Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hasonló szituban meg tudtátok "menteni" a párotokat?
Fél éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Iszonyatosan szeretem és nagyon jó embernek tartom, de az időnek kb. a felében folyamatosan "depis" és az istennek sem tudom kirángatni belőle sajnos.
Persze próbálom nem erőszakosan, tiszteletben tartva a határait.
De valahogy mindig van valami ami miatt szomorú és dühös.
A melóját utálja, de nem keresne új munkát. Mivel a melóban emberekkel beszél, ezért velem itthon már nem annyira akar, hétköznap csak "nyugton akar lenni".
Ha apró pici gesztusokkal próbálom meglepi, pl. tükörre írt üzenettel, egy fürdőbombával ami mellé pici üzenetet rakok, hogy "fürödj velem", akkor kiakad, hogy "szerinted hány évesnek nézek ki?".
Vagy múltkor próbáltam a melóban meglepi virággal, akkor letolt, hogy "ez egy munkahely". Aztán küldtem neki csokit, akkor azért tolt le, hogy ne költsem rá a pénzem állandóan.
Ha random megleptem egy éttermi foglalással, akkor az volt a baja, hogy ő csak haza akart volna jönni és bevágódni egy kád vízbe.
Most diétázik a nyárra és megleptem pár cukormentes dologgal (kekszek, öntetek, stb.) és kiakadt, hogy "szóval szarul csinálom amit csinálok?".
Egyszerűen úgy érzem, hogy nem tudok jót csinálni.
Aztán amikor lenyugszik, akkor bocsánatot kér, hogy - ahogy ő fogalmaz - hárpia volt, és jön egy "csak..." magyarázat.
Én nagyon bízom benne, hogyha elég ideig vagyok vele kedves, akkor megenyhül. Marha rossz kapcsolatai voltak ahol nem bántak vele jól soha és állítása szerint nem tudja ezt jól kezelni.
Találkoztatok már ilyen helyzettel? Nem, nem szeretném elhagyni.
Ez egy rettenetes párkapcsolati dinamika, amiből nem fogsz tudni kitörni. Ti ketten ezt hozzátok ki egymásból.
Alapvető tény, hogy senkit se tudsz megváltoztatni. De: saját magad és a saját viselkedésed igen.
Ő azért viselkedik így veled, mert most te mentél le lábtörlőbe. Ugyanúgy viselkedsz, mint eddig ő a rossz kapcsolataiban. Ez reflexböl kiváltja belőle az ellenpólust: olyan büdös győkér veled, mint vele az exei. Tudja, hogy te úgyse fogod elhagyni. Olyan szemét lehet veled, ahogy jól esik neki, egy kis bocsika, egy kis se99riszálás, és úgyis megbocsájtasz.
Ez most a jelenlegi állapot.
Ülj le vele beszélni. Mondd el, hogy ez a viselkedése neked rosszul esik, és úgy érzed, hogy bármit teszel, neki semmi se lesz jó soha. Egyszerűen csak egy újabb okot lát benne, hogy kötekedni tudjon. Soha nem mondja el, hogy mit szeretne, minek örülne. Semmilyen segítséget vagy támpontot nem ad, pedig látnia kell, hogy te mennyire igyekszel. Illetve az, hogy hárpia volt, és bocsika, az nem teszi meg nem történtté. Benned minden ilyen után egyre több tüske maradt. Ne higgye azt, hogy a végtelenségig fogsz tűrni, és nem fogod nagyon gyorsan kitenni, ha nem változtat a viselkedésén. Te így boldogtalan vagy, és frusztrált, pedig mindent megtettél, hogy ez a kapcsolat működjön. De egyedül nem tudod örökké életben tartani. Ha meg változás se lesz, akkor nem is áll érdekedben tovább szenvedni.
Te meg gondold végig, hogy meddig akarod ezt tűrni! Nem fog a csajod megváltozni, amíg ennyire biztos benne, hogy nem hagyod el. Szakítás után két hétig mindent megtesz és megígér, aztán újra itt fogtok tartani. Ha visszafogadod, akkor tudja, hogy tényleg nem tudsz szakítani, csak fenyegeted vele.
Most még nem akarsz szakítani. De lesz még olyan, amikor futva menekülsz.
(Borítékolom, hogy a csajod egyből elkezd öngyilkossággal fenyegetőzni, hogy ne merd elhagyni.)
#14:
Te egy olyan embernek, aki téged nem néz embernek annak te hiába mondod, hogy rosszul esik a viselkedése akkor se fog megváltozni soha! El kell tőle búcsúzni örökre és inkább önmagával foglalkozni, hogy ne legyen többet senki miatt felmosórongy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!