Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Benne maradnátok ebben a kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Sziasztok. Sok -sok évnyi keresés után találtam egy számomra belsőre, külsőre tökéletes párt. Ő is nagyon szeret engem.

Egyetlen bökkenő van, hogy borsod megyében élünk és a szüleim el fognak költözni vas megyébe hamarosan. Már megvették a házat.

2 éve vagyunk együtt. Jelenleg én itt dolgozom, párom is itt dolgozik. Én szeretek itt lakni, párom is és a családja is. Az én szüleim azonban sose szerettek itt lakni, apukám külföldön dolgozik, még van hátra kb. 9 éve és mindenképp onnan szeretne nyugdíjba menni és szeretne kultúráltabb helyen élni. Bár szerintem borsodban is vannak elég kurulált, szép települések.

Van egy nővérem, aki lassan 8 éve vagy együtt a párjával. Az ő szüleivel egy utcában lakunk. Úgy néz ki ők mennek a szüleim után, mert testvérem is vágyik el, illetve a szakmájában úgy érzi ott tud majd találni munkát. Így itt marad sógorom családja, illetve a párom és a családja.

Nem tudom nagyon vegyes érzeseim vannak. Gondolkozom, hogy együtt maradjunk vagy sem!

Családcentrikus vagyok, ahogy a párom is. A párom nem szeretne elmenni borsodból, attól, hogy a családomnak nem tetszett itt. Ő neki több munkahelye is van itt. Főállás, mellékállás, barátok stb. Nekem kell döntenem, hogy maradok itt vele vagy megyek szüleimmel.

Csak kicsit félek a jövőtől, hogy mennyire fog fájni, hog, csak ritkán látom a családom, de közben meg sokszor gondolok arra, hogy egész életemben azt érzem őt kerestem és hiszem, hogy nagyon jó férj és családapa lenne. Illetve ügyesen vezet, havonta hazavinne engem mindig azt mondta.

Tudom, hogy miután gyerekeink lennének igazából már egy család leszünk és mi számítunk majd, de kicsit félek milyen lesz ez a nagy távolság.

Szeretettel fogadnék válaszokat. Megértem azt, ha valaki azt fogja írni, hogy hagyjam ezt a kapcsolatot és találhatok még ott megfelelő embert és a családom az első és azt is megértem, ha valaki azt írja felnőtt vagyok, van munkám, párom, házasodjak és legyünk család, ha ő a megfelelő.

2024. júl. 8. 09:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
89%
Felnőtt ember leszakad a szüleiről és a párját választja.
2024. júl. 8. 09:56
 2/16 anonim ***** válasza:
89%

#1 Inkább úgy fogalmaznék, hogy felnőtt ember leszakad a szüleiről, és az önálló életet választja. És ehhez kapcsolódhat a párod (de nélküle is szükséges). Nyílván fontos, hogy megmaradjon a jó kapcsolat a családdal, de ezt egészséges formában kell meg tenni.

Példaként mi Budapesten lakunk, feleségem szülei Pécsen. Heti 1-2x szoktunk telefonálni velük és 1-2 havonta elmegyünk hozzájuk egy hétvégére. De egyébként önálló életünk van, ami sokkal fontosabb, mint a szüleinkkel való kapcsolatunk. Ne hagyd, hogy a szüleid meghatározzák az életedet.

2024. júl. 8. 10:30
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

1-gyel ertek egyet. De Vas megye nagyon messze van Borsodtól, így tenyleg esélytelen lenne találkoznotok. BP. MÉG vállalható táv lenne Gondolom te vagy a lány. Hát, a helyzet az, ha ez így felmerül benned, hogy úgyis talalsz mást, annyira nem nagy ez a szerelem. A férfiak amúgy valóban nem nagyon szeretnek költözni. Csak eleve ezzel az egyenlőtlenséggel indítani, hogy te mindenedet elveszíted, neki meg megmarad minden kényelmesen, nos ez ìgy nem fair és a legtöbb ember egoja ezt nehezen viseli. Én csak 160 km-re költöztem családomtól, de sajnos a magam érdekében muszáj távol lennem tőlük. Egy párommal itt amiatt szakítottam, mert minden hétvégén fontosabb volt a családja, mint én, semmenyire sem tudott leszakadni. Aztán jött azzal hogy bemutatni nem akar, meg összeköltözni sem. Abszolút nem akart leválni.

