Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyiben jó a nyitott kapcsolat?
Morálisan is érdekelne a véleményetek meg amúgy is. Engem konkrétan a pszichológusom buzdított erre mikor mondtam, hogy a férjem nyitott lenne rá. (Sokat dolgozik /évnek a felében nem is látom/ és mondta, ha ez engem kiegészít, akkor nem mond rá nemet. Egy kérése van, mindenről tudni akar. Ő viszont nem akar külön utakon járni.)
"Néha fejlődni kell, és ha a kapcsolat megért erre a szintre még jó is lehet. Nem a tulajdona vagyunk a másiknak. Azt se várhatjuk el, ha amúgy meg alapjaiban jó a kapcsolat, hogy az egyik fél teljesen feladja az igényeit."
10 éve vagyunk együtt. Lehet megtenném, de utána bűntudatom lenne, még akkor is ha "engedve" volt.
"Ki a búbánat beszélt olyan jellegű zsarolásról, amit itt összeszalmabábozol?"
Hol, merre írtam én zsarolásról?
"Inkább csaljon a hátam mögött mint úgy, hogy tudok róla és csak azért megyek bele, hogy el ne hagyjon."
Tudtommal aki bedobja a nyitott kapcsolatot az még véletlenül se akar szakítani, de ha a másik csak azért megy bele, hogy még véletlenül se hagyja el az az ő gondolata. Semmilyen érzelmi zsarolásról nincs szó. Az egyén, ez esetben én gondolnám úgy, hogy előbb utóbb elhagyna nyitott kapcsolatban SZINTÉN mint megcsalás esetén csak bolonduljon még másért. Na én arra nem várnék! Nem akarnék bizonytalanságba élni. Megcsalás esetén nem biztos, hogy rájönnék, hogy csal és inkább azért lépnék én le, hogy nem törődik velem függetlenül arról, hogy hűséges, vagy se.
Te nem tudsz engem követni 20, nem tudom, hogy túl komplikált amit írok, vagy te vagy túl "egyszerű"...
21
Hát ha azért mész bele a nyitott párkapcsolatba, mert különben elhagy a párod, az minimum egy bújtatott zsarolás, már bocsika.
Én arról beszélek, hogy érdemes lenne az embereknek tisztázni magukban az igényeiket. És ha valaki nem érzi monogámnak magát (márpedig kurvára sok ilyen van), akkor jó lenne ennek megfelelően választani párt. Fel nem foghatom, hogy mi olyan bonyolult ebben...
Ja, és csak a gyengébbek kedvéért: nincs semmi baj a monogámiával. Ha két ember kölcsönösen, kizárólagosan egymást akarja, akkor csodás, hajrá, lufik, konfetti...
Ez azt jelenti, hogy a kapcsolatnak már vége, de anyagi okokból, vagy a gyerekek miatt nem akarnak válni.
Abba semmiképp nem mennék bele, hogy ő mindenről tudni akar. Mégis miért? Aztán azon agyalna, hogy annak a másik férfinak jobb a teljesítménye, nagyobb a micsodája stb.
Ha ilyet akar a párom, akkor csak úgy, hogy igazából mindenki megy amerre akar. Külön nyaralni, külön bulizni, haverokkal, vagy szeretővel, senkinek semmi köze hozzá. A pénzt meg összeadjuk, lényegében lakótársi kapcsolat.
Ha engedélyt ad, hogy mással is lefeküdj, akkor már nem szeret. Ha nincs gyerek, én megfontolnám a válást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!