Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Összevesztem a barátnőmmel, merthogy nem akarom odaadni a kocsim kölcsönbe a testvérének, miután Ő összetörte a sajátját, szerintetek jogos a kiakadása?
A testvére belement egy álló kocsisorba, viszont kell neki kocsi a munkába járáshoz, mivel kocsival 40 perc alatt ott lehet lenni, tömegközlekedéssel meg 2 óra.
Jött a barátnőm a csodás ötletével, hogy hát az én autóm úgy is csak a parkolóban áll mióta teljes munkaidőben itthonról dolgozom, adjam oda a testvérének.
Én meg mondtam, hogy biztos, hogy nem, nem hiányzik, hogy az enyém is össze legyen törve, oldják meg Ők, vannak a testvérének szülei, fizessék Ők közösen, ez nem az én gondom, az autó meg az enyém, én fizettem, azt csinálok vele amit akarok.
Akkor jött a következő ötlet, hogy adjam el neki, és majd 4 részletben kifizeti, erre nem is mondtam semmit csak kiröhögtem.
Ez az eset vasárnap történt azóta nem reagál a barátnőm semmilyen üzenetre.
Őszintén én 100%-ban biztos vagyok abban, hogy nekem van igazam, nem az én dolgom valaki más hülyesége miatt megoldást keresni, pláne nem egy 1 éves kapcsolatban.
Vagy esetleg rosszul gondolkozom?
Ez érthető, Te döntöd el, kinek és mit adsz kölcsön.
Ha ilyen ingyenélő típus a családja, akkor meg pláne jogos.
Ha bizonytalan vagy és mégis gondolkodsz ezen, akkor csak bizonyos feltételekkel adnám csak kölcsön (ha totálkárosra töri, azonnal ki kell perkálnia a baleset pillanatában számított piaci érték összegét, szabhatsz időbeli korlátot is, stb.. ).
Feltételezem, hogy attól függetlenül hogy otthonról dolgozol, bevásárláshoz vagy egyéb ügyintézéshez magad is használod az autót..
2es, biztos vagyok benne hogy soha nem fizetne, ha kárt tenne az autóban.
Nem adtunk kölcsön autót ilyen szituban, ennyi.
Megmagyarázni sem kell.
De örömmel olvasom az utolsó pár sorban, hogy nem élsz együtt ezzel a nővel.
Élősködő családtag... Te lennél a megoldóember a "családban".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!