Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire aljas dolog ultimátum...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire aljas dolog ultimátumot adni?

Figyelt kérdés

Kicsivel több, mint két éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Van köztünk egy megoldatlan probléma, amitől jellemzően én szenvedek (ő max attól, hogy emiatt veszekedés van).

Beszéltem vele erről egyszer, úgy tűnt megértette, nem volt változás. Aztán felhoztam fél évre rá kb mégegyszer, aminek nagy sírás lett a vége, mert érezte, hogy a szakításon gondolkozom, még ha ezt nem is mondtam ki. Ennek sem lett eredménye. Most megint összevesztünk rajta. Már úgy érzem, hogy gaslightingol engem ebben a témában, ami nagyon dühít.

Borzasztóan bűntudatom van már attól is, ha belegondolok, hogy ultimátumot adok neki, de nem látok más választást. Szóval a kérdés: mennyire aljas dolog megmondani neki, hogy én így nem vagyok boldog, elmondom neki, hogy a vitás témában én mit tudok vállalni és ennél egy szalmaszállal sem többet, és ha neki ez nem tetszik, akkor keressen mást, mert nem én vagyok számára a megfelelő férfi?

2024. jan. 5. 10:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak aljas, hanem tök felesleges is. A barátnőd ha változtatni akart volna, akkor már rég megtette volna. Ha ultimátumot adsz akkor vagy most szakítotok, vagy kicsit később - ugyanis ha esetleg meg is teszi amit kérsz (sokat segítene ám ha elmondanád miről van szó), azt nem szívből fogja tenni, meg fog érte téged szép lassan gyűlölni és ezért vége lesz egy idő után.

A következő kapcsolatodban fogd fel azt, hogy a másik embert erőszakkal, ultimátummal, veszekedéssel, szép szóval, SEMMIVEL nem fogod megváltoztatni. Ha valami ennyire nem tetszik, akkor az egyetlen egyenes út az, ha szakítasz.

2024. jan. 5. 10:51
 2/18 anonim ***** válasza:
97%
Nem írtad, mi a probléma, de komolynak tűnik. Nem, nem aljas dolog ultimátumot adni, de készen kell állnod, hogy ezzel majdnem biztosan vége.
2024. jan. 5. 10:52
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Így elég nehéz megítélni, mert nem tudjuk, pontosan mi a bűne a csajnak. Ha azzal borít ki, hogy nem engedi neked az anált, vagy nem hajlandó fogamzásgátlót szedni vagy mittomén, akkor nyilván elég durva, hogy emiatt fenyegetőzől. Meg az is kérdéses, hogy azért nem hallgat rád, mert nem tud változtatni, vagy azért, mert nem akar? Nagyon nem mindegy. Lehet, hogy szeretne a kedvedre tenni, csak túl nagy dolgot kérsz, amit nem képes megadni. Lehet, hogy egyszerűen nem érdekli, mit akarsz, holott simán eleget tehetne a kérésednek. Szóval így nem lehet válaszolni a kérdésedre.
2024. jan. 5. 10:58
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg attól függ, hogy mi a konkrét dolog.
2024. jan. 5. 11:03
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Keress te másik nőt és ne pörögj ezen.
2024. jan. 5. 11:05
 6/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem volt már olyan, hogy elmondtam a páromnak, hogy ahová most tartanak a dolgok, az nekem nem tetszik, és ha tovább folytatja, akkor csinálhatja, de nélkülem. Kértem szépen, kevésbé szépen, halkan, hangosan, nem használt, szerintem nem vett komolyan, nem hitte, hogy valóban lesz következménye, ha nem változik. Aztán egyszer elegem lett, megmondtam neki, hogy ha még egyszer megcsinálja, akkor összepakolom a cuccait és mehet a kapcsolatból úgy, ahogy jött. Látta rajtam, hogy komolyan gondolom (tényleg komolyan gondoltam, készen álltam a szakításra emiatt), mit ad Isten, leszokott. Szóval van úgy, hogy kell egy utolsó figyelmeztetés, de az tényleg az utolsó legyen. Ha nem használ, akkor nem egymást keresitek az életre, ennyi.
2024. jan. 5. 11:29
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
A két említés között nem történt semmi, ami zavart volna? Mi ez, ami félévente előfordul, és rámegy a kapcsolat?
2024. jan. 5. 11:50
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Ahol ultimátumokkal kell elérni bármit egy kapcsolatban azt megette a fene.
2024. jan. 5. 12:20
 9/18 anonim ***** válasza:
100%
Megismerted is volt ez a probléma? Mióta vagy vele? Nem, nem kell ultimátum, ha nem működik szakítanak kell. N 31
2024. jan. 5. 12:22
 10/18 A kérdező kommentje:

Nem félévente fordul elő, csak félévente kezdek el vitatkozni ezen..

Én már készen állok a szakításra, szóval nem a levegőbe fenyegetőznék. De szeretjük egymást, és előbb menteni próbálnám a kapcsolatunkat.

Az a probléma, hogy nem tudott leszakadni a családjáról. Állandó közös programok, amiket én nem szeretek. Több órás utazások, ottalvások, közös nyaralás olyan helyekre, amit szintén utálok. Annyi pénz, idő és energia megy el erre, hogy nagyon frusztrálttá váltam tőle. És elvárás, hogy mindegyiken ott legyek, mert különben óriási sértődés van belőle, meg veszekedés. És még én vagyok a hálátlan, mert a szülei által megfinanszírozott dolgokra nemet mondok, mert nincs kedvem hozzá.

2024. jan. 5. 12:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!