Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Takarítsam ki a barátom édesanyjának a lakását?

Figyelt kérdés

54 éves nő vagyok, barátom 58. Külön élünk, a kapcsolatunk 10 hónapja kezdődött. Átlagosan heti egyszer találkozunk rendszeresen. Közös programokat szoktunk csinálni. Egyenlőre nem tervezzük a közös életet, mindkettőnknek megvan a saját otthona és egzisztenciája. Ez valószínű így is marad.

Barátom édesanyja 79 éves, külön él egy belvárosi nagy lakásban. El tudja látni magát, készít magának egyszerűbb ételeket, egyedül meg tud fürödni. Egyébként a betegsége miatt fizikailag elégé gyenge, fáradékony. Általában ül vagy fekszik.

A barátom most a hétvégén nálam volt és megkért, hogy törődjek az édesanyjával. Kérdeztem, ezt hogy érti, hogy törődjek?

Azt mondta, arra gondol, hogy segítsek neki. Kérdeztem miben?

Válaszolta, hogy a takarításban. Mert a lakása régóta nem volt úgy alaposan kitakarítva, hogy például az ablakok meg lettek volna pucolva és a függönyök is ki lettek volna mosva.

Nagy méretű 106 négyzetméteres lakásról van szó, 4,5 méteres belmagassággal, édesanyja egyedül él ugyan, de vagy két éve nem takarít rendesen így már minden nagyon koszos.

Elgondolkodtam ezen a kérésen. A segítség szerintem normális esetben azt kell hogy jelentse hogy valaki (édesanyja) csinál valamit és én segítek.

De ebben a helyzetben hogyan, ha édesanyja nem tud semmit csinálni?

Nem akartam önzőnek tűnni, ezért válaszoltam a barátomnak hogy persze segítek, ha ő is ott lesz és együtt csináljuk. De neki ez nem tetszett. Úgy gondolta hogy én egyedül csináljam, mert szerinte ez olyan női dolog a takarítás és ő nem tud takarítani. (Nála egy hölgy takarít a kis garzonban, akinek fizet)

Most mit csináljak? Egyedül nem bírom. Nem merek a létrára sem felmenni ilyen nagy magasságra. Sajnálom anyukáját, mert kis nyugdíjas amiből nem tud fizetni egy takarítónőt.

2023. okt. 7. 02:25
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
99%
A mama adja el a bazi lakást és menjen garzonba, ha nrm tudja karbantartani. Ezt mondanám ennek a palinak.
2023. okt. 7. 08:17
 22/43 anonim ***** válasza:
86%

Szerintetek mi fog történni a valóságban?

Majd szakítani fog a kérdező? Dehogy is!

Majd a pasas vérig fog sértődni, érzelmileg zsarolni fogja a kérdezőt, aki meg jó kislány módjára valahogy kitakarít.

Vagy a másik verzió az, hogy a pasas fog vele szakítani ha nem segít neki. És akkor is a kérdező lesz a hibás.

"Milyen nő az aki nem szereti annyira a párját hogy ilyen dolgot megtegyen neki" címszóval lesz elhordva mindenféle lusta nőnek.

Elképesztő egyébként, hogy még 2023-ban is ott tartunk, hogy ha valaki nemet merne mondani, még neki kellene rosszul éreznie magát! Kész agyrém!

Való igaz, aki nem tud takarítani egy 106 m2-es lakást az akkor költözzön kisebbe, és ahogy a mondás tartja, ne más fszával verje a csalánt! Vagy fizessen meg a fia egy takarítónőt!

2023. okt. 7. 08:47
 23/43 anonim ***** válasza:
100%

Fogsz te is örökölni majd a 106 négyzetméteres lakásból, ha anyuka meghal?

Amúgy meg, takarítsa ki a gömbvillám. Én házi munkát senkinél nem végzek, a saját anyámnál sem.

A barátod szépen fizessen meg egy takarítót, aki puccba vágja a mama lakását. Ne hagyd már magadat komplett hülyének nézni (korodbeli nő vagyok én is, ne legyél már ennyire csicska).

2023. okt. 7. 09:13
 24/43 anonim ***** válasza:
94%
ÖÖÖÖ...javítsál ki, ha tévedek, de úgy tudom, a takarításhoz nem kell pna.
2023. okt. 7. 09:15
 25/43 anonim ***** válasza:
98%

“Te Béla, mennyit is fizetsz a Jutkának, aki nálad takarít heti 1x?

Csak mert nem értem, miért velem akarod ezt a munkát megcsináltatni, mikor neked erre van embered.

Beszorzod 3-mal az alkalmanként fizetett díját, mert édesanyád lakása pont 3x akkora és megbeszéled a fizetett segítségeddel a vállalás feltételeit.

Ne haragudj, de nem értem, hogy miért nekem kellene ezek után ingyen elvégezni ezt neked úgy, hogy te ebben semmi módon nem akarsz részt venni és úgy, hogy nekem nem ez a szakmám, nem ezzel keresem a kenyerem, így nyilván a takarítónő profibb, alaposabb, gyorsabