Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ezek után miért hiszi mindenki, hogy a pszichopatát vagy a nárcisztikust ki lehet szűrni?
A nevelőapám hosszú évekig normálisnak tűnt. Aztán zaklatott szexuálisan.
Feljelentést tettünk, leültették. Rendszeresen beszélt a börtönpszichológussal. Még őt is évekig meg tudta vezetni! Egy olyan szakembert, aki ezt tanulta! A saját szülei nem tudták róla, hogy nárcisztikus pszichopata. Se a testvérek, se a legjobb barátja. Tehát olyanok, akik gyerekkora óta ismerik.
Mégis többen támadták édesanyámat, hogy az ő hibája ami történt, mert neki kellett volna kiszűrnie még az elején.
Aki átment már egyszer egy bántalmazó kapcsolaton egy nárcisztikussal, az felismer bizonyos jeleket. De nem lesz szakember.
Gyakorlatilag társadalmi nyomás van a nőkön, hogy kötelesek pár találkozó alatt felismerni bármilyen pszichológiai betegséget és időben kiszűrni. A többség még ilyen esetben is a nőt okolja, nem pedig a tényleges elkövetőt.
Ez a nyomás nálam odáig fajult, hogy mindenkin felismerek nárcisztikusokra jellemző vonásokat, ezért egyből offolom. Illetve hosszú évek óta egyáltalán nem ismerkedek, teljesen elzárkóztam az ismerkedéstől.
Itt is egyre több nő írja, hogy rossz kapcsolat után többé nem akar ismerkedni. Valószínűleg ezért is. Túl könnyen mond mindenki ítéletet, hogy te választottad, akkor a te hibád.
Ezzel párhuzamosan azt veszem észre, még itt az oldalon is, hogy a férfiakkal egyre inkább elszalad a ló. Már úgy írnak a tinilányok kihasználásáról, a nők elosztásáról, vagy a megcsalásról, mintha a legtermészetesebb dolog lenne. Felelősségük semmi, hisz a nő választott rosszul.
Pont hasonlót akartam kerdezni.
Áldozatsegitő pszichologushoz jártam (abuzáló szülő, barát, veszély, minden), és anyám a hátam mögött felkereste a pszichologusom es lek-tt neki, ezt a pszichologusom nekem nem mondta el..
Anyám ugy vezette ahogy akarta. Es bàrkit.
Na a barátom is hasonló. Beetet bárkit aztán agyon is ver bárkit.
A pszichológusnak pedig a manipulációs nárcisztikus agresszív bántalmazók kimkndottan speciális szakterülete is(nane egyik ága), nagynevű szakmailag hivatalosan is elismert több éves vagy évtizedes tapasztalatokkal rendelkező szakember.
És akit anya 5 perc alatt vezet meg..
Nem is az a legnagyibb bajom hogy átverhető nulla.
Hanem hogy ezt előlem eltitkolta..az áldozat elől. Az elől akit a "szárnyai alatt vezet, segít.."
Ettől a ponttól és a nane jópár húzásától is kezdve tudtam hogy segítség az csak mese meg média. Amúgy csak magadra számithatsz..
Normális, alapvetően tájékozott ember nem hiszi azt, hogy látásra ezt ki lehet szűrni, főleg, hogy pont az az egyik jellemzője a pszichopatáknak, hogy képesek nagyon jól leplezni a valódi mivoltukat.
Társadalmi nyomás meg nincs, az, hogy van, aki valamiért beszól, nos: ilyen emberek mindig is lesznek. De ezt azért nem kéne "társadalmi nyomásnak" beállítani.
Az "érvelésed" többi része meg inkább csak általános embergyűlöletről szól, meg ahogy láttam, sikerült átvenned pár itteni elmebajos töketlen lúzernek az agymenéseit.
Ismerek olyan bántalmazót aki még a bíroságot is megvezette az anyától is elvette a gyerekét. Tipik áldozathibáztatás ment ott is a nő környezetében is, meg a bíroság által is. A gyerek az apa által végig abuzálva molesztálva nőtt fel.
Kiírtam gyk-ra erre még ők is a bántalmazó oldalán álltak. Hogy aki gyenge nem is való anyának..
Rengeteg esetben a "te választottad, legyél vele boldog" a válasz. Van, amikor megállja a helyét.
A mi esetünkben a társadalmi nyomás épp csak akkora volt, hogy anyám teljesen összeroppant, csaknem belehalt. Hála a segítőkész embereknek, akik bezzeg az ilyen beteg állatot egyből kiszúrnák.
1. Egy pszichológust annyira nem nehéz megvezetni, tekintve hogy ő nem valamiféle hazugságvizsgáló. Arra van "tervezve", hogy megnyílsz neki, őszinte vagy, és az alapján tud valamit csinálni. Ergo ha jól hazudsz akkor ez van
2. Nem pár tali alatt kell kiszűrni, hanem pár év alatt(mondjuk amikor gyereket vállalsz vele)
3. És persze, ez nem könnyű! De rohadtul ki lehet szűrni. Egy ideális kapcsolatban teljesen megnyílnak egymásnak a felek, és ezen a ponton egy nárcisztikus pszichopata igencsak furcsa dolgokat produkálna. Szóval igen, elvitathatatlan, hogy az embernek van felelőssége abban, hogy elmebeteg párja van(és elmebetegnek szül gyereket). De még egyszer mondom, ezt nem feltétlen egyszerű kiszűrni!
1. Egy bántalmazó ha nem éri el az áldozatot náluk alap hogy akkor a környezetében hordja le.
Es közvetetten próbálja tovább zaklatni bántani.
Amit a környezet bevesz elhisz nem is érdekli öket az igazság se.
De hogy egy bántalmazottakkal foglalkozó pszochológus is ez a szint.
Nem feltunő egy pszichológusnak, hogy ahol megjelenik egy áldozat hirtelen bemutatkoznak a bántalmazók is..?ezt neki tudnia kéne hogy nem adhat ezeknek hitelt a szavaira.
Számtalan pereket is nyernek amúgy bántalmazók.
"Ezzel párhuzamosan azt veszem észre, még itt az oldalon is, hogy a férfiakkal egyre inkább elszalad a ló. Már úgy írnak a tinilányok kihasználásáról, a nők elosztásáról, vagy a megcsalásról, mintha a legtermészetesebb dolog lenne. Felelősségük semmi, hisz a nő választott rosszul."
Már bocsánat hogy kicsit offolok, de szerintem akikről most beszélsz, ők az incelek. Nekik vannak ilyen elméleteik, plusz ugye a nőgyűlölet és tárgyiasítás is. A valódi férfiaktól ezek a dolgok eléggé távol állnak szerencsére. És talán nem túl célszerű összemosni ezeket a dolgokat sem, mert ég és föld tud lenni a különbség.
Üdv:
Egy itteni férfi válaszoló
Én kitudom szűrni, mert magam is pszichotikus vagyok :D
És tudom, hogy mindenki hazudik, így eleve duplán gyanús mindenki aki "önzetlen", "kedves" vagy épp "segíteni akar", úgy, hogy neki abból papíron nincs haszna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!