Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Terhesség alatt dohányzó...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Terhesség alatt dohányzó feleségemmel mit kéne kezdenem?

Figyelt kérdés

Megismerkedésünkkor napi 10-12 szál hagyományos cigit szívott egy nap (én is)

Szóba jött a gyerekvállalás, megbeszéltük, hogy ha eljön az ideje akkor mindketten letesszük.

Eljött az ideje, én egyik napról a másikra letettem (jó, 1 hónappal az után, hogy megtudtuk, hogy terhes, mert húztam-halasztottam)

Ő viszont kitalálta, hogy IQOS-ra vált, és akkor majd azt könnyebben leteszi.Már akkor tudtam, hogy ez bullshit.

Nemrég hagyta abba a munkát, és eddig mindig mutatta, hogy csak 4-5 szálat szívott egész nap, milyen jó.

Aztán 1 hétig szabadságon voltam, és feltűnt, hogy valóban 4-5 szál hiányzik egy doboz cigijéből.

De csak akkor ha egy teli dobozzal elszívott előtte, akkor estére valóban csak 4-5 szál hiányzik a második dobozból.

Szóval így végig hazudta nekem az elmúlt hónapokat.

Többek között ezen is felhúztam magam, meg persze hogy akkor napi 25 szálat szív ebből a szarból.

A családja támogatja ebben, sőt az anyja felhívott, hogy én miért veszekszek a lányával, teljesen normális ha napi 4-5 szálat elszív, és ha én veszekszem vele el fog vetélni miattam...hagyjam cigizni mert már többet árt ha leteszi.

Mondom az a 4-5 szál 24-25, mire "nem ez a lényeg"....

Folyamatosan piszkálom, de vagy megsértődik, vagy tereli a témát, vagy megkér, hogy ne veszekedjünk.

Teljes mértékben lepattan róla minden tény, állandóan megmagyarázza, felülbírálja az orvostudományt.

A nőgyógyásza tudta hogy cigizik, mert az első vizsgálaton, rögtön bedobta neki, mivel ő biztos volt benne, hogy azt mondja majd neki hogy x szál nem káros szívja csak.

Persze a doki mondta, hogy azonnal letenni, és a második vizsgálaton már mondta a dokinak, hogy letettem, de szerencsére ott voltam, és mondtam hogy nem egészen...de a napi 25 szálat még így se tudja, mert azóta mióta én tudom nem voltunk nála.

Na mindegy, egy szó mint száz, rettegek attól, hogy retardált lesz a gyerekem, idegesít, hogy semmit nem tehetek az ellen, hogy a feleségem mérgezni, és nem tudom mit csináljak?

Annyira borzasztó az egész, nem hittem volna, hogy ennyire nincs akaratereje....

2024. máj. 30. 04:21
1 2 3 4
 11/31 Noren1989 ***** válasza:
86%

Én a koraszülött, oxigénhiànyosra tippelnék.

Nem megoldhatatlan, de pénzigényes lesz, ahogy az asszony is a napi 3000huf-nyi cigivel.

2024. máj. 30. 07:30
 12/31 anonim ***** válasza:
87%
Legközelebb szólj a nőgyógyásznak. Fontos, mert a méhlepény el fog öregedni, ha ennyit cigizik, akkor nagyjából biztosan korábban fog a gyerek születni a kiírtnál, és nagyon nagy a koeaszülés veszelye. Ezt az orvosnak muszáj tudnia.
2024. máj. 30. 07:32
 13/31 anonim ***** válasza:
87%
Babavállalás előtt kellett volna leszoknia róla, ja. Így nagyon nehéz lesz, sőt lehet neki lehetetlen. Amikor mész vele az orvoshoz akkor mondd el az orvosnak előtte, hogy cigizik hátha olyan szégyen éri, hogy átgondolja. Mutass neki cikkeket, képeket mit okoz a cigaretta a magzatnak! Rá kell venned!!! Magyarázd el neki szép hangon, hogy tényleg a babának elvonási tüneteket okoz. Egyébként tényleg ajánlatos lenne neki fokozatosan, beosztani, hogy csak pl. naponta négyszer és csakis akkor ha tényleg nagyon megkívánja mert a hirtelen leszokás is árt. Lánc dohányosként egyik rokonom leszokott róla úgy, hogy mentolos cukorkát szopogatott folyamatosan majd agyvérzést kapott és meghalt. Idegesítő lenne neki a cigaretta hiánya. Lennének neki is elvonási tünetei. Legalább egy hétig a 4-5 szál és akkor egyre csökkentené míg nem gyújtana rá. Remélem észbe kap!
2024. máj. 30. 07:33
 14/31 anonim ***** válasza:
44%

A 10-es válaszom azért lett lepontozva mert elmondtam, hogy anyukám is cigizett a terhessége alatt és nem lettem retardált?

Hát ez kedves.

2024. máj. 30. 07:35
 15/31 anonim ***** válasza:
82%
#15 Nyilván igen, mert ezzel azt sugallod, hogy nem számít. Képzeld az én anyám is cigizett és nálam is lett probléma belőle. Az öcsémnek meg még nagyobb fogyatékossága lett igaz mellette ivott is néha. Nálam nem ivott, csak cigizett. Nem mindenki olyan szerencsés, mint ti.
2024. máj. 30. 07:42
 16/31 anonim ***** válasza:
13%

Semmit nem tudsz csinálni sajnos, ha magától nincs ennyi esze és az anyja is támogatja benne akkor már mindegy.

"Esetleg próbáltál vele nem piszkálódni hanem komolyan beszélni? Nem idegesen és fennhangon, hanem nyugodt hangnemben, csalódottan?

Ő pont annyira lesz a te gyereked, mint az övé és így lenne némi beleszólásod, hiába az ő teste."

Ebben mégis mi a fene sugallja azt, hogy nem számít??

Én csak egy tényt közöltem utolsó mondatnak, az én példámat.

Ezzel sem nem támogatom, sem nem legitimizálom a dohányzást úgy egyátalán, terhesség alatt pláne nem...

2024. máj. 30. 07:45
 17/31 anonim ***** válasza:
25%

Antidohányos vagyok, értem az aggodalmad, de nagyon kicsi az esélye, hogy retardált lesz a gyerek. A dohányzás nagyobb rizikói terhesség alatt az alábbiak:

- kiraszülés

- alacsony testsúly

- szülési komplikációk (A dohányzás növeli a méhlepény problémáinak kockázatát, mint például a placenta previa és a placentalis abruption, amelyek mindkettő súlyos veszélyt jelenthetnek az anyára és a babára.)

- fejletlen tüdő (egy kolleganőm kisfiának pl ez lett + koraszülés)

- cukor és szívbetegségek

Szóval a félelmed jogos, de azért na :D Ha emiatt retardáltnak fogod gondolni szegényt, egész életében, minden hibája alkalmával azt fogod gondolni, hogy egy cseppet mégis zokni lett, pedig nem, max ügyetlen.

2024. máj. 30. 07:46
 18/31 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos ezzel tényleg nem nagyon tudsz mit tenni. Akkor kellett volna letenni, mikor elterveztétek hogy legyen. Tudom milyen egy dohányos, minél jobban mondják meki, annál jobban szívja, mert idegesíti, es az idegességre a cigi a "megoldás".

Anyám is végig szívta, ő is orvosi tanácsra "csak" 4-5-öt, de ennek már 40 éve. Nem lettem retardált, de pl akármennyire sokat bírok menni egyenes terepen, emelkedőn már vékony tiniként is fulladtam. Ja meg felsős koromig volt egy nagyon csúnya bőrbetegségem, ki tudja nem e az is amiatt.

De 25 szál az nagyon beteg. Egészségileg is, anyagilag is. Az a szerencsetlen gyerek gyakorlatilag egész nap kínozva van. Es a terhesség az semmi a kisbabás, kisgyerekes időszakhoz képest, akkor mennyit fog! Keressetek valahogyan egy szakembert aki segít legalább töredékére csökkenteni, mert ebből így tényleg baj lesz! Vagy erre se hajlandó?

A cigitől egyébként mára akkor is fulladok ha az utcán megérzem, nem is szivtam soha, és nem is tudtam volna dohányossal komoly kapcsolatot.

2024. máj. 30. 07:55
 19/31 anonim ***** válasza:
100%

Semmit.

Sajnos sokan így állnak hozzá: [link]

2024. máj. 30. 07:56
 20/31 anonim ***** válasza:
30%

Belegondolok, anyám agyonra cigizte magát velem, és 2 kilóval születtem.

De sem retardált nem lettem , se szívbeteg, se semmi.

Szerintem ne stresszelj rajta annyit!

Van aki nem cigizik és 2 beteg gyereket szült mégis!

Van aki cigizik és egészséges gyerekei vannak.

2024. máj. 30. 09:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!