Szóval

1: azért valamennyire meg kell tanulni leválni a családról.

2: én a helyedben tényleg élném az életem, meglátnék új lehetőségeket, főleg ìgy, hogy látszólag egyszerűen el tudnád fogadni, hogy ez a kapcsolat véget érhet.

3: a párkapcsolat nem biztos, hogy marad, de a család örök.

2024. júl. 8. 10:31
 4/16 anonim ***** válasza:
54%

2-es én azért beemelnem azt a szempontot, hogy a párjának semmi oka/motivációja elmenni Borsodból. Ez kesőbb is gond lehet, mert jobb nyitottnak lenni, hogy máshol több-jobb munkalehetőség van.

Plusz sokaknak valóban ennyi az igénye, pár telefon meg évi pár látogatás. En is ilyen vagyok, okkal. De ha a kérdező nem ilyen, neki extrán fájni fog, hogy a párjának mindene megvan, neki meg még jó munkája sem biztos, hogy lenne Borsodban a családján kívül.

Mondjuk én eleve olyan emberrel nem tudnék kapcsolatban lenni, aki nagy változasokra nem igazán nyitott.

Én szeretek Pécsen élni, de más városokat is szeretek, ha véletlen úgy adódna egy kapcsolatom, akkor simán elmennék innen.

2024. júl. 8. 10:36
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
#4 Nekem ez nem jött le, hogy a párja függne a szüleitől, de amit írtam, ugyanúgy vonatkozik rá is. Az a normális, ha egy felnőtt leszakad a szüleitől. Az 1-2 telefon stb. csak egy példa volt, ez nyílván személyreszabott, csak akartam mutatni, hogy nem teljesen normális, ha egy felnőtt pl. a szüleinél lakik, vagy napi szinten találkozik a szüleivel (természetesen kívétel, ha a szülők betegeskednek, és nincs más aki gondozza, illetve hasonló problémák).
2024. júl. 8. 10:42
 6/16 anonim ***** válasza:
83%

5 nem is a szüleitől függ, csak munka, stb miatt nem akarna onnan elköltözni, a kérdező meg úgy érzi ott amúgy sem lenne munkája.

Nem, nem kell együtt lakni sem minden nap találkozni, ez szerintem sem egeszséges. De rengeteg női ismerősöm maradt a szülővarosában. El se tudják képzelni milyen az, ha egyedül, nagyszülők nélkül kéne gyereket nevelni, mert rengeteget segítenek. Ez is sokszor szempont egy nőnek, ha családot akar. Az apai nagyszülők is segíthetnek, persze, de nekem csak azok az ismerősök tudtak több gyereket vállalni, ahol a családjaik elérhető közelségben voltak segíteni.

Borsod-Vas nem az a táv.

2024. júl. 8. 10:57
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Az alapprobléma, hogy ugyebár az ország két különböző szeglete és a kérdező valójában itt maradna. De az nem derült ki, hogy például miért nem került képbe akkor összeköltözés és leválás a szülőkről. Akár a srác szüleihez, ha ott van akkora hely. Ez már részletkérdés, mert érthetetlenül fel sem merült és nem ezt kérdezte.
2024. júl. 8. 12:18
 8/16 anonim ***** válasza:
60%

"találtam egy számomra belsőre, külsőre tökéletes párt"

Örülj neki, és becsüld meg. Vagy inkább mindig gyerek akarsz maradni és Anyuék után menni?

Hoppá, nem is értem, hogy költözhetnek el.

Lehet, hogy azt hiszik, hogy felnőttek és szabadok, és hogy te is felnőttél már, és boldog vagy a pároddal.

2024. júl. 9. 00:28
 9/16 anonim ***** válasza:
48%

8. Azért 2024-ben Magyarországon sokan nem tudják kifizetni az albérletet. Ketten még elmegy, de egyedül esélytelen.

Mindegyik ismerősöm otthon lakik, pont ezért.

2024. júl. 9. 06:45
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Párkapcsolati problémája van a kérdezőnek, nem tudok arról, hogy ne lenne hol laknia.
2024. júl. 9. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!