Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ha a párkapcsolatok többsége...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha a párkapcsolatok többsége "ló nincs, szamár is jó" alapon működik, akkor miért szégyen beismerni, hogy valaki ilyenben él?

Figyelt kérdés
A társkeresés nem könnyű dolog, tulajdonképpen sosem volt az és az elvárások eléggé elszálltak. A valóságban tényleg nagyon sok embernek nincs olyan sok lehetősége, hogy azokból válasszon, akik annyira tetszenek neki, inkább köt egy kompromisszumot és párkapcsolatra lép valakivel, aki elérhető közelségben van. Aztán persze lehet megkedvelik egymást és egész jó együttélés alakul ki hosszú távon. Szerintem ez elég gyakori forgatókönyv, rokonságomban is láttam sok ilyent. Mégis valamiért nem szabad a külvilág felé ezt beismerni, mert akkor megtörik egyfajta misztikum, ami ezt a témát körülöleli, a közösségi médiában is mást kell mutatni. Lehet az emberi természethez ez hozzátartozik, hogy várja a pozitív megerősítést.

2023. dec. 25. 11:40
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
50%

Igen, a párkapcsolatok többsége valóban így működik.

A férfiak többségének nem jut egy Margot Robbie szintű bombázó nő. Ahogyan a nők többségének sem jut egy olyan pasi, a 90-es évek Brad Bittjéhez hasonlóan szép, tehetséges, és vagyonos.

Abból kell főzni, ami van.

Miért nem ismerik akkor be? Nem azért, mert a másikat nem akarják megbántani (az emberek önzőek). Azért, mert SAJÁT MAGUKNAK fájdalmas lenne beismerni, hogy csak beletörődtek a sorsukba.

2023. dec. 25. 12:50
 12/28 A kérdező kommentje:
Szerintem nem csak ez a két szélsőség létezik, hogy vagy a "nagy ő"-vel jövök össze, vagy az "első jöttment"-tel. Itt nagyon sok átmenet van és végső soron úgyis az önismeret a legfontosabb ki mit tud miért feláldozni, elviselni. Ha a házasságról, családról van szó úgyis elkerülhetetlen, hogy az ember tudja néha háttérbe szorítani a saját igényeit, elképzeléseit. Nyilván ez a lényeges kérdés kivel lehet ezt összeegyeztetni.
2023. dec. 25. 12:56
 13/28 anonim ***** válasza:
72%
A legtöbb párkapcsolatfüggő meg akarja itt magyarázni, hogy amikor két ember szerelmesen kapcsolatba bonyolódik és nyilván idővel eltűnik a tűz, a lángolás, a visszamaradó szeretet és a vonzalom köztük az ugyanaz mint amikor soha a büdös életben nem szeretted ezt a másik embert, csak ló nincs szamár is jó alapon összejöttél vele. Ne röhögtessetek már, bántás szándéka nélkül de tényleg szánalmasak vagytok!
2023. dec. 25. 12:58
 14/28 anonim ***** válasza:
41%

#11: Nem is ismersz és azzal dobálódzol, hogy érdekkapcsolatban vagyok. Gratulálok!

Majd ha 40 éves leszel és se híre se hamva a szerelemnek akkor TALÁN te is összecuccolsz valakivel, aki tisztel és szeret téged.

Nem arról beszéltem, hogy elviseled a másikat, vagy közben ki nem állhatod, rá se bírsz nézni nemhogy alá/ráfeküdni egyáltalán.

Attól jobb a szinglilét.

Viszont annak se van értelme, hogy valaki csak a kémiát, szerelmet nézi és bután beleugrik a kapcsolatba, mert lehet nem is illik hozzá, kihasználja a másik.

Nagyon sok ember fejestől ugrik bele és nem néz mást.

A hirtelen nagy lángon égő kapcsolatok/érzések nem garancia semmire! Meg kellene ismerni a másikat, az eszedre is hagyatkozni.

Attól még a tiszteletben, szeretetetben lévő "érdekkapcsolatok" is többet érnek.

Nyugodtan légy szingli és várj az "Igazira", de attól más nem vár rá, mert nem is hisz benne pl.

2023. dec. 25. 13:04
 15/28 anonim ***** válasza:
46%
Itt írják nap mint nap az inceleknek, hogy lejjebb kéne adni az igényeket a nők, de ők nem adnák lejjebb. Kettős mérce a köbön. -.-"
2023. dec. 25. 13:21
 16/28 anonim ***** válasza:
100%
voltam szamár, azt hittem én vagyok a ló mi több paripa aztán kiderült hogy egy utolsó öszvér voltam mind végig csak egy iga vonó barom. ez a felismerés megedzett mostmár tudom mi vagyok és szarok az egészbe.
2023. dec. 25. 13:42
 17/28 anonim ***** válasza:
100%
Ya, az a legrosszabb amikor szamár vagy és még nem is tudsz róla és akkor azt írják hogy olyan rossz amikor mindkettő fél tud róla.
2023. dec. 25. 13:47
 18/28 anonim ***** válasza:
79%
Te most nagyon jó kérdést tettél fel! 😎 Sokan élnek ilyen kapcsolatban + anyagilag stabil párkapcsolat = ahol az egyik fél a pénz miatt jött össze a másikkal! Van a másik variáció, ahol az egyik "szebb", vonzóbb a másiknál! Mindenki a "tökéletest" keresi, ritka nagyon az igazán harmónikus párkapcsolat! Bevallom én magam is kapcsolatfüggő vagyok, de jónekemígy és anyagilag egy átlag életem van! Csak a rózsaszín köd miatt ezt nem dobnám el!! Az ember mérlegel az életben és a kapcsolat is kvázi "befektetés", ami később hoz hozamot...🤷‍♀️ 33/N
2023. dec. 26. 06:20
 19/28 anonim ***** válasza:
51%
Valójában nincs "ló", mert elvileg bármikor lehetne egy olyan helyzet, hogy úgy érzed élsz a "lóval" aztán felbukkan valaki, akiről azt gondolod, hogy ő az igazi "ló".
2023. dec. 26. 08:12
 20/28 A kérdező kommentje:

Persze, ez így van, hogy szinte mindenki életében van olyan időszak, mikor jobban vonzódik máshoz, mint az aktuális párja. És az is statisztikailag kimutatható tény, hogy ha valaki kilép egy házasságból egy harmadik személy miatt, az új kapcsolat is nagy valószínűséggel tönkremegy egy idő után. Szerintem felnőttként be kell látni, hogy a racionalitás és vágyvezérelt gondolkodás milyen kombinációja hozhat jó döntést, mert a médiában nagyon az utóbbit nyomják, viszont ha idős házaspárokat vagy pszichológusokat kérdezünk, akkor inkább az előbbit hangsúlyozzák.

2023. dec. 26. 08:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!