Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A nők el tudnák fogadni, hogy egy jól működő párkapcsolatban/házasságban a férfi nem sokkal a szülés után biztonsági okokból apasági vizsgálatot akar csináltatni?
Természetesen tisztában vagyok azzal, hogy egy nő számára ez döbbenetes kérés, hiszen arra utal, hogy nincs bizalmi kapcsolat. Azt várja el, hogy a férfi higgyen neki, mert ő sosem adott okot arra, hogy megcsalta. Hát igen, a hit. Nem tagadom, hogy a hitnek fontos jelentősége van a mindennapi életben. Hinni kell a céljainkban is. Mégis azt gondolom, hogy ha valamiről bizonyosságot szerezhetünk, akkor szerezzük azt meg.
Annak idején olvastam Louann Brizendine "A női agy" című könyvét. Már nem emlékszem pontosan a részletekre, ezért elnézést ha valamit rosszul mondok, de különös dolgok voltak benne.
A szerző - nőként! - egy külön alfejezetben ír a női hűtlenségről. Szerinte a nők olyanolyan arányban hűtlenek mint a férfiak. A megcsalások idejét a menstruációs ciklus környékére teszi. Idéz egy tudományos adatot is, amely szerint a kutatásban részt vevők közt egy érdekes eredmény jött ki: a férfiak 10%-ának genetikailag semmi köze ahhoz a gyerekhez, akit nevelnek. Etikai okokból a kutatók ha jól emlékszem nem közölték ezt az apákkal, szóval vannak férfiak, akik talán a mai napig nem tudják, hogy fel lettek szarvazva.
A fentiek alapján a nők el tudnák-e fogadni ha a párjuk/férjük előállna azzal az ötlettel, hogy apasági vizsgálatot akar csináltatni, mert biztosra akar menni? Akkor is, ha a nő nem adott okot a megcsalásra
Sosem csaltam meg senkit semmilyen módon.
Elvégezném a tesztet az ő költségére és beadnám a válópert.
Ha nem bízol ilyen szinten a párodban, ne vállalj vele gyereket.
Ennyi erővel máskor is lehetne teszteltetni a másikat, nem?
Később jöttél haza egy órával, mint szoktál? Mehetsz is nemi beteg szűrésre, mert mi van ha félrebszni voltál, és elkaptál valami herpeszt a szeretődtől? (Sose lehet tudni; az aids pont így terjedt el a háziasszonyok között a 80as években.)
Nehéz megszabni hogy hol a bizalom határa egy házasságban anélkül, hogy ne taposd a földbe a társadat.
"A megcsalást a menstruációs ciklus környékére teszi"
Mi?:D Mi az, hogy a ciklus környékére teszi? A ciklus melyik pontja környékére? A ciklus egy körbe-körbe menő folyamat, mindneképpen a ciklus valamelyik pontja környékén történik valami, mert a ciklus a menopauzáig nem áll le, kivéve terhesség és fogamzásgátló hatására.
Egyébként kérdező, gyanítom nem volt még párkapcsolatod. Én most várom az első gyermekemet és eszembe se jutna apaságit cisnálni. Ugyanis a gyereknek ígyis-úgyis én leszek az apja. APának lenni nem annyit tesz, hogy spermadonor vagy.
Az, hogy a párom esetleg megcsal-e, az más tészta, de ebbe kár belevonni a gyereket, akinek apára vna szüksége. És az az apa én leszek.
F30
Akkor rosszul gyanítod. Több párkapcsolatom is volt, a legutóbbit tavaly Decemberben zártam le.
???
Ez nekem érthetetlen, pedig férfi vagyok. Az apasági teszt erőltetése és a jól működő kapcsolat alapból kizárja egymást. Ha jól működik a kapcsolat, akkor
1. bízok benne.
2. nem csal meg.
Miért csináltatnék tesztet? Az, hogy összejött az a "fránya" gyerek, annak valószínűleg az lesz oka, hogy nem védekeztünk, mert épp gyereket terveztünk. Nem gondolom, hogy
1. megcsalna a párom, amikor ilyen szintre jutott a kapcsolat, hogy családot akarjunk.
2. értelmes nővel jöttem össze, ha valami különös oknál fogva megcsalna se lenne annyira hülye, hogy nem védekezik.
Max azt tudom elképzelni, hogy hármasoztunk - volt rá példa nem egyszer - közben lett valami baleset, és nem tudjuk, hogy az enyém, vagy a másik faszié a gyerek. Most ha itt úgy döntünk, hogy marad a gyerek, én akkor se akarnék apaságit, úgyis én nevelném a gyereket, nem a másik csávó, aki sose volt párkapcsolatban az én barátnőmmel - ha egyáltalán az övé a gyerek - kell a francnak a jogi huzavona, amúgy se hiszem, hogy a félrandom csávó annyira gyereket akart volna egy édeshármasból, ahová őt vonták be harmadiknak . Az hármas szex meg nekem nem számít megcsalásnak, hogy elhagyjam, szóval itt is irreleváns az apasági.
"Ennyi erővel máskor is lehetne teszteltetni a másikat, nem?"
Nem. Alapesetben ha nincs bizalom külön kell menni. A gyermekvállalás azonban kemény dió, mert egy férfitól elvárják, hogy nevelje a gyereket. 100%-os bizonyosságal csak egy nő rendelkezik a gyerek szüleit illetően. A fér
Bocs, hamarabb elküldtem.
Szóval 100%-os bizonyosságal csak egy nő rendelkezik a gyerek szüleit illetően. A férfi hit által fogadhatja el azt, hogy ő a másik szülő. Meggyőződésem az, hogy vannak az életben olyan húsbavágó dolgok, amiket nem lehet hit által elfogadni, hanem bizonyítékot kell kérni. Ilyen a vallás is. Azért (is) léptem ki onnan, mert nem kaptam bizonyítékot arra, hogy igaz lenne a felekezet, ezért nem hagytam, hogy egy olyan dolog irányítsa az életem ami lehet, nem is igaz. A gyermekvállalás is ilyen húsbavágó téma. Az egész életem meghatározza. Éppen ezért nem tartom bölcs dolognak hit által elfogadni, hogy én vagyok egy gyereknek az apja. Bizonyítékot kérek tehát.
Ami pedig a nőket illeti: voltam együtt nőkkel, nem eggyel, nem is kettővel, és az a képem alakult ki, hogy nem túl megbízhatóak. Ez pedig mélyítette a velük való szkepticizmusomat.
De ezt leszámítva, nem akarom őket ellenőrizni. Ami nem megy, azt nem kell erőltetni, de ami az életemre hatással van, arra bizonyítékot kérek. A gyermekvállalás pont ilyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!