Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan dolgozzam fel, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan dolgozzam fel, hogy a páromnak gyermeke van az első házasságából?

Figyelt kérdés

Tudom, borzasztó vagyok...de hiába elvált a párom és szeret engem, mégis megőrülök a tudattól, hogy az embernek, akit szeretek, aki az én párom, valaki mástól van gyereke. Hogy hány évet lehúztak az exfeleséggel együtt, hogy a fiatal közös életünk oda, túl későn találkozunk. (Én is voltam már házas, szintén hosszú kapcsolat volt, de nekem nincs gyermekem.)

Közös múlt, közös első pillanatok, közös gyermekvárás, szülés, aggodalom, szép pillanatok együtt, mint család, közösen imádni azt a gyermeket...

Én nem vágyom saját közös gyermekre, mégis borzasztóan szenvedek attól, hogy egy másik nővel ilyen téren örökre össze van kötve, hogy belőlük jött létre egy új ember, nem mibelőlünk, ezáltal nyilván minimális kapcsolattartás is muszáj kettejük között...én ezt nem bírom elviselni lelkileg.

A gyerek kedvel engem, sokat nálunk van én mégsem tudom szeretni. Vannak jó pillanatok, de azon kívül inkább kimenekülnék a világból, mikor nálunk van, mert sok, zavar, idegesít. Ebből persze ő semmit nem vesz észre. Csak belül ordítok.

Rossz látni őt, mert csak arra emlékeztet, hogy ő miből jött létre, rossz látni, hogy hasonlít az anyjára és a páromra is. Borzasztó féltékenység gyötör.

A páromat nagyon szeretem, a gyermeknek mindent megadok, amit csak tudok, de a szenvedés a végletekig kikészít.

Más hogyan zárja ezt rövidre magában? Én miért nem tudom? Miért misztifikálom ennyire túl ezt a közös gyermek témát? Azt tudom, hogy borzasztóan nincs önbizalmam. Megbolondulok.

Segítsetek kérlek pár erősítő gondolattal...

2024. jan. 22. 10:30
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 anonim ***** válasza:
70%

"ebben rengeteg munkám van, hogy a bennem tomboló érzésekből ő semmit ne tapasztaljon. Kifacsarva érzem magam, végtelenül fáradt vagyok lelkileg"

Ugye nem gondolod komolyan, hogy egy életen át bírni fogod ezt?

Előbb-utóbb teljesen kimerülsz és előjönnek a valódi érzéseid. A gyereket már előre sajnálom emiatt.

Vagy beleőrülsz ebbe, és hirtelen egyszer belevágod a kést a gyerekbe. Minél tovább és minél erősebben kell elnyomnod az érzéseidet, annál durvábban fognak feltörni.

2024. jan. 22. 11:23
 22/74 A kérdező kommentje:

A gyermek előtt sosem kelnék ki magamból. Ha nehéz is, van némi önkontrollom. Ha nagyon nehéz, megbeszélem a párommal. Ettől rossz ember lennék? Szörnyű ember vagyok, mert vannak érzéseim?

Minden tőlem telhetőt megteszek, még ha bele is szakadok, minden téren. Anyagilag is és lelkileg is a gyerek mellett vagyok, amennyi tőlem telik, maximálisan, ez így volt, mióta az életembe került és ezután is így lesz.

Csak nekem nehéz.

2024. jan. 22. 11:27
 23/74 A kérdező kommentje:
21-es...kést a gyerekbe? Ezt komolyan gondolod? Lehet, hogy vannak nehézségeim, de azért ez nem kicsit túlzás...de komolyan elgondolkodtat, hogy ennyire elvetemültnek tűnnék a nehézségeim alapján egyeseknek? Durva.
2024. jan. 22. 11:30
 24/74 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy olyan áldozat részedről amit mindenképp meg kell hoznod?

Nincs más mód?

2024. jan. 22. 11:30
 25/74 A kérdező kommentje:
De egyébként a fő probléma, a volt feleség, az anyuka. Folyamatosan azt nézem, miben lehetett jobb nálam. Ő a fő gond,nem a gyerek. A gyerek jelenlétét az életemben csak simán meg kell szoknom. A volt feleség, a gyermek anyja sokkal nagyobb fájdalom nekem. Ez az elsődleges.
2024. jan. 22. 11:34
 26/74 anonim ***** válasza:
77%
Te olyan dologban akarsz kompromisszumot kötni, amiben nem érdemes, mert valaki sérülni fog. Jelenleg te sérülsz, mert te stresszelsz, amit elnyomsz magadban. Ha kiadnád, akkor a pasidat idegenítenéd el a saját gyerekétől, ami szerintem is erkölcsileg aljas dolog lenne, tehát rendes ember vagy abból a szempontból, hogy inkább magaddal szúrsz ki, de ez hosszú távon fenntarthatatlan!! Tönkre fogsz menni benne. Másik férfit kell keresni.
2024. jan. 22. 11:35
 27/74 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem előbb magad alá roskadsz és idegroncs révén a párod fog elüldözni mint sem ilyen szinten ártani tudj a gyereknek. Amúgy ez is létező forgatókönyv hogy difekt ártani akarsz a gyereknek. Főleg amikor belép a pubertás korba és már nem kedves és aranyos lesz. Majd amikor szándékosan szemét lesz veled. Na akkor majd nálad is szakadni fog a cérna. Ami kötél most sem túl erős. Még ha most erős is vagy. Na akkor már nem leszel. Szerintem bukásra vagy ítélve. Legalább is inkább ellened szólnak az esélyek.
2024. jan. 22. 11:35
 28/74 A kérdező kommentje:

Friss még ez a kapcsolat, szoknom kell, fejlődnöm kell. Csak nem tudom, hogyan erősítsem magam, mire gondoljak a nehéz pillanatokban.

Nyilván ezelőtt teljesen más életem volt, ebben a korban nem egyszerű már adaptálódni. Pláne én elég érzékeny típus voltam mindig is. De fel szeretnék állni, csak egy kis támogatásra lenne szükségem...

2024. jan. 22. 11:43
 29/74 anonim ***** válasza:
90%
Szerintem a gyakori kerdesek helyett inkabb szakemberhez fordulj. O legalabb jol tudja kezelni es tudja mit mondjon neked, hogy a jo iranyba tereljen. Mert igy olvasva amugy bocs, de borzalmas, amiker irsz. Szegeny gyerek nem tehet arrol, hogy te onbizalomhianyos vagy, folyamatosan irod, mennyire rosszul viseled, meg bar ne lenne. Ha nem akarod elhagyni a parodat, a sajat mentalis egeszseged miatt beszelj szakemberrel.
2024. jan. 22. 11:47
 30/74 anonim ***** válasza:
42%
Végül is jól próbálsz hozzáállni a dolgokhoz, és amit teszel a belső rossz érzés ellenére is az jó. Csak így tovább, és a végén talán megszereted. Talán saját lányodként elfogadod, és minden rendben lesz. Sok kitartást kívánok nektek hogy elérjétek a boldogságot.
2024. jan. 22. 11:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!