Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tegyek, ha úgy érzem, hogy a párom nem törődik velem igazán, nem ért meg?
Nagyon nehéz napjaim voltak mostanában, de alapból sincs rendben teljesen az életem, sok a nehézség. Ma is meséltem a páromnak arról, hogy milyen nehéz napom volt, de ő nem is reagált rá szinte semmit, terelte a szót más dolgokra. Mikor rákérdeztem, hogy miért nem reagál az elmesélt dolgaimra, azt mondta, hogy nem tud rá mit mondani. Elmondtam neki, hogy jól esett volna, ha kapok tőle egy kis megértést, érzelmi támogatást, hogy tudjam, érdeklem és átérzi azt, ami mostanában van velem. De ez sajnos úgy érzem, nem így van. Már régóta így áll hozzám, igazán nem érdeklik a problémáim, nehézségeim, nem akar/tud segíteni legalább azzal, hogy megérti az érzéseimet.
Velem lehet a probléma? Igyekszem nem rá kivetíteni a gondjaimat, igyekszem magamban rendezni, de amikor mesélek neki úgy érzem, hogy egyszerűen nem tud/akar rájuk reagálni. Rohadtul egyedül érzem magam, de lehet ő úgy érzi, hogy ez sok neki.
Mit kellene tennem? Megbeszélni nem tudtam vele ezt, nem érti meg azt, hogy én min megyek keresztül és hogy ehhez hogyan kellene hozzáállnia. Megszoktam, hogy senkit sem érdeklek és hogy egyedül vagyok a problémáimmal, de rosszul érint, hogy a páromnak se mondhatok már el semmit, mert nincs értelme.
Vannak segíthető és nem segíthető problémáim. Szándékosan nem írtam ide le konkrétumokat.
Köszönöm a meglátásaidat. Egyébként nem gondolom, hogy csúcs szuper lenne a kommunikációnk, sokszor se én se ő nem tudjuk a legmegfelelőbben kifejezni magunkat.
Nagyon jó dolgokat írtál, valóban igazad van. Törekszem is erre, de mint mindent, a megfelelő kommunikációt és problémamegoldást tanulni, gyakorolni kell annak, aki rossz példákat tanult meg és nem rendelkezik eleve velük.
Én magam nagyon sokat gondolkodom a problémáim megoldásán, hogy mi miért történik és mit tudnék tenni. A gond az, hogy minden problémám egymásra épül és nem lesz se könnyű, se kevés munka kibogozni. Elkezdtem járni szakemberhez is, aki ebben tud segíteni. Igazából a páromtól megértést, támogatást és szeretetet várok. Mivel tisztában vagyok vele, hogy ő ezeken a dolgokon segíteni nem tud másképp, illetve én magam, egyedül sem tudok megküzdeni velük.
Végül megbeszéltük a dolgot, megértettük egymást és azt, hogy kinek mire van szüksége. Azért szerencsére mindkettőnkben ott van a másik megértésére való törekvés, csak meg kell tanulnunk hatékonyabban kommunikálni egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!