Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogy reagálnátok, ha ezt...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy reagálnátok, ha ezt mondaná a párotok? Nagyon ledöbbentem.

Figyelt kérdés

"Te vagy az első, nem a gyerek, mert a gyerek egyszer felnő és lesz saját családja, de mi akkor is együtt leszünk"

Teljesen kibuktam ezen. Nem térek magamhoz.

Olyan, mintha teljesen más emberhez mentem volna feleségül. Tök váratlanul jött ez ki belőle egy vita során. Azóta nem szóltam hozzá, csak ami nagyon szükséges.

Tudom meg kellene beszélni, de rá sem tudok most nézni.

Túlreagálom?

2024. jún. 17. 11:12
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
93%

Túl.

Mi a gondod ezzel, hogy ő így érez? Nem nem szereti a gyereket, hanem téged előrébb sorol egyel. És? Neki nem volt a hasában. Neki a felesége az első.

Volt nekem is kollégám, aki többször mondta, imádja a két lányát, de a felesége az első.

"Azóta nem szóltam hozzá, csak ami nagyon szükséges."

De miért??

2024. jún. 17. 11:18
 2/26 anonim ***** válasza:
92%
Tök jó, hogy reálisan látja a dolgokat. Ahelyett, hogy örülnél neki...
2024. jún. 17. 11:25
 3/26 anonim ***** válasza:
90%
Nem is értem. Persze, a gyerek fontos, de rohadtul nem lesz rendben, ha a szülei nincsenek rendben. Innentől kezdve én egyetértek az ő véleményével.
2024. jún. 17. 11:25
 4/26 anonim ***** válasza:
87%

Túlreagálod.

Eleve másképp szereted a párodat és a gyerekedet, de amit a párod írt, azzal is egyetértek, elvégre igaz. Van egy kislányunk, a párom (és nyilván én is) odáig vagyunk érte, de majd egyszer felnő és akkor neki is lesz párja, családja. Neki is lesz majd egy férje (vagy talán felesége), aki ugyanolyan jó társa lesz, mint amilyen jó társak mi vagyunk a párommal. Mi akkor ugyanúgy ketten leszünk egy pár.

Nem tudom, hogy min vitatkoztok, de ez a "nem szólok hozzá" hozzáállás nagyon gyerekes és csak ártasz vele.

N

2024. jún. 17. 11:27
 5/26 anonim ***** válasza:
34%
Engem ez nagyon zavarna, de lehet, fordítva vagyok bekötve, mert amikor hasonló véleményemet leírtam más kérdésekhez anno, jó, hogy nem kaptam halálos fenyegetéseket, és le lettem pontozva, mint az állat... de aki gyereket vállal, az felelősséget vállal érte, ezért a gyereknek kell lenni a legfontosabbnak alapvetően. Nyilván vannak esetek, amikor a páromnak adnék igazat a gyerekkel szemben, vagy a párom érvét fogadnám el jobban, de azok olyan esetek, ahol a páromnak van igaza, vagy tapasztaltsága miatt jobban átlátja a dolgokat.
2024. jún. 17. 11:27
 6/26 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy állok hozzá, hogy nincs versengés, előre helyezés. Mindkettő megfér egymás mellett. Csak annyi, hogy mindkettőt másképp szereti az ember. Hiába nő fel a gyermek akkor is az anyja, apja vagy. Bármikor szüksége lesz rád, legalább egy jó szóra, tanácsra.

Attól még a házastársak simán elférnek egymás mellett.

2024. jún. 17. 11:28
 7/26 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem sincs ilyesmi normális esetben.

"Te vagy az első, nem a gyerek, mert a gyerek egyszer felnő és lesz saját családja, de mi akkor is együtt leszünk"

Honnan szedi? Meghal valamelxikőtök még mielőtt kirepülne az utód, jönne egy betegség és elhagyná az egyik a másikat, jönne a harmadik személy, veszekedések, bántalmazás, gyilkolás stb.

Az ég világon minden jöhet.

Túlságosan elbízta magát, sőt úgy tűnik készpénzként tekint rád merthát már lezsírozta az életét az utóddal, házassággal.

Aki így gondolkodik az nincs rendben agyilag, akár ő lesz az aki hátat fordít a másiknak amikor szüksége lenne rá!

Nem csodálkozom, hogy rá se bírsz nézni.

Az sem igaz, hogy az utód lelép a családi házból, egy csomó életképtelen ember létezik.

De mégha le is lép akkor se tűnik el örökre az életetekből.

Vagy süsü a párod, vagy nagyon is rafinált, még az is lehet, hogy igazán se téged, se a közös gyermeket nem szereti igazán.

Aki szerint normális amit mondott annak ugyanaz a baja, vagy nincs gyermeke és fogalma sincs, hogy milyen ijesztő dolgot állított.

2024. jún. 17. 11:38
 8/26 anonim ***** válasza:
83%

"a gyereknek kell lenni a legfontosabbnak alapvetően"

Kell? Ki szerint, szerinted? Ez valami alapvetés?

2024. jún. 17. 11:47
 9/26 anonim ***** válasza:
18%
8: akinek nem az ne vállaljon gyereket. Mert azért te felelősséget vállalsz, mert miattad jön a világra. Nem ő kérte, nem ő választotta. Felelős vagy érte, és kész. Aki addig jut el a gyerekvállalásban, hogy júúúúúúj de jó, együtt babázunk majd a cukcsikámmal meg milyen cuki lesz, hogy van belőle az ő DNS-éből is, mert ő a mindenem, a gyerekkel meg lehet villogni és mutogatni, hogy belőlünk jött... az inkább ne vállaljon gyereket. Sőt háziállatot se.
2024. jún. 17. 11:52
 10/26 anonim ***** válasza:
80%

Hogyan jött elő a téma?

Ez a sorrend felállítás eleve egy badarság. Másképp szereted őket. Másképp fontosak neked. És mindegyik akkor fontosabb, amikor olyan élethelyzetben van. Ha a párod kórházban van, ő a legfontosabb. Amikor a gyereked érettségizik, akkor meg ő.

Túlreagálod, kérdező, és nem is lett volna szabad ilyen irányba fordulnia a vitátoknak.

Ha azóta alig szólsz hozzá, akkor sokat teszel azért, hogy tönkre tedd a házasságodat! Utána már tényleg a gyerekek lesznek neki a fontosak, helyetted meg keres egy normális férjet.

2024. jún. 17. 11:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!