Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhesség alatt dohányzó feleségemmel mit kéne kezdenem?
Megismerkedésünkkor napi 10-12 szál hagyományos cigit szívott egy nap (én is)
Szóba jött a gyerekvállalás, megbeszéltük, hogy ha eljön az ideje akkor mindketten letesszük.
Eljött az ideje, én egyik napról a másikra letettem (jó, 1 hónappal az után, hogy megtudtuk, hogy terhes, mert húztam-halasztottam)
Ő viszont kitalálta, hogy IQOS-ra vált, és akkor majd azt könnyebben leteszi.Már akkor tudtam, hogy ez bullshit.
Nemrég hagyta abba a munkát, és eddig mindig mutatta, hogy csak 4-5 szálat szívott egész nap, milyen jó.
Aztán 1 hétig szabadságon voltam, és feltűnt, hogy valóban 4-5 szál hiányzik egy doboz cigijéből.
De csak akkor ha egy teli dobozzal elszívott előtte, akkor estére valóban csak 4-5 szál hiányzik a második dobozból.
Szóval így végig hazudta nekem az elmúlt hónapokat.
Többek között ezen is felhúztam magam, meg persze hogy akkor napi 25 szálat szív ebből a szarból.
A családja támogatja ebben, sőt az anyja felhívott, hogy én miért veszekszek a lányával, teljesen normális ha napi 4-5 szálat elszív, és ha én veszekszem vele el fog vetélni miattam...hagyjam cigizni mert már többet árt ha leteszi.
Mondom az a 4-5 szál 24-25, mire "nem ez a lényeg"....
Folyamatosan piszkálom, de vagy megsértődik, vagy tereli a témát, vagy megkér, hogy ne veszekedjünk.
Teljes mértékben lepattan róla minden tény, állandóan megmagyarázza, felülbírálja az orvostudományt.
A nőgyógyásza tudta hogy cigizik, mert az első vizsgálaton, rögtön bedobta neki, mivel ő biztos volt benne, hogy azt mondja majd neki hogy x szál nem káros szívja csak.
Persze a doki mondta, hogy azonnal letenni, és a második vizsgálaton már mondta a dokinak, hogy letettem, de szerencsére ott voltam, és mondtam hogy nem egészen...de a napi 25 szálat még így se tudja, mert azóta mióta én tudom nem voltunk nála.
Na mindegy, egy szó mint száz, rettegek attól, hogy retardált lesz a gyerekem, idegesít, hogy semmit nem tehetek az ellen, hogy a feleségem mérgezni, és nem tudom mit csináljak?
Annyira borzasztó az egész, nem hittem volna, hogy ennyire nincs akaratereje....
Soha egy szál cigit nem szívtam el, de te is tudhatnád, hogy ritkaság, ha valaki egyik napról a másikra le tudja tenni a cigit. És hülyeség, hogy a nőkben ott van az "anyai ösztön" és a "gyerekért mindent" hozzáállás és simán leteszik. Van aki igen, de van, aki nem. Ez egy függőség.
Gondolom ő is tudja, hogy nem kéne, te is teszed rá a nyomást, mert saját bevallásod szerint folyamatosan piszkálod, aztán csodálkozol, hogy cigizik. Ez egy örgödi kör: ő nyomás alatt van, persze, hogy rágyújt, amiért lehet, hogy belül neki is bűntudata van.
Amúgy nem következik mindebből egyenesen az, hogy retardált lesz a gyerek. A kockázat magasabb, de számos példa van, ahol nem. Párom anyja végigcigizte a terhességet, párom teljesen egészségesen született. Le lehet engem is pontozni, egyáltalán nem támogatom, hogy terhesen valaki dohányozzon (én pl. gyűlölöm a cigit), de azért nem kell a ló túloldalára sem esni a rémhírek terjesztésével.
Rengeteg ismerősöm van aki dohányzott, terhes lett, azonnal letette.
Sőt, gyakorlatilag a 90%....gondoltam a feleségem is képes lesz erre a gyerekért.
Bennem férfiként volt egy nyomás, hogy le kell tennem, mert azt sem akarom, hogy a már megszületett gyerek a füstöt szívja.
Bűntudatom volt abban az 1 hónapban végig, és rohadt nehéz volt letenni 10 év dohányzás után, mégis megtettem.
Sokkal könyebb lett volna ha a feleségemmel együtt csinálhatom, egymást támogatva.
De ebben nem volt partner.
Letettem, hogy hátha azt látja, hogy én sem cigizek, akkor ő sem.
Ez sem jött be.
Nem én vagyok a terhes, és szerinem ezt férfi társaim jelentős része nem tette volna meg.
Felelőtlenség stb...igen, felelőtlen voltam hogy bíztam abban a nőven aki szeretek.
Hogy bíztam abban, hogy a közös gyerekünkért megteszi azt, hogy nem szívja.
További érve, hogy az ő anyja is cigizett vele, és neki sincs baja...ja csak oxigénhiánnyal született, de lediplomázott, és ezért felesleges aggódni.
Csak azt elfelejti, hogy egész életében logopédushoz járt, hogy letudjon írni két mondatot helyesen, meg egy vagyont költöttek a korrepetálására.
Papíron intelligens, és elért dolgokat, csak lehet biokémikus lenne most ha nem kap annyi cigit az anyja méhében.Vagy bármi nagyot elért volna az eszével, ha nincs ennyire hátráltatva.
De neki elég az is hogy átlagos lett.
Tökéletesen tisztában vagyok vele mit okoz a cigaretta, rászántam jó pár órát, és csak erről olvastam, így még dühösebb vagyok.
A válaszokat olvasva is csak felhúzom magam (és nem feltétlen a személyeskedő stílusúakon).
Hanem hogy mennyire igazam van, és hogy ő ezt képtelen felfogni,belátni.
Tud róla az orvos, hogy dohányzik, és gondoskodom róla, hogy tudni fog a napi 25 szálról is, de a feleségemről ez lepereg, tényleg mintha a falnak beszélne az ember.
De ez az, hogy nem ilyen az életben...a legönzetlenebb ember akit ismerek (és inkább idegesítően önzetlen tud lenni) és akkor amikor az ő meg a mi gyerekünkről van szó akkor meg ilyen...nem tudom felfogni én sem.
Ezért bíztam benne hogy lefogja tenni a cigit a terhesség alatt.
Sőt fel sem merült bennem, hogy nem fogja letenni.
De mindenre kifogás,magyarázat, ebben nincs kátrány, nem olyan veszélyes, anyám is cigizett velem és normális vagyok, az orvosi vizsgálatok azt mutatják, hogy minden rendben, sőt tökéletesek az értékek, és ez őt mind mind erősíti a saját hülyeségében.
Aztán még az anyja rátesz egy lapáttal, hogy igen jól csinálod.
Ez az amikor a férfi ezerszer jobb anya, mint a nő akinek a testében növekszik.
Te egy értelmes ember, nagyon sajnálom hogy a nejed nem az. Ha ő nem akar ez ellen tenni, akkor te tényleg nem hinném hogy tudsz. Vannak olyan rétegek ahol még a szülőszobaról is gyakran kimegy az "anya" cigizni, meg is lehet nézni az értelmi, meg az egészségi szintjüket. (Amikor szültem a szobában mellettem lévő nő is már épp keszült hazamenni, de mondta figyeljek a babájára amég kimegy egy cigire.)
Na ja. Meg ha belegondolok napi 1 és 1/4 doboz cigi az anyagilag se semmi. Milyen jó lenne azt mind mondjuk babakötvénybe tenni a gyereknek. Vagy nagyobb korában rákölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!