Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire erős red flag, ha egy nő ennyire nem törődik az egészségével?
Nyaralni voltunk és akkor figyeltem fel egy komoly problémára. Amikor várost néztünk és sokat járkáltunk akkor rendszeresen rosszul lett az éhségtől. Már ingerlékeny stílusban közölte, hogy azonnal be kell ülni valahová, mert már szédül, hányingere van az éhségtől, remeg a keze. Egyszerűen nem bír 4-5 óránál többet étel nélkül. Esetleg akkor, ha eszik közben valami csokit vagy ilyesmit, de az meg egészségtelen és akaratgyenge szokás... édességen élni...
Ő azt állítja, hogy azért van, mert több, mint 5 éve napi szinten edz, és emiatt gyors az anyagcseréje. Holott én tudom jól, hogy nem normális ilyen rosszul lenni, a nővéremnek ugyanez a tünet súlyos inzulinrezisztenciára utalt, a cukorbetegség torkából kellett visszakaparni 24 évesen.
Ezért mondtam a barátnőmnek hogy hazamegyünk akkor első uta az orvoshoz kell vezessen és kész. Rábólintott és ennyi.
Azóta hazajöttünk, hetek teltek el és semmit nem tesz az ügy érdekében. Felhozom neki a témát, és rám se bagózik. Mikor már harmadjára kértem meg, hogy legyen szíves kivizsgáltatni magát, akkor előállt olyannal, hogy nekem ehhez semmi közöm. Mondom de, van, mivel a későbbi gyerekvállalás is múlhat ezen, ugyanis az IR legtöbbször PCOS-el jár együtt, szóval az ő hanyagsága és nemtörődömsége így kihat rám is és a jövőnkre. Erre már kiabálva küldött el a francba, ami teljesen szokatlan, mert nem szokott kiabálni. Azt mondta, hogy a nyaraláson is csak azért hagyta rám, hogy szálljak le a témáról és ne rontsam el az egészet, de már akkor tudta, hogy esze ágában orvoshoz szaladgálni, mivel nincs baja.
Ti mit gondoltok? Jól érzem, hogy nagy intő jel, és mondjuk ha lenne közös gyerek, ilyen hozzáállással az ő egészségét is veszélyeztetné?
Van is olyan irányzat, ami szerint naponta 5x keveset kellene enni, nem pedig egyszer-kétszer sokat. Szóval semmi baj nincs a barátnőddel, hagy egyen akkor és annyit, amikor akar!
Amúgy aggasztó ez, hogy emberek mennyire kontrollálni akarják a párjaik étkezését, már több kérdésben megfigyeltem, hogy ez milyen központi probléma.
6. Ez egy szűk kör, akik itt írkálnak. Szerencsére azért nem ez a jellemző.
Egyébként ez több mint irányzat, konkrétan ez a jelenlegi álláspont, hogy egészségesebb többször keveset enni, mint bezabálni és utána fél napon át emészteni.
Teljesen normális, ha valaki - főleg egy pl kistestű nő, főleg ha pl a ciklusa azon szakaszán van - nehezen bír ki 4-5 órát evés nélkül, miközben fel-alá caplattok a városban, a hőségben.
Szóval maga az elvárás igencsak érdekes.
Ugyanakkor annyiban igazat adok neked, hogy egy kivizsgálás valóban nem árt. De elég valószínű, hogy semmi baja nem lesz, tekintve, hogy a leírt állapot abban a helyzetben teljesen normális.
Nem hiszem hogy szűk kör, engem (a való életben) sokan cseszegetnek hogy mit, mikor, mennyit eszek. Imádnak az emberek más kajájába beleszólni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!