Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom nem érti meg, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom nem érti meg, hogy nem engedhetek meg magamnak akármit?

Figyelt kérdés

Engem ez nagyon zavar és ezt jól tudja, hogy kellemetlenül érint, de mindig ugyanott kötünk ki.

Egyetemista vagyok, nappalis egy nehéz szakon és mivel a tanulás, a jó eredmények az elsők számomra, így csak hébe-hóba tudok diákmunkázni.

Amióta együtt vagyunk a barátommal pedig félrerakni sem igen tudok, mert rengeteg programunk van. Amivel nem lenne baj, mert nagyon szeretek én is ide-oda elmenni, de ez már anyagilag sok. Ilyen múzeum, olyan múzeum, ilyen kávézó, olyan étterem, ide kirándulás, ott városnézés.Heti szinten szinte.

Oké, most ő mondja, hogy meghív és fizeti, de én nem szeretem, hogy ő fizet.

Eleinte még oké volt 1-2 alkalommal, de mostmár 4 hónapja együtt vagyunk, ezt nem engedem meg, higy mindent ő álljon.

Ő ezt nem igazán akarja megérteni, néha az jön le neki, hogy nem akarok vele találkozni.

Pedig dehogynem, csak mondjuk legyen elég annyi, hogy sétálunk, egymásnál vagyunk, ilyesmi. Persze, a kávézó, étterem is okés, de ne heti szinten, mert ez nekem tiszta anyagi csőd.

Hogy lehetne ezt megbeszélni?

2024. máj. 25. 23:57
1 2 3 4
 31/31 anonim ***** válasza:

#25 De itt nem arról van szó, hogy a nőnek is van pénze, hanem arról, hogy van egy pasi, aki teljes állásban dolgozik, meg van a csaj, aki nappali tagozat mellett diákmelózik hébe-hóba. Borítékolható, hogy a nőnek ilyen esetben kevesebb a pénze.

Most akkor amíg nem végez egyetemen, addig gubbasztani kell a négy fal között, meg ugyanazokon az utcákon járkálni, nehogy véletlenül a férfi többször fizessen?

Az nem a nő megvásárlása, hogy közös élményeket, programokra szeretnél a pároddal, de neki túl nagy kiadás lenne ez rendszeresen, ezért te fizetsz. Majd fizettek felesbe, ha egyenlőek lesznek az anyagi viszonyok (=mind ketten teljes állásban dolgoztok), meg majd fordítva is meg lehet ám hívni a másikat.

Mondjuk szerintem az se egészséges, ha patika mérlegen mérik az anyagiakat, hogy minden egálba legyen, meg mindenki a saját részét fizesse csak.

Nálunk pl az volt, hogy amikor én álltam jobban anyagilag (diákévek alatt), akkor többnyire én fizettem, amikor a párom, akkor ő, és akármelyikünk találta ki a programot, úgy választott, hogy ha a másik azt mondaná, hogy bocs, de ez nekem anyagilag nem fér bele, akkor tudjuk azt mondani, hogy nem para, akkor meghívlak. Amikor meg éppen hasonlóan állunk, akkor tök random, hogy ki mit fizet éppen. De azt sose számoltuk, hogy mondjuk tízből hatszor én fizettem, négyszer meg ő. Nem azért nem zavar ez, mert ettől úgy érzem, hogy megvettem őt a pénzemmel, hanem tök jó, volt egy jó kis közös programunk, onnantól meg hogy nincs anyagi csőd, nem érdekel.

2024. máj. 27. 10:39
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!