusztrált lesz,az sem jobb.Az Agymenőkben magyarázta el jól Sheldon,hogy milyen az,ha frusztrálja valami:mintha dörzspapírral sikálnák az agyát belülről...szóval ha pont ilyen OCD-s vagy,működhet,egyébként meg ki fog idegelni záros határidőn belül vele.
aug. 20. 16:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!