Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek után miért hiszi mindenki, hogy a pszichopatát vagy a nárcisztikust ki lehet szűrni?
A nevelőapám hosszú évekig normálisnak tűnt. Aztán zaklatott szexuálisan.
Feljelentést tettünk, leültették. Rendszeresen beszélt a börtönpszichológussal. Még őt is évekig meg tudta vezetni! Egy olyan szakembert, aki ezt tanulta! A saját szülei nem tudták róla, hogy nárcisztikus pszichopata. Se a testvérek, se a legjobb barátja. Tehát olyanok, akik gyerekkora óta ismerik.
Mégis többen támadták édesanyámat, hogy az ő hibája ami történt, mert neki kellett volna kiszűrnie még az elején.
Aki átment már egyszer egy bántalmazó kapcsolaton egy nárcisztikussal, az felismer bizonyos jeleket. De nem lesz szakember.
Gyakorlatilag társadalmi nyomás van a nőkön, hogy kötelesek pár találkozó alatt felismerni bármilyen pszichológiai betegséget és időben kiszűrni. A többség még ilyen esetben is a nőt okolja, nem pedig a tényleges elkövetőt.
Ez a nyomás nálam odáig fajult, hogy mindenkin felismerek nárcisztikusokra jellemző vonásokat, ezért egyből offolom. Illetve hosszú évek óta egyáltalán nem ismerkedek, teljesen elzárkóztam az ismerkedéstől.
Itt is egyre több nő írja, hogy rossz kapcsolat után többé nem akar ismerkedni. Valószínűleg ezért is. Túl könnyen mond mindenki ítéletet, hogy te választottad, akkor a te hibád.
Ezzel párhuzamosan azt veszem észre, még itt az oldalon is, hogy a férfiakkal egyre inkább elszalad a ló. Már úgy írnak a tinilányok kihasználásáról, a nők elosztásáról, vagy a megcsalásról, mintha a legtermészetesebb dolog lenne. Felelősségük semmi, hisz a nő választott rosszul.
9-es
A pszichopata és a pszichotikus nem ugyanaz.
Kiszűrni meg biztos, hogy nem tudod, mert ha tényleg pszichotikus vagy, akkor elszakadsz a valóságtól, így nem is látod reálisan magadat, de magát a világot sem, nemhogy egy pszichopatát, aki tudatosan leplezi a valódi énjét, és racionális módon működik.
Szerintem a megcsalással kapcsolatos kérdések nem az incelektől jönnek.
Vagy ahol konkrétan valaki szeretőt keres.
Nem is akar senki átlátni rajtuk. Áldozathibáztatás megy. Ezért nem lát senki át semmit.
A buillyng alapja is. Hogy senki nem áll olyanok mellé akiket bántanak.
Kérdező, kicsit gyanúsan mondasz ellent magadnak:
1.
Ezek után miért hiszi mindenki, hogy a pszichopatát vagy a nárcisztikust ki lehet szűrni?
2
"Ez a nyomás nálam odáig fajult, hogy mindenkin felismerek nárcisztikusokra jellemző vonásokat, ezért egyből offolom."
Lehet veled van a gond?
Azt hittem csak én vettem észre ezt a paradoxont, de az utolsónak igaza van.
Most akkor melyik?
Utolsó nagyot tévedsz. Az van, hogy az áldozatok paranoiásak lesznek, ezért gondolják azt, hogy az az ember, aki ugyanúgy rosszul bánik velük, az is nárcisztikus vagy pszichopata, pedig nem. Mindössze arról van szó, hogy a rossz tapasztalataik miatt automatikusan erre asszociálnak, közben a pasi meg egyik sem, csak egy tahó.
Azt ne feledjétek, hogy átfedések vannak a pszichopata, a nárcisztikus és a normáls emberek viselkedésjegyei között. Közös halmaznak hívjuk. Éppen ezért nehéz az azonosításuk. Ez a lényeg.
15-16
A probléma gyökere, hogy a kérdező már paranoid üldözéses lett igy nem tudja kiszúrni se ő se senki más!
17
Egyszerre irtuk mindketten ugyanazt a választ !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!