Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet eldönteni, hogy a párom gázlángozik (gas lighting), kihasznál, vagy csak én gondolom túl?
Én azt látom, hogy a párod és közted előállt egy kellemetlen helyzet. Igen, a párod szervezhette volna jobban az életét, de elbénázta és most szítok egy kicsit mindketten.
De most komolyan gázlángolással, azaz súlyos érzelmi bántalmazással kell vádolni emiatt? Esküszöm, nem csodálom, hogy ennyi szakítás van, amikor az emberek egy ilyen piszlicsáré ügyet nem tudnak megbeszélni egymás közt.
önálló vagy, és független, ami a másik félnél nem elmondható
mennyire nézel fel rá és tiszteled őt és forditva?
mennyire a barátod akivel megosztod bármi bajodat és megnyilsz őszintén elfogad olyannak amilyen vagy itéletek nélkül és forditva?
mennyire müködik a tűz közöttetek bármely három nem léte, nem a várt eredményt hozza el.
és itt a lényeg, és ezt már most te is látod, csak nem akarod észrevenni ezért a kérdés
nézd kívülállóként ezekre, érzések nélkül
-mindenért hibáztatva voltam, mert rossz helyre tettem, /önbizalom elvétele/
-nem tudok rá figyelni szerinte, ezért is hibázom stb. /leértékelés/
-remélem én is rendelkezésre állok. /kihasználás/
gondolkodj el, ebben a kapcsolatban, hogy a szeretet, tisztelet?
az egod ragaszkodni fog, és nem engedi, tiszta fejjel kell döntést hozni
Kérdező, ez még eléggé távol áll a gázlángozástól. De leírom neked mit csinál az, aki valóban gázlángozik:
- hazugsággal vagy kitalációkkal vádolja a másik felet
- nem hajlandó meghallgatni, odafigyelni a másik aggodalmára
- előszeretettel vádolja a másik felet azzal, hogy zavart, vagy épp értelmetlen a kommunikációja
- azt állítja, hogy a másik emlékei hamisak vagy csak fantáziaszülemények
- letagadja, hogy mondott vagy tett valamit
- úgy tesz, mintha a másiknak az aggodalmai túl triviálisak lennének, vagy mintha épp túlreagálná a helyzetet
Tehát egyértelműen arra játszik hogy azt hidd a te fejedben van a probléma. És ez általában egy hosszabb folyamat, ahol a kezdetektől következetesen erre törekszik, a feletted gyakorolt kontroll érdekében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!