Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire illik letolni/rászóln...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire illik letolni/rászólni a barátnőm anyukájára?

Figyelt kérdés

Elég husis barátnőm van. Már amikor megismerkedtem vele sem volt olyan nagyon vékony, de végigsportolta kb az egész életét idáig, szóval brutál jó vonalai vannak. Viszont az elmúlt 3-4 évben amióta együtt vagyunk elég sok felesleg rakódott rá. Nekem tetszik így is, sőt! Gyönyörű, vékony arca van, formásan husis, megfordulnak utána az utcán, szóval nem értem hogy lehet bárkinek is baja vele, főleg az anyjának.

Azt tudni kell, hogy az egész családja az egészség és a sport - szinte már beteges - megszállottja, és az anyja folyamatosan megjegyezéseket tesz a súlyára. Rendszeresen kap olyan megjegyezéseket tőle és a balerina hugától, hogy már mennyire gurul, stb. Épp egy hosszú ideje tartó ruhanézésben vagyunk, mert kell neki elegáns viselet egy alkalomra, és az egyik plázázás alkalmával kiborító volt, amit az anyja csinált. Végre talált valamit, ami tetszene neki, erre amikor felpróbálta olyat mondott neki a kedves anyukája, hogy "kicsit töltött galambnak nézel ki benne" és javasolta, hogy keressen olyat, amiben nem látszik, hogy lóg a hasa. Utána nem is jött velünk többet. Később, amikor kettesben voltam az anyjával, akkor megint szóba került ez a ruhanézés, és akkor mondta nekem, hogy "nem csodálom, hogy nehezen talált ruhát, nagyon el van hízva szegény". Ezen a ponton legszívesebben rászóltam volna, hogy jó lenne, ha ezt mostmár abbahagyná, de nem akarok tiszteletlen lenni vele azért. Ilyen helyzetben rá szólnál a párod anyukájára?

28f 26n, külön élünk.

2023. nov. 24. 13:07
1 2 3 4 5
 31/49 A kérdező kommentje:

Nem volt gondja korábban a súllyal. Szinte óvodás kora óta mozgott rendszeresen, volt több olyan egymást követő év is, amikor heti 7 edzésen volt. Majd a "sportot" otthagyta és elkezdte a súlyzós edzést. Mutatott régi képet magáról, és hát a 70 kilós alakjára nem mondtam volna azt, hogy látok rajta felesleges zsírt... majd lesérült és ezzel egyidőben kiderült egy olyan betegsége, amivel nem is nagyon terhelheti magát sport terén. A kajálás során meg hozzászokott ahhoz, hogy reggeltől estig enni kell, mert az anyja kizárólag brokkoli+szárazhús és ezeknek a variációt készítette az egészség jegyében. Aztán elköltözött, és kinyílt előtte a világ, mert azelőtt majdhogynem kitagadták ha megeszik egy szelet pizzát vagy elmegy a mekibe. Én már kicsit husisabban ismertem meg, de egyáltalán nem kövéren. Ekkor kb olyan alakja volt, mintha egy nagyon izmos testépítő csaj felszedett volna magára kb 5 kilót. Ekkor lehetett kb 75-76. A maradék kb azóta rakódott rá. Szóval igazából szerencsétlenségek sorozata miatt hízott. És tudom, hogy nagy ez a szám, és természetesen duci, de ne egy nagy hájtömeget képzeljetek el..

Csak nem akartam ennyi infót megosztani

2023. nov. 24. 16:45
 32/49 anonim ***** válasza:
65%

Kérdező, ha a csajod ennyire nem akarja kihúzni az anyja seggéből a fejét,én nem házasodnék vele,az tuti... Mert annak a hatására sem fog pszichésen leválni...

Ennyit mondhatsz:"Marika néni, lehet, a Zsófi Önnek dundi, de nekem most is csinos"

2023. nov. 24. 17:20
 33/49 anonim ***** válasza:
86%

Sajnos igaza van az anyjának a hangnem az ami baj.

Voltam 90kg és ez sajnos tapasztalat.

2023. nov. 24. 17:49
 34/49 anonim ***** válasza:
45%

Azt a k...va, 47 évesen 62 kg vagyok.

Nem szeretném ha a fiatal csinos lányom ilyen rohadt kövér lenne már most ilyen fiatalon.

Teljesen igaza van az anyjának, féltik az egészségét a lánynak. És bizony ha most nem fogják vissza, pillanatok alatt 130 kg lesz 30 éves korára.

Bocs, de már most is elég ciki ha lógó hasú nőd van. És mi lesz később?

Kell ez neked?

2023. nov. 26. 19:49
 35/49 anonim ***** válasza:
64%
34-es: Az nagyon jó, ha te meg tudtad őrizni a fiatalkori formádat. De attól még a gyerekedet akkor sem kéne bántani, vagy ne lepődj meg, ha majd lefogy és akkor azt fogja mondani, hogy ha dagadtan nem kellettél neki, ne puncsolj neki, ha már sikerült lefogynia. Remélem, majd ezt is fogod tudni méltósággal kezelni, mert erre is fel kell készülni...
2023. nov. 26. 22:21
 36/49 anonim ***** válasza:
78%

35# már bocs, de ki mondja meg neki ha nem én?

Látod, a barátja nem fogja.

Én pedig nem fogom tétlenül nézni hogy a testképzavaros lányom zabál mint a gép.

Tudod nem lefogyni kell, hanem megelőzni az elhízást.

És ez a szegény lány pont olyasmi határon van hogy most kell visszavenni a kilókat. Utolsó utáni pillanatban van. Talán még nem lesz nyoma ha lead minimum egy tízest de inkább húszast.

2023. nov. 26. 22:44
 37/49 anonim ***** válasza:
27%

36-os: Itt a stílussal van baj, de nem kicsit és ez az, ami nem esett le...

Hiába nézel ki jól, ha a saját gyerekeddel ilyen bunkó tudsz lenni és meg is érdemelnéd, hogy többet feléd se nézzen. De ha neked többet ér, hogy mit szólnak mások, mint, hogy a gyereked magától is szóba álljon veled és a része legyél annak a családnak is, amit megalapít, hajrá! Csak ne gyere majd vernyogni majd 10-20 év múlva, hogy "Miért nem áll velem szóba a gyerekem?". Mert ha így nyilvánulnak meg valakiről a szülei a 20-as korosztályból, azt már nem tűrik vigyorogva, tetszik, nem tetszik. És simán kilépnek egy szülővel való kapcsolatból is ezek után, nem, hogy egy párkapcsolatból.

2023. nov. 26. 22:51
 38/49 anonim ***** válasza:
83%

Na ez igy kicsit más. Igen, a szervezete hozzászokott a régi életmodhoz, kevés kalória bevitele es sok elégetése, gondolom az a 70 kg inkább izom volt. Na most jóval többet visz be, es jóval kevesebbet éget el, ami sehogysem jó. Ha sportolni mar nem tud, akkor pont hogy az étkezesre kellene nagyon odafigyelnie. Ez a 90 kg már igenis jelentős túlsúly, de még el lehet vele lenni teljes egeszségben is. Viszont ha így folytatja, akkor ez egyre több lesz, aminek már lesznek következményei!

Én is rengeteget hiztam az utóbbi 3-4 évben, gyerekszülés, rossz kapcsolat, depresszió, és bizony nagyon érzem! Már mászok ki belőle, es tervezek is visszafogyni legalább megközelitőleg a régire, mert erzem hogy ez igy nagyon nem jó.

2023. nov. 26. 23:09
 39/49 anonim ***** válasza:
34%

37# Egyetlen egy szóval sem mondtam hogy jól nézek ki!

Itt a lány egészségéről van szó, nem arról hogy kinek tetszik, kinek nem!

És egy normális anya aki törődik a gyerekével az igenis szóvá teszi neki!

Igen, tudjuk, könnyebb arra fogni hogy bunkó az anyja, mint hallgatni rá, és kontrollálni a kilókat.

A legtöbb túlsúlyos ember csak megsértődni tud,mert az ugye nem kerül erőfeszítésbe, de tenni magáért már lusta.

Egyébként meg köszönöm szépen, felnőtt gyerekeim vannak és mindent meg lehet beszélni velük, mert felelősségvállalásra lettek nevelve, nem arra hogy ha az anyjuk merészkedik véleményt mondani az egészségük érdekében, akkor csak megsértődjenek.

Úgyhogy köszi, nekünk nincsenek ilyen gondjaink és nem is lesznek.

2023. nov. 27. 10:04
 40/49 anonim ***** válasza:
56%

A "hogyan" segítsünk, és a kimondott szavak nagyon fontosak.

Kritizálom és mérlegre állítom? (Ő pedig miért áll rá?) Titokban figyelem, hogy mennyit eszik? Sértő szavakat használok - se kedvesség, se szeretet. Csak kritizálás, bántás, ez nem szeretet és nem segítség.

De a kérdező nem szólhat rá senkire, azzal csak rontaná a családi kapcsolatokat.

Nem is kéne odajárni ebédelni, ha figyelik és cikizik.

A lány miért hagyja, hogy bántsák?

Felnőtt nő, majd megoldja, a szerető párja segítségével.

Nekik kell erről beszélniük, szépen, szeretettel, tisztelettel, őszintén.

2023. nov. 27. 10:24
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!