Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Benne maradnátok ebben a kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sok -sok évnyi keresés után találtam egy számomra belsőre, külsőre tökéletes párt. Ő is nagyon szeret engem.

Egyetlen bökkenő van, hogy borsod megyében élünk és a szüleim el fognak költözni vas megyébe hamarosan. Már megvették a házat.

2 éve vagyunk együtt. Jelenleg én itt dolgozom, párom is itt dolgozik. Én szeretek itt lakni, párom is és a családja is. Az én szüleim azonban sose szerettek itt lakni, apukám külföldön dolgozik, még van hátra kb. 9 éve és mindenképp onnan szeretne nyugdíjba menni és szeretne kultúráltabb helyen élni. Bár szerintem borsodban is vannak elég kurulált, szép települések.

Van egy nővérem, aki lassan 8 éve vagy együtt a párjával. Az ő szüleivel egy utcában lakunk. Úgy néz ki ők mennek a szüleim után, mert testvérem is vágyik el, illetve a szakmájában úgy érzi ott tud majd találni munkát. Így itt marad sógorom családja, illetve a párom és a családja.

Nem tudom nagyon vegyes érzeseim vannak. Gondolkozom, hogy együtt maradjunk vagy sem!

Családcentrikus vagyok, ahogy a párom is. A párom nem szeretne elmenni borsodból, attól, hogy a családomnak nem tetszett itt. Ő neki több munkahelye is van itt. Főállás, mellékállás, barátok stb. Nekem kell döntenem, hogy maradok itt vele vagy megyek szüleimmel.

Csak kicsit félek a jövőtől, hogy mennyire fog fájni, hog, csak ritkán látom a családom, de közben meg sokszor gondolok arra, hogy egész életemben azt érzem őt kerestem és hiszem, hogy nagyon jó férj és családapa lenne. Illetve ügyesen vezet, havonta hazavinne engem mindig azt mondta.

Tudom, hogy miután gyerekeink lennének igazából már egy család leszünk és mi számítunk majd, de kicsit félek milyen lesz ez a nagy távolság.

Szeretettel fogadnék válaszokat. Megértem azt, ha valaki azt fogja írni, hogy hagyjam ezt a kapcsolatot és találhatok még ott megfelelő embert és a családom az első és azt is megértem, ha valaki azt írja felnőtt vagyok, van munkám, párom, házasodjak és legyünk család, ha ő a megfelelő.

2024. júl. 8. 09:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
10. Szülei elköltöznek. Akkor mi az opció? Vagy albérlet, vagy a srác szülei. Ami nem lesz jó, mivel ott fognak felettük basáskodni.
2024. júl. 9. 12:26
 12/16 A kérdező kommentje:

Van lehetőségünk összeköltözni, mert a szüleim nem adják el a házukat.

A párom hosszútávon nem szeretne lakni ebben a házban, mert szerinte kicsi a kertje és nem érzi a sajátjának, nem tetszik neki annyira, hogy kifizessük pl. A fele árát, mert van egy testvérem.

Mindenesetre jó lenne arra, hogy kipróbáljuk milyen együtt élni.

Igazából már nincs mire várnunk, már el vagyok jegyezve egyébként. Házasság és gyermektéma is aktuális lenne már. Csak sajnos lesokkolt, hogy anyámék és testvéremék elmennek.

Nyilván most szabad vagyok, bármikor hazamehetek, ha épp hétvége van vagy szünet van. Azonban ha gyerekem lesz akkor màr nagyon nehéz lesz látogatni a családot, összeegyeztetni. Sose így képzeltem el az életem, hogy a szüleimet, akiket nagyon szeretek csak havi 1x fogom látni 2 napra.

Félek, hogy bennem ez feszültséget fog generálni egy idő után, amit nem fogok tudni kezelni. Tehát féltékeny leszek az ő családjára, mert ők velük napi szinten tud találkozni, láthatják az unokát, míg én nekem itt nem maradt senkim.

Úgyhogy nagyon két tűz között vagyok, mert a párom ugyanannyira szeretem, mint a családom.

Elég közel lakunk a páromék családjához és másik településre nem szeretne menni a családom, meg is értem igazából.

Csak félek, hogy hogy fogom tudni kezelni ezt a helyzetet, mert félek erős igazságtalanságot fogok érezni, hogy én nem láthatom a csaladom csak mert ők elköltöztek.

2024. júl. 9. 22:55
 13/16 anonim ***** válasza:
Ezeket elmondtad a vőlegényednek? Szerintem ő tudna a legtöbbet segíteni ebben. Illetve nem akarok beleszólni a dolgaidba, de szerintem akkor menj hozzá a vőlegényedhez, ha ki tudod mondani, hogy őt jobban szereted a családodnál. Ez nyílván nem azt jelenti, hogy meg kell szakítani a kapcsolatot a családdal, de fontos, hogy tudd ezt rangsorolni, mert egy esetleges vitahelyzetben a családod és a későbbi férjed között fontos, hogy a férjed mellé tudj állni (mégha nincs is igaza, és utólag ezt megbeszélni vele). Mert tapasztalatból látom, meg egyébként tanultuk is anno házasságfelkészítőn, hogy fontos, hogy érezze ezt a párod.
2024. júl. 10. 09:19
 14/16 A kérdező kommentje:
Nekem ő fontosabb, kérdés én is elég fontos vagyok neki, hogy esetleg egy másik településen lakjunk, mert ha én itt maradok érzem, hogy féltékeny leszek. Hétvégén mindig lejönnénk és pont, de ha én mindennap látni fogom az ő csaladját, akkor bennem ez biztos feszültséget fog kelteni, hogy a sajàzomat meg havi 1x.
2024. júl. 10. 10:55
 15/16 anonim ***** válasza:

"ha én mindennap látni fogom az ő csaladját, akkor bennem ez biztos feszültséget fog kelteni, hogy a sajàzomat meg havi 1x."

Előre félsz az elképzelt jövőtől. Majd megoldod. És a dolgok többnyire úgysem úgy lesznek, ahogy most elképzeljük.

"Hétvégén mindig lejönnénk és pont" - Miért? Jöjjön a párod, te pedig utazz a szüleidhez, vagy ahogy majd akkor megbeszélitek.

2024. júl. 10. 14:06
 16/16 anonim ***** válasza:

"ha én itt maradok érzem, hogy féltékeny leszek"

Szerintem jobb, ha ezt már most leküzdöd, és minél előbb összeköltöztök "próbaképp".

Azért Borsod és Vas megye nem a világ két vége, nem kell előre félni. Tömegközlekedés is van.

2024. júl. 10. 15:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!