Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Ez illetlenség társaságban?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez illetlenség társaságban? Féltékenykedésnek számít az ilyen viselkedés?

Figyelt kérdés

Van párom. Ha iszogatni megyünk a közös barátainkkal, néha előfordul, hogy ilyenkor csatlakoznak hozzánk random emberek, mert pont a mi asztalunknák van még hely a kocsmában, miért is ne, van hogy tök jó beszélgetések sülnek ki belőle. Igazából ez a gyakoribb.

De vannak azok az esetek, amikor egy-egy random pali nyíltan flörtöl a barátnőmmel, beszéd közben végig a melleit bámulja, miközben amúgy ott ülök a párom mellett. Tudom, hogy a barátnőm nem csalna meg, meg nem is megy bele ebbe a flörtölgetésbe. Viszont ilyenkor mindig közelebb ülök a barátnőmhöz, átölelem a derekát, sűrűbben keresem az alkalmat, hogy megpuszilhassam, vagy adjak neki egy rövid csókot. Szóval ja, tulajdonképpen elég egyértelműen a tudtára adom az aktuális random srácnak, hogy a barátnőm foglalt.

Viszont a legutóbbi ilyen után elbeszélgetett velem otthon a barátnőm, hogy miért csinálom ezt. Azt mondta neki fel sem tűnt, amíg a barátnői nem hívták fel erre az "intő jelemre" a figyelmet, és akkor realizálta, hogy talán én "féltékeny" vagyok, meg "birtokolni akarom őt". És hogy ez igaz-e. Szerintem nem az, szerintem nem vagyok féltékeny. Bízom benne, soha nem akartam ellenőrizni, korlátozni, a szóban forgó szituációban meg egyébként is látom, hogy hogy viselkedik ilyenkor, nem adja senki alá a lovat.

2023. dec. 2. 17:17
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
77%
10-es, akinek nem egyértelmű jelzés, hogy a lány bújik a mellette ülő fiúhoz, ő meg átöleli, puszilgatja; annak gondolod, hogy egy gyűrű bármit is fog jelenteni?
2023. dec. 3. 19:46
 12/18 anonim ***** válasza:
67%

A barátnődnek kellene elhajtani a vele flörtölő férfiakat még akkor is hogyha nem kölcsönös az egész. Egófényezésre használja őket, ami nem vett szép fényt rá, vagy rátok.

Én nekem se tetszene, hogy hagyja, hogy bókoljanak neki miközben ott ülök mellette. Nem birtokló típus vagy hanem buta, hogy meg se említed neki, hogy amit művel nem igazán fér bele egy komoly párkapcsolatba!

2023. dec. 10. 11:26
 13/18 A kérdező kommentje:
#12 Nem érzem, hogy van mit szóvá tennem neki. Tényleg nem flörtölget az adott csávóval, ha az túl messzire menne, akkor egyértelműen elutasítja, megmondja, hogy vagyok neki. Az nem zavar, ha valaki azt mondja neki, hogy "hú de szép vagy" vagy bármi kulturált bók, és ez ennyiben marad, hanem maga a nyomulás zavar. Tudom, hogy ő milyen, kicsit félénk, kicsit szégyenlős, és nem fogja elküldeni a picsába a másik csávót, ha az nagyon nyomul, mert akkor ő nem tud annyira határozott lenni. Ilyenkor van az, hogy azért küld olyan jeleket a másiknak, aminek egyértelmű kellene, hogy legyen, például az, hogy bújik hozzám, stb elég egyértelmű. Az exe miatt viszont vannak rossz tapasztalatai, és emiatt nem akarom azzal megijeszteni, hogy nagyon durván küldök el egy nyomuló ismeretlent.
2023. dec. 10. 11:49
 14/18 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező, az nem jó érv, hogy az exe hogyan viselkedett vele, mert te nem az exe vagy. Hogyha egyszer nem tudott túllendülni rajta akkor nem kellett volna veled kapcsolatba fognia.

Az is gyenge, hogy ő szégyenlős, hogy nem eléggé határozott. Ideje lenne kiállni maga mellett! Rossz példa és ilyesmi még véletlenül se forduljon elő(!!!), de tegyük fel nem eléggé magabiztosan küldd el valakit a pichába amikor te nem vagy ott, hogy megvédjed és a "férfi" félreérti vagy eleve nem foglalkozik vele és erőszakoskodik vele. Nem kéne szóba állni idegen férfiakkal egyáltalán, vigyáznia kellene, hogy hová megy, mit mondogat a másiknak.

Egyáltalán milyen módon öltözködik, hogy legyeskednek körülötte, milyen jeleket ad akaratlanul is? Épp az, hogy aki önbizalomhiánnyal küszködik annak nagyon jólesik, hogy körülötte ugrálnak, pedig egyedül tőled kellene hogy jólessen.

Az is ultra gáz, hogy a barátnőire hallgat miközben veled van párkapcsolatban! Nem ismer téged egyáltalán, nem beszélgetett veled,nem kérdezett rá, hogy te mit érzel, micsoda motivál hanem kijelentette, hogy te vagy a kontrollmániás f@sz!

Én pichán rúgnám, szórakozhatna mással...

