Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire aljas dolog ultimátum...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire aljas dolog ultimátumot adni?

Figyelt kérdés

Kicsivel több, mint két éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Van köztünk egy megoldatlan probléma, amitől jellemzően én szenvedek (ő max attól, hogy emiatt veszekedés van).

Beszéltem vele erről egyszer, úgy tűnt megértette, nem volt változás. Aztán felhoztam fél évre rá kb mégegyszer, aminek nagy sírás lett a vége, mert érezte, hogy a szakításon gondolkozom, még ha ezt nem is mondtam ki. Ennek sem lett eredménye. Most megint összevesztünk rajta. Már úgy érzem, hogy gaslightingol engem ebben a témában, ami nagyon dühít.

Borzasztóan bűntudatom van már attól is, ha belegondolok, hogy ultimátumot adok neki, de nem látok más választást. Szóval a kérdés: mennyire aljas dolog megmondani neki, hogy én így nem vagyok boldog, elmondom neki, hogy a vitás témában én mit tudok vállalni és ennél egy szalmaszállal sem többet, és ha neki ez nem tetszik, akkor keressen mást, mert nem én vagyok számára a megfelelő férfi?

2024. jan. 5. 10:47
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Amikor megismertem még nem voltak ilyen elvárásai, ez szép lassan alakult ki, ahogy mélyült el a kapcsolat, és már csak akkor eszméltem rá, amikor már nagyon zavart.
2024. jan. 5. 12:24
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Ezek alapján nem sok értelme van az ultimátumnak, ő nem fogleszakadni a családjáról. De annyit azért jelent, hogy nem minden magyarázat és indok nélkül szakítasz.
2024. jan. 5. 12:44
 13/18 anonim ***** válasza:
84%

Ja így már értem, és nőként amúgy megértelek teljesen.

Ha tényleg ilyen érzelmi terrorban élsz, akkor dobd ki őt. Úgy tűnik, ez nem lesz jobb, egyszerűen nem képes a te érzéseidet megérteni, mert infantilis.

2024. jan. 5. 13:13
 14/18 anonim ***** válasza:
91%
Ennek a kapcsolatnak sincs értelme. Nem a szülőkkel kéne programozni hanem egymással.
2024. jan. 5. 14:31
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem Te írtál ki pár nappal ezelőtt is kérdést nyaralással kapcsolatban, amit már lebeszélt a szüleivel, anélkül, hogy Téged erről megkérdezett volna?

Ha igen, akkor itt mélyebb ellentétek vannak, mint amit ott írtál. Ha 2 év alatt ennyire frusztrálttá tett ez a helyzet, képzeld el, mi lenne később....(házasság, gyermekvállalás,stb.). Ha ezt nyíltan kommunikáltad vele és soha nem lett talált rá megoldást, ezután sem várható, hogy bármi is változni fog.

A leírásod alapján időpocsékolásnak tűnik ez a kapcsolat így.

2024. jan. 5. 14:38
 16/18 A kérdező kommentje:
De, én voltam. Teljesen igazatok van, de szeretem, és szeretnék adni neki egy utolsó lehetőséget a változásra. Én is ilyen voltam az előző kapcsolatomban, szóval ismerem az érzést, és meg tudtam változni. Nekem ez abból fakadt, hogy kapunyitási pánikom volt, és szerettem volna még érezni a gyereklétet, kicsit a múltban lenni. Azóta 180 fokos fordulatot vettem, és neki is meg akarom adni erre az esélyt
2024. jan. 5. 15:27
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

Beszeltetek mar meg, milyen valtozasokra lenne szukseg KONKRETAN?

Nem csak ugy, absztrakt megfogalmazassal (pl. "nem akarok ilyen sokszor menni" - mi a sok?), hanem konkret szamokkal: pl. ket havonta egyszer megyek latogatni, nyaralasokon nem leszek ott.

Persze ha teged az is zavar, hogy o mennyit csaladozik, akkor nehezebb lesz a kompromisszum.

Olvasass a "boundary" fogalmarol, segit, ha tudod, mi a kulonbseg az ultimatum, kérés, boundary, szabaly, stb. kozott.

2024. jan. 5. 15:41
 18/18 A kérdező kommentje:
Engem nem zavar, hogy mennyit megy, amíg nem kettőnktől veszi el az időt. Pl havi egy nekem bőven ok, ha megy. De ha azért nem lesz elég szabija, mert a szüleivel megy nyaralni, és így ketten nem tudunk, az már zavarna. Ez inkább rólam szól. Eddig nem voltak konkrétumok, ami így belegondolva probléma, de most már van, már csak meg kellene fogalmaznom neki.
2024. jan. 5. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!