Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ez valóban olyan hatalmas hiba volt a részemről?
Pár hete a feleségemmel hivatalosak voltunk vidékre egy barátunk búcsú bulijára másnap pedig nagynénéméhez egy ebédre.
A húszas éveink második felében vagyunk.
Délután panaszkodott messengeren, hogy betegnek érzi magát, de ő mondta, hogy útközben eszik egy forró levest az egyik kedvenc helyünkön, lefekvés előtt iszik egy neocitrant és rendben lesz.
Az étteremben azonban már tényleg szarul nézett ki, és rávettem, hogy hazaviszem, először ellenkezett !!, majd végül belement.
Hazavittem, ez kb 1.5 h extra vezetést jelentett, otthon kipattant az autóból, én meg mentem a megbeszélt programra.
Már a helyszínen voltam, de még nem ittam, amikor hívott, hogy 39 fokos láza van.
Ott aludtam, és másnap a program szerint ugyan úgy mentem nagynénémhez.
A feleségem azóta jeges velem, azt mondja nem tudja elképzelni a közös jövőnket, ha terhes lesz, akkor is magára hagyom, nagyon durva dolgokat vágott a fejemhez, szerinte teljesen magára hagytam, otthon kellett volna ápoljam szerinte.
Mit gondoltok, ez tényleg akkora hiba?
Gyerekként viselkedik. Ilyen ne akarjon gyerektlet amig ő is az.
Es ha dolgozol es lázas majd nem látja el a gyereket?
Így is otthagytál csapot-papot - nagyon helyesen - és hazavitted, hogy gyógyuljon.
Odavezettél, visszavezettél. Majd rádír, hogy lázas, megint vezess haza? Mert lemegy a láza ha otthon vagy, ha egyedül van, akkor nem?
Nőként írom, sok ez a hiszti.
Azt mondod rávetted, hogy hazavihesd, mert beteg volt.
Egyik alternatív sztori:
"Hazaviszlek mert beteg vagy, aztán visszajövök a buliba."
"Kérlek ne, maradj itt velem, rosszul érzem magam betegen egyedül!"
"Az a te bajod, a búcsúbuli (honnan búcsúzik?) meg a barátom fontosabb! Nem lesz semmi bajod egyedül"
Masik alternatív sztori:
"Hazaviszlek mert beteg vagy, aztán visszajövök a buliba."
"Persze, menj csak. Elleszek egyedül."
"Biztos?"
"Persze, ne aggódj. Érezd jól magad".
Ha megmondod, melyik beszélgetés zajlott le, akkor a választ is megkapod a kérdésedre.
Úristen, 1-es, ez krva gáz érvelés. A kérdező nem dolgozott, hanem bulizni ment, ne keverjük már össze a dolgokat. Egy gyereket meg nem egyedül a nő vállal, hanem normális esetben ketten, pont azért, hogy ha az egyik kidől a sorból, a másik el tudja látni.
Igen, kérdező, ez valóban hatalmas hiba volt a részedről, és igen, illett volna otthon maradni vele és ápolni, ahogy valószínűleg ő is tette volna fordított esetben. Tök alap, hogy számodra nem ő az első a fontossági sorrendben, én sem tudnék közös jövőt elképzelni egy olyan emberrel, aki ilyen szinten szrik rám.
Hát én 1es véleményén vagyok. Semmi értelme ölbe tett kézzel ücsörögni otthon, miközben meghívásai vannak az embernek.
Miből áll egy 39 fokos lábadozása? Iszik fél liter teát aztán bedől az ágyba és alszik. Ennyi. Ehhez nem kell asszisztencia egy felnőtt ember esetén. Egy gyereknél igen, de felnőttnél nem.
és mondom mindezt úgy, hgoy feleségem épp ugyanezzel érvel, ha ez felmerül. Attól még, hogy egyikünk beteg, a másikunknak nem kell megállnia az életnek.
Te törődtél vele. Meggyőzted, hogy ha beteg, merjen is betegkén lenni, ne szenvedje végig a programokat. Hazavitted. Maximum annyit lehetett ovlna még tenni, hogy ha ott helyben mondja, hogy ugorj el a patikába ezért vagy azért, akkor megtesed és csak utána mész a programokra.
A gyereknevelést behozni meg nevetséges. Egy felnőtt emberről van szó, ráadásul vele is elég törődően jártál el.
#9 Azért szerintem a 39 fokos láz már nem alacsony. Ott jó, ha ugrasztható közelségben van valaki este, főleg, ha mondjuk felmegy 39.5 köré egy fél óra alatt ami éjjel szokott úgy megtörténni, hogy akár lehet későn veszed észre. Én egyszer így vesztettem el az eszméletemet egyetemistaként, pedig ott sem volt előjele, de elájultam a wc-ben felállás közben (egészséges, normál bmi alján lévő sportoló fiatal voltam, mondjuk mindig is alacsony vérnyomással és pulzussal). Annyit tudtam tenni, hogy kiabáltam, hogy segítség. Előtte lefekvéskor két órával korábban 38 fokos lázam volt, akkor meg 39.4-t mértek, míg félájult voltam, pedig lefekvés előtt kaptam lázcsillapítót.
Előtte és utána sem volt hasonló problémám, akkor egyszer pont pechem volt.
Szóval nem azt mondom, hogy nem lehet egyedül megoldani, de szerintem bulizást meg a rokonlátogatást pont el lehet halasztani, ha a párod rosszul van és igényli.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!