Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire aljas dolog ultimátumot adni?
Kicsivel több, mint két éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Van köztünk egy megoldatlan probléma, amitől jellemzően én szenvedek (ő max attól, hogy emiatt veszekedés van).
Beszéltem vele erről egyszer, úgy tűnt megértette, nem volt változás. Aztán felhoztam fél évre rá kb mégegyszer, aminek nagy sírás lett a vége, mert érezte, hogy a szakításon gondolkozom, még ha ezt nem is mondtam ki. Ennek sem lett eredménye. Most megint összevesztünk rajta. Már úgy érzem, hogy gaslightingol engem ebben a témában, ami nagyon dühít.
Borzasztóan bűntudatom van már attól is, ha belegondolok, hogy ultimátumot adok neki, de nem látok más választást. Szóval a kérdés: mennyire aljas dolog megmondani neki, hogy én így nem vagyok boldog, elmondom neki, hogy a vitás témában én mit tudok vállalni és ennél egy szalmaszállal sem többet, és ha neki ez nem tetszik, akkor keressen mást, mert nem én vagyok számára a megfelelő férfi?
Ja így már értem, és nőként amúgy megértelek teljesen.
Ha tényleg ilyen érzelmi terrorban élsz, akkor dobd ki őt. Úgy tűnik, ez nem lesz jobb, egyszerűen nem képes a te érzéseidet megérteni, mert infantilis.
Nem Te írtál ki pár nappal ezelőtt is kérdést nyaralással kapcsolatban, amit már lebeszélt a szüleivel, anélkül, hogy Téged erről megkérdezett volna?
Ha igen, akkor itt mélyebb ellentétek vannak, mint amit ott írtál. Ha 2 év alatt ennyire frusztrálttá tett ez a helyzet, képzeld el, mi lenne később....(házasság, gyermekvállalás,stb.). Ha ezt nyíltan kommunikáltad vele és soha nem lett talált rá megoldást, ezután sem várható, hogy bármi is változni fog.
A leírásod alapján időpocsékolásnak tűnik ez a kapcsolat így.
Beszeltetek mar meg, milyen valtozasokra lenne szukseg KONKRETAN?
Nem csak ugy, absztrakt megfogalmazassal (pl. "nem akarok ilyen sokszor menni" - mi a sok?), hanem konkret szamokkal: pl. ket havonta egyszer megyek latogatni, nyaralasokon nem leszek ott.
Persze ha teged az is zavar, hogy o mennyit csaladozik, akkor nehezebb lesz a kompromisszum.
Olvasass a "boundary" fogalmarol, segit, ha tudod, mi a kulonbseg az ultimatum, kérés, boundary, szabaly, stb. kozott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!