2023. dec. 10. 12:03
 15/18 anonim ***** válasza:
Lehetsz barátságos, de egyértelmű - Kösz, hogy itt voltál, most már kettesben szeretnénk maradni.
2023. dec. 10. 12:03
 16/18 A kérdező kommentje:

#14 Oké, "nem kellett volna elkezdeni a kapcsolatot így", oké, de már összejöttünk, kb minden működik köztünk, csak azért nem fogunk szakítani, mert nehezen dolgozza fel a bántalmazó exét. Nyilván nem akarom olyasmire emlékeztetni, ami neki egy rossz időszak volt, ami megviselte.

Én nem értek egyet a második bekezdéseddel. Alapból a barátnőm nem igazán mászkál sehová egyedül, a munkahelyen, egyetemen nem tud ilyen helyzetbe kerülni, szórakozni vagy a barátaival megy, vagy velem, vagy a kis közös társaságunkkal. Szerintem az elég egyértelmű visszautasítás önmagában, ha valaki kikezd vele, hogy megmondja, hogy van párja, kösz nem, ha valaki azt lecarja, erőszakoskodik, azt nem hiszem, hogy egyedül szembe tud szállni egy fizikailag erősebb csávóval.

"Egyáltalán milyen módon öltözködik, hogy legyeskednek körülötte, milyen jeleket ad akaratlanul is? Épp az, hogy aki önbizalomhiánnyal küszködik annak nagyon jólesik, hogy körülötte ugrálnak, pedig egyedül tőled kellene hogy jólessen."

Semmi nagyon extra nincs az öltözködésében. Nagyon csinos, nagyon szép, ha nem egy zsákot húz magára, meg papírzacskót a fejére, akkor már hajlamosak mások illetlenül megnézni és nyomulni rá. Őt már akkor megnézik, ha egy tök átlagos, nem zsákszerű garbóban van. Nyáron ez a megbámulás-nyomulás hatványozottan megtörténik, ha időjárásból adódóan ennél lengébben öltözködik, mondjuk valami combközépig érő szoknya vagy nadrág, meg valami olyan felső, amiből kivan a válla. Egyébként meg kedves, mosolygós, de ennyi.

Miért ne adhatna a barátnői véleményére? Akitől jöhetett a megjegyzés, azt gyerekkora óta ismeri, legjobb barátok. Mi meg két és fél éve ismerjük egymást úgy egyáltalán, ebből kicsit több, mint egy éve vagyunk együtt. Olyat meg nem jelentett ki, hogy "kontrolmániás fax lennék". Hallott egy észrevételt egy aggódó baráttól, akire gyerekkora óta számíthat, aztán tök normálisan rákérdezett nálam, hogy ennek van-e valami alapja, meg elmondta, hogy ő amúgy úgy érzi, hogy nincs.

2023. dec. 10. 12:50
 17/18 anonim ***** válasza:
31%

Aha, szóval védelmezed és magadban keresed a hibád azért mert a barátnője volt olyan "okos" hogy felhívta rá a figyelmét, hogy te birtokló típus lehetsz!

A barátnő mondhat amit akar, meg én is. Látod te kiállsz mellette, nem befolyásol amit írok, de a te barátnőd fülébe már beleültette a bogarat a "jó akaratú" barátnő.

Egyáltalán mégcsak szóvá se kellett volna tennie amivel traktálta hanem megkellene neki róla bizonyosodnia, hogy az vagy, vagy se.

Kérdés formájában, hogy ne legyen olyan ütős téged hibáztat, hogy idegen férfiak flörtölnek vele.

Pedig annyit kéne tennie, hogy elballag onnan veled együtt, vagy megmondja nekik, hogy ha nem hagyják békén szól a biztonságiaknak.

Igen, mindig vannak levakarhatatlannak tűnő egyének, de ha ő jóformán egy mukkot se szól akkor miről is van szó? Az kevés, hogy barátom van, mert látják, hogy ott vagy és körbetekered, mint egy anakonda. Sokkal erősebben, erélyesebben kellene visszavágnia. Vagy ha már egyszer olyan mulya akkor nem téged kellene előszedni hanem mondania neked, hogy kezdjél a helyzettel valamit szavak mentén.

Igazi szerencsétlen flótás, aki az életben el van veszve, vagy egótunningra használja őket és rád fogja.

Na de higyjél csak neki, legyél a végén te a rossz, aki már még azért is kiakad, hogy a jelenlétedben nyomulnak rá és ő hagyja. Nekem aztán 8.

2023. dec. 10. 13:17
 18/18 anonim ***** válasza:

Kérdező, légyszi ne hallgass az utolsó válaszoló megjegyzéseire.

Igazad van a legtöbb dologban, és éretten állsz a témához szerintem. A jelzéseid, plusz ölelések, stb. egy bizonyos szintig romantikusak, afelett pedig kicsit zavaróak lehetnek, de hogy te melyik szinten vagy, nem tudjuk megmondani.

Személyfüggő, hogy kit mennyire zavar.

Tehát ne azt kérdezd, hogy mi illetlenség, hanem vessétek össze az igényeiteket: ha ő azt szeretné, hogy picit vegyél vissza, keressetek kompromisszumot..Ha csak annyi a kérdés, hogy szégyelld-e el magad: szerintem nem:)

Viszont igenis féltékeny vagy picit:) (Egyszerűbb lesz nyíltan megbeszélni a dolgokat,ha ezt bevallod magadnak)

2023. dec. 10. 14:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!