Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szeretjük egymást, de nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretjük egymást, de nem tudnék együttélni vele. Változhat ez még vagy nincs értelme ennek a kapcsolatnak?

Figyelt kérdés

2 kapcsolatom volt eddig, mindkettő elég mérgező kapcsolat volt, nem voltam boldog. A mostani párommal összességében boldog vagyok, teljes mértékben megbízok benne, tisztel, szeret, megbecsül. A közös programok, beszélgetések nagyon jól, egy hullámhosszon vagyunk. Viszont, ahogy elkezdtünk több időt együtt tölteni kiütköztek olyan dolgok, amik zavarnak, idegesítenek, amikkel nem tudnék együtt élni. Nagyon görcsös szokásai vannak, ha megy a klíma a lakásban a résnyire nyitott ajtón kell kisuhanni gyorsan be ne menjen a meleg. A tányért tisztára nyalja, mert minden morzsáért kár lenne, ha kárba menne (az én tányérommal is megteszi ugyanezt). Rend és tisztaságmániás, mindennek mindig precízen a helyén kell lenni. Leültem a lakásában egy székre olyan ruhában, amiben kocsival elmentem a boltba és rámszólt, hogy oda nem ül utcai ruhában, majd lefertőtlenítette a széket. Letettem a földre a konyhában egy vizes flakont, ami a hűtőből lett kivéve, mert baráti összejövetel volt és már nem fért az asztalon, pánikszerűen vette fel, hogy nem jó a padlónak, ha vizes lesz. A napi rutinja, az arcápolás, az edzés, a főzés annyi időt vesz el, hogy kb egymásra olyankor nincs is időnk, ha otthon vagyunk. Én is megfőzök én is takarítok, de abba mindig talál valami kivetni valót, mert nyilván nem teljesen egyformák a szokásaink és sokmindent csak azzal tud megindokolni, hogy “én nem így szoktam”. Nem veszekszik, inkább azt látom, hogy frusztrálja, és tényleg komoly gondot okoz a lelkében, ha a szokásaitól eltér valami. Én viszont elég laza vagyok, nem élek koszban vagy kupiban, de simán választom a pihenést vagy egy programot a takarítás helyett, ha a pihenésre vagy a kikapcsolódásra nagyobb szükségem van, nem csinálok ügyet abból, ha egy zokni nincs a helyén, de azon is csak nevetek, ha kiborítok egy pohár vizet, mert van ilyen. Én így sokkal kényelmesebben vagyok, mintha folyamatosan azon görcsölnék, hogy minden tökéletes legyen. Ha nálam vagyunk akkor sokszor megkérdezi, hogy “te ezt így csinálod?” “Téged nem zavar?” És inkább nála szeretne lenni, én meg itthon vagyok felszabadult. Nagyon el vagyok keseredve, mert úgy érzem ez így nem fog működni. Nem szeretném megvàltoztatni, de én se szeretnék és nem is tudnék olyan görcsös lenni amilyen ő.

25 évesek vagyunk.

aug. 19. 21:31
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
55%
Ne költözzön vele össze sokan vannak úgy kapcsolatba h nem költöznek össze. Aztán halad jobb kidobod
aug. 19. 21:34
 2/21 anonim ***** válasza:
100%

Még bőven időben vagy azon, hogy változtass ha nem vagy biztos az érzéseidben.

Te döntöd el mennyi időt fektetsz még bele ebbe a kapcsolatba. Vagy jobb lesz vagy nem.

aug. 19. 21:34
 3/21 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván külön.
aug. 19. 21:35
 4/21 anonim ***** válasza:
Na már pedig egyetlen egy dolgot nem írtál le, ami a lényeg lenne, hogy beszéltél vele erről? Ő látja e a problémát, ő akar e változtatni? Beszélgetés nélkül mégis mi változna? Úgy semmi. Őszintén el kellene mondani egymásnak, hogy ki mit hogy él meg, és mit szeretne, és megbeszélni, hogy összejöhet-e ebből egy kompromisszum, ahol mindketten változtattok. Ha ő mindenben ragaszkodik a saját dolgaihoz, akkor lapát. Majd ha 20 nő kiteszi ezért, majd akkor elmegy pszichológushoz.
aug. 19. 21:36
 5/21 A kérdező kommentje:
Én vagyok a nő, ő a férfi. Sose éltem még együtt senkivel és komoly kapcsolatom se volt, akikkel voltam velük nem töltöttük soha együtt a mindennapokat. Így azt se tudom mi az ami belefér, mi az, ami nem, mert nyilván alkalmazkodni mindenképpen kell, és lehet, hogy az is a baj, hogy én ezt még nem tanultam meg
aug. 19. 21:37
 6/21 anonim ***** válasza:
100%
Hát nekem undorító lenne, ha valaki nyalja a tányért. Jézusom, hallgass már a te érzéseidre, hogy neked mi tetszik, mi nem, nem kell mindennek úgy lennie, ahogy ő akarja. Beszéld meg vele.
aug. 19. 21:40
 7/21 A kérdező kommentje:

Beszéltem vele erről, neki is elmondtam ezt ugyanígy, de csak annyi volt a válasz, hogy majd alakul, majd összecsiszolódunk, meg, hogy ő ilyen, de igyekszik változtatni és lazábban venni a dolgokat viszont azt látom, hogy nem megy neki, mert akkor frusztrált. Sose volt veszekedés emiatt köztünk és megérti, ha valami nekem már sok vagy zavar. Ismerem a szüleit, az apukája dettó ilyen, ebben nőtt fel, ezt nevelték belé, nem dühös vagyok emiatt, hanem egyszerűen borzasztóan fárasztó.

Volt olyan, hogy kirándultunk, a kocsiban felejtette a lakáskulcsot és végig azon pörgött, hogy mi lesz, ha feltörik a kocsit és betörnek hozzà. Több helyzetben is tapasztalom, hogy paranoiás. Most ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem normális és, hogy én az vagyok, mert vannak problémák velem is, senki nem tökéletes. De van valami lelki gondja szerintem

aug. 19. 21:45
 8/21 A kérdező kommentje:
Jó, ha elővigyázatos az ember, de ő mindig mindenben a veszélyt látja.
aug. 19. 21:48
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

Nem, ez nem normális. Durván OCDs vagy autisztikus. Előttem kinyalná a tányèrom bárki, azonnal dobnám, ez az undorító, nem az h utcai ruhában leülsz a székre. (Eskü én még el is aludtam úgy az ágyamban, mert mondjuk hullafáradt vagy részeg voltam

..

aug. 19. 21:51
 10/21 anonim ***** válasza:
0%

Én mindig kinyalom a tányért, ha a barátnőm tányérján van valami azt is kinyalom.

Már az első mondatból tudtam, hogy nő vagy, méghozzá te leszel a tipikus macskás nő.

Tegyél egy szívesség, hagyd békén ezt a pasit és szerezz be 12 macskát, azokkal jól el leszel.

Megérdemli ez a pasi, hogy egy normális nőt találjon, NE EGY ILYEN SELEJTET MINT TE, fogadd el, képtelen vagy párkapcsolatra....valahol mélyen ezt te is tudod kérdező, ne erőltesd, a párkapcsolat rengeteg, rengeteg kompromisszumon, türelmen, elfogadáson, néha lemondáson is alapul.

Erre a te érzelmi intelligenciád nem képes, az eq-d nulla, zéró, 0, iq-ban lehet jó vagy, de az kevés most.

Szóval hagyd békén és vegyél cuki édes kis macskákat. Jó lesz neked az, meg néha, mondjuk hetente, kéthetente elővehetsz egy kúópajtit, aki megheggeszt, így boldog is vagy, a puncid is ki van elégítve, megfelelni sem kell senkinek....miért nem választod ezt?

Most komolyan, miért nem hagyod békén ezt az embert, félsz, hogy hála jobbat nem fogsz találni, mert tény, hogy nem fogsz, mert elviselhetetlen vagy, csak az érem egyik felét tudjuk, a te rigolyáid hol vannak, jah....sehol, mert tökéletes vagy, beléd nem lehet belédkötni, neked nincsenek rossz szokásaid, idegesítő megnyilvánulásaid, hát persze, hogy nincsenek, a saját szarját nem veszi észre az ember.....de a másikét....!

Maradj magadba, hallgass rám. F

aug. 19. 21:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!