Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tennétek, ha kiderülne, hogy a pasitok 10 évet letagadott a korából?
4 hónapja vagyunk együtt. Azt mondta: annyi idős, mint én. 20 éve ismerem, mint barátot, de csak 4 hónapja jöttünk össze. Ma véletlenül (kíváncsiságból) belenéztem a személyijébe és kiderült, hogy 10 évvel idősebb.
Az is kiderült, hogy nem abban a városban született, amit mondott, hanem egy másikban.
Azt is mondta, hogy 5-6 éve lakik a mostani lakásában, de rájöttem, hogy csak tavaly óta van oda bejelentve.
Vajon miről hazudott még?
Azt mondta, hogy a foglalkozása hivatásos katona, és egy ismert volt nemesi család leszármazottja (a neve tényleg az, ami az illető családé és a családdal kapcsolatos emlékei, fotói, relikviái vannak). Vajon ez is mind hazugság?:( 45N
Megtudtad, hogy 10 évvel idősebb és szakítás helyett még te próbálsz sunnyogni?
Szervezni kell egy meglepi szülinapi bulit, venni rá gyertyákat és beégetni az ismerősei előtt, mielőtt kidobod;) Normális vagy, hogy hazug emberrel vagy kapcsolatban, lefekszel vele, átöleled, pedig meg sem születtél még, mikor ő már 5.be ment?
Uhh, hát én csak olyannal találkoztam még, hogy 17.5 éves és 18nak mondja magát :D
Egy dolgot jegyezz meg. Ha valaki hazudik neked, akkor ott nincs olyan, hogy te vagy a szemét, mert belenéztél a telefonjában, vagy jelen esetben a személyi igazolványába. Mert volt is okod a bizalmatlanságra. Úgyhogy nyugodtan szegezd neki a kérdést, menteni próbálja majd magát ezerrel, nem azt fogja mondani, hogy mit nézegeted.
"Hogy ne tűnjek kutakodó, ellenőrizgető nőszemélynek?" szóval még ezek után meg akarsz neki felelni. Egy normális ember ilyen után nem akar a mocskos hazugnak megfelelni.
Bocsi akkor te menthetetlen vagy.
“…te Józsi mikor is van a szülinapod? Valami meglepetésen gondolkodom és a pontos születési dátumra is szükségem lenne” :D
Vagy keress egy sztárt vagy eseményt stb., ami a szerinte behazudott jeles naphoz/évhez kötődik vagy hozd fel, milyen jópofák azok az ajándékok, amik a konkrét születésnaphoz igazodva mutatnak meg jeles eseményeket, személyeket- pl milyen jópofa lenne, ha az ugyanaznap született XY színésszel, sportolóval stb. Tudnál összehozni neki egy szülinapi meglepetést. :D
Be kell égetni és lapátra kell tenni- nehogy már te érezd rosszul magad, mert ő hazudott!
Sajnos nekem is volt ilyen, utálom ezt a viselkedést és igen, engem is megviselt, de gondolkodj egy kicsit: hazudott többször, szánt szándékkal neked- ezek után még van kérdés?
Még ha csak annyiról lenne szó, hogy az ismerkedés kezdetén félve attól, hogy a kora miatt elutasítod, hazudott, de aztán belátható időn belül, önszántából bevallotta, arra azt mondanám, hogy TALÁN elnézhető lenne. Nekem (F) is volt dolgom olyan lánnyal, aki félve attól, hogy zsigerből alutasítom, pár évvel idősebbnek mondta magát, de aztán amikor komolyabbra fordult az ismerkedés, bevallotta, hogy hazudott. Ezt még nem tartottam kizáró oknak, tekintve, hogy:
- valamilyen szinten érthető okbólo tette,
- önmagától bevallotta még mielőtt komolyabbra fordult volna az ismerkedés,
- és egyébként ezt a botlását leszámítva mindenben őszinte, és tisztességes volt.
De ha valaki szemrebbenés nélkül hazudik nem csak a kezdeti fázisban, hanem még akkor is, amikor már komolyabbra fordult az ismerkedés, sőt, akár még akkor is, ha már összejöttünk, az kizáró ok. Esetedben nem pusztán annyiról van szó, hogy félelemből egy kicsikét módosított az adatain, amit aztán tisztességes ember módjára be is vallott. Ez egy mániákus hazudozó, aki hazugságok sorozatára akarta a kapcsolatát építeni. Ez nem egyszerű füllentés annak érdekében, hogy ne utasítsd el, ő gyakorlatilag egy kitalált személy szerepét játssza. Szintén saját múltból vett példa: az előbb említett lánynak, mivel pár nap ismerkedés után önként bevallotta, hogy még nem 19 éves, hanem 16, elnéztem ezt a hazugságát (én akkor 20 éves főiskolás voltam), és folytattuk az ismerkedést. (Bár végül semmi komoly nem lett belőle, de nem emiatt, hanem mert abszolút nem illettünk volna össze.) De ismerkedtem olyannal is, aki elváltnak hazudta magát, közben meg baromira nem volt az, és több hónap ismerkedés után derült ki teljesen véletlenül, hogy férjnél van. Akkor azonnal megszakítottam vele az ismerkedést. Én úgy vagyok vele, hogy egy apró füllentés, ha azt nem aljas szándékból teszi, és belátható időn belül magától bevallja, akkor elnézhető. Komoly hazugságoknál, illetve ha esze ágában sincs bevallani magától, vagy ha egyszerre több komoly hazugságról is szó van, ezek azonnali kizáró okok nálam. Esetedben pedig konkrétan egy teljes, kitalált személyiséget hozott létre magának a pasas, hamis életkorral, hamis születési hellyel, és ki tudja, még miben hazudott? Aki szemrebbenés nélkül, komoly kapcsolatban is képes aktívan hazudni, abban egyszerűen nem lehet bízni. Ez a pasas konkrétan hazudott az életkoráról, a születési helyéről, arról, hogy mióta lakik ott... ezek közül legfeljebb az életkor az, amit ki lehetne magyarázni azzal, hogy "félt, hogy úgy már nem jöttél volna össze vele", de a másik két dolog nem olyan, hogy indokolt lett volna, hogy hazudjon róla. És hosszabb távon, egy komoly kapcsolatban az életkor sem olyan, amiről tolerálható a hazugság. Legkésőbb akkor, amikor összejöttetek, illett volna beszámolnia arról, hogy hát van, amiben nem mondott igazat.
Hogy miben hazudhatott még? Nem tudom. Lehet, hogy másban nem, de az is lehet, hogy még 8-10 másik dologban is hazudott.
"Azt mondta, hogy a foglalkozása hivatásos katona [...]"
"Vajon ez is mind hazugság?"
Hazudott a koráról, a születési helyéről, arról, hogy mióta lakik ott... simán lehet, hogy másról is hazudott, de ha nem, akkor is ez bőven túl sok hazugság ahhoz, hogy meg lehessen bízni benne.
"megbízható, komoly embernek ismertem"
A legtöbb szociopatára, mániákus hazudozóra, csalóra mind igaz, hogy látszólag komoly, megbízható embereknek tűnnek.
"Ti mit mondanátok neki?"
Azt, hogy "bocsi, de véletlenül a kezem ügyébe akadt a személyid, és azon tök más adatok vannak rólad, mint amiket nekem mondtál. Többek között az életkorod sem stimmel. Nekem egy kapcsolatban fontos az őszinteség, te pedig több dologban is hazudtál nekem. Ezek után én nem akarom veled folytatni a kapcsolatot."
Minden bizonnyal erre vagy támadóan fog reagálni, de ez esetben vissza kell támadni, és megmondani neki, hogy bizony egy kapcsolatban titkolózásnak és hazudozásnak nincs helye. Vagy elkezd mentegetőzni, hogy hát el akarta mondani, blablabla, vagy hogy ezek csak jelentéktelen dolok. Erre meg az a válasz, hogy "de mégsem mondtad el, pedig már 4 hónapja járunk", illetve hogy "nem, az, hogy hazudtál arról, hogy ki vagy, nem jelentéktelen dolog".
"Nem szeretnék számonkérő stílusban kérdezni erről"
És miért nem? Bocsi, de olyan sokan, olyan piszlicsáré dolgokban kérdezősködnek számonkérő stílusban... ha van valami, amiről számonkérően KELL kérdezősködni, az pont az ilyesmi. Alapvető dolgokban hazudott, és ha nem bukik le, esze ágában nem lett volna bevallani. Ez most pont az a szituáció, amikor számonkérőnek KELL lenni.
Köszönöm a részletes választ. Igen, én is úgy érzem, hogy még másban is hazudhatott. Pl. "sebhelyeket" mutatott a testén, ahol én nem láttam forradást, hogy ez gránátszilánk nyoma délszláv háborús kiküldetésből...köszönöm a mindenre kiterjedő tanácsokat.
Többiek, nektek is köszönöm a hozzászólásokat, sokat tanultam belőlük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!