Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire aljas dolog ultimátumot adni?
Kicsivel több, mint két éve vagyunk együtt a barátnőmmel. Van köztünk egy megoldatlan probléma, amitől jellemzően én szenvedek (ő max attól, hogy emiatt veszekedés van).
Beszéltem vele erről egyszer, úgy tűnt megértette, nem volt változás. Aztán felhoztam fél évre rá kb mégegyszer, aminek nagy sírás lett a vége, mert érezte, hogy a szakításon gondolkozom, még ha ezt nem is mondtam ki. Ennek sem lett eredménye. Most megint összevesztünk rajta. Már úgy érzem, hogy gaslightingol engem ebben a témában, ami nagyon dühít.
Borzasztóan bűntudatom van már attól is, ha belegondolok, hogy ultimátumot adok neki, de nem látok más választást. Szóval a kérdés: mennyire aljas dolog megmondani neki, hogy én így nem vagyok boldog, elmondom neki, hogy a vitás témában én mit tudok vállalni és ennél egy szalmaszállal sem többet, és ha neki ez nem tetszik, akkor keressen mást, mert nem én vagyok számára a megfelelő férfi?
Nem csak aljas, hanem tök felesleges is. A barátnőd ha változtatni akart volna, akkor már rég megtette volna. Ha ultimátumot adsz akkor vagy most szakítotok, vagy kicsit később - ugyanis ha esetleg meg is teszi amit kérsz (sokat segítene ám ha elmondanád miről van szó), azt nem szívből fogja tenni, meg fog érte téged szép lassan gyűlölni és ezért vége lesz egy idő után.
A következő kapcsolatodban fogd fel azt, hogy a másik embert erőszakkal, ultimátummal, veszekedéssel, szép szóval, SEMMIVEL nem fogod megváltoztatni. Ha valami ennyire nem tetszik, akkor az egyetlen egyenes út az, ha szakítasz.
Nem félévente fordul elő, csak félévente kezdek el vitatkozni ezen..
Én már készen állok a szakításra, szóval nem a levegőbe fenyegetőznék. De szeretjük egymást, és előbb menteni próbálnám a kapcsolatunkat.
Az a probléma, hogy nem tudott leszakadni a családjáról. Állandó közös programok, amiket én nem szeretek. Több órás utazások, ottalvások, közös nyaralás olyan helyekre, amit szintén utálok. Annyi pénz, idő és energia megy el erre, hogy nagyon frusztrálttá váltam tőle. És elvárás, hogy mindegyiken ott legyek, mert különben óriási sértődés van belőle, meg veszekedés. És még én vagyok a hálátlan, mert a szülei által megfinanszírozott dolgokra nemet mondok, mert nincs kedvem hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!