Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy lehet udvariasan segíteni a barátnőmnek hogy csinosabban öltözködjön?
Tudom hogy valakik szerint ez egy kellemetlen téma, vagy ebbe nincsen a másiknak beleszólása.
De ugyan úgy ahogy szerintem meglehet mondani egy férfinak hogy dobja már ki a rongyos cipőjét és vegyen egy újat, vagy az a szakadt, koptatott farmer már gáz, stb... szerintem egy nőnek is udvariasan meglehet mondani.
Csak az a kérdés hogy hogyan?
A párom picit olyan kislányosan öltözködik, mint ha ugyan az lenne rajta mint 15 éves korában. Meg olyan kínai turkálós hatása van a ruháinak. Meg nincsenek igazán nőies, igényes darabjai.
Próbáltam neki már finoman mondani, de nem vette a lapot.
Vegyek ajándékba neki? Lepjem meg egy vásárlási utalvánnyal és kísérjem el vásárolni?
Arra is gondoltam hogy valahogy úgy kéne neki mondanom hogy "Szebb nő vagy annál hogy ilyen ruhákat hordjál"... csak nem tudom ez rosszul veheti ki-e magát?
Köszönöm az értelmes hozzászólásokat! :)
Bocsánat, bocsánat, én volt hülye és naiv hogy azt hittem hogy lehet ilyet kérdezni! XD
De úgy látom hogy itt mindenki a részletek ismerete nélkül már konkrét tényként kezeli hogy én bizony 100%-ig kurvásan akarom felöltöztetni a barátnőmet a beleegyezése nélkül! XD
Kérdezni minek, tudtok mindent is...
Gyanítom a sok (valószínűleg frusztrált nő) hozzászóló teljesen máshogy reagálna ha ugyan ez a kérdés fordítva lett volna feltéve...
Jó fröcsögést! XP
9, nem tudom, hogy szokott lenni másoknál.
Volt egy párom, hosszú, együttélős kapcsolat. Az elejétől (no, persze, nem a legelejétől, hisz a beetető szakasz kellett a műsorhoz) elégedetlen volt és alakítgatta a ruhatáram. Vagy legalábbis, meg-megjegyezte, hogy mi az, ami neki nem tetszik. Soha nem értem el azt a szintet, ami neki igazán tetszett volna, mert szöges ellentéte a stílusomnak. Ő is a nőcis egyberuhákat, meg kiscipőt, sőt, ha lehet magassarkút, sminket, parfümöt várta volna, egy olyan nőtől, aki világ életében sporcipő, farmer, poló típus volt. Khm... fiatal és nagyon szerelmes voltam az elején, hagytam magam manipulálni. Utána, mikor végképp elértük az ingerküszöböm, behúztam a kéziféket és maradtam a saját stílusomnál. További évekig hallgattam a megjegyzéseket. Ez egy határozottan nagy szög volt a kapcsolat koporsójába.
Szóval, nem tudom, másnál hogy megy ez, de én soha többet nem viselem el az ilyen önbizalom romboló seggfejkedést. Ezzel ugyanis megkérdőjelezed, sőt lefitymálod az ízlését, elveszed az önbizalmát, egyértelművé teszed, hogy így nem vonzó, kevés, tepernie kell, hogy megfeleljen. Holott, másnak tökéletes lenne így is. Csak, ha eleget hallgatja az ember, hogy kevés, nehéz elhinnie, hogy nem vele van a baj. Ha nem tetszik a stílusom, akkor lehet menni olyat keresni, akié tetszik. Saját káromon tanultam meg.
Neked nem egy pici, kifogásolható valami van az öltözködésében, hanem teljes egészében gyerekesnek, gáznak tartod. Az öltözködés, az, hogy mi tetszik a legbelsőbb régiókból fakad. Ezt kifogásolod benne, valamit, ami az alap személyiségének része. Ez nem valami apróság és biztos, hogy más jellembeli dolgai, szokásai is tartoznak hozzá, fakadnak onnan, ahonnan az öltözködési stílusa.
Soha nem fog megfelelni neked, vagy fel kell adnia önmagát (ami meg nem tartható fenn örökre), ugyanis, a ruhát viselni is tudni kell. Hiába adsz rá nőcis, feszülős, hú de szexi hacukàt, ha képtelen benne megjelenni, a ruhának megfelelően viselkedni. Ha meg azt is elvárod, akkor hol lesz vége az átformálásnak?
Ezért kéne olyat választani, akit el tudsz fogadni úgy, ahogy érkezett.
Még mindig nem értem mit vagy te felháborodva. Nézz már magadra, te vergődsz vele meg itt is!
Mondd meg neki őszintén, hogy nem tetszik ahogyan öltözik és ha akar majd változtat. Ha nem akar akkor meg hagyd el!
Mi olyan bonyolult ezen???
Megválaszolom helyetted.
Nincs esélyed nőies, igényes nőknél egyáltalán. Azért vagy vele mert azt hitted könnyű lesz őt befolyásolni hiszen 15 éves tininek néz ki. De elszámoltad magad mert nem hallgat rád hiába játszod el neki az udvarias, kifinomult férfit. Majd azt éred el, hogy szakít veled, nem fogja hallgatni mennyire nem tetszik ő neked.
Kérdező, azt nem érted, hogy a stílus belülről jön. A személyiség, ízlés külső megjelenése. A saját stílus legalábbis. Ha alapvetően akarod valakinek a stílusát megváltoztatni, az teljesen más, mintha a saját stílusában a ruhatárát újítja meg, mert jelezték neki, hogy slampos. Az egyik a személy átformálása, a másik meg finom korrekció.
A stílus, amiben írsz az öltözékéről megmutatja, hogy komoly változást várnál el, nem azt, hogy ezentúl a kínai helyett a New Yorkerben vegye a Disney-s pólóit.
"Elfogadja, és onnantól kezdve soha többet sem tesz még építőjellegű hozzászólásokat sem az öltözékéhez, stílusához..."
Az öltözködéséhez hozzászólhatsz. Ez azt jelenti, hogy ha valami lyukas, koszos, akkor szólsz neki. Ha nem a dress code-nak megfelelően öltözik, pl melegítőben akar esküvőre menni, szólsz beki.
A stílusához nem. A stílusa az övé, a személyisége része. Az nem építő jellegű komment, hogy 'nekem ez nem tetszik, az jobban tetszene'.
A hozzád hasonló felfogású férfiak szoktak idő előtt kopaszodni, lyukas és/vagy foltos alsónadrágot hordani, koszos körömmel taperolni... és még sorolhatnám. Ti gondoljátok azt, hogy Isten tökéletes teremtményei vagytok pont úgy, ahogy megszülettetek. Sörhassal, sgget vakarva, reggeli lehellettel beálltok a tükör elé, és Adoniszt látjátok. Majd panaszkodtok a barátnőtökről, aki valószínűleg 2 óra edzés után is kellemesebb illatot áraszt, mint ti valaha, mert nem tetszik a stílusa.
Az igazság pedig az, ha megengedhetnétek magatoknak olyan nőt aki felér a képzelt nagyságotokhoz, akkor nem gyakorin sírnátok az aktuális jelöltről, hanem meghódítanátok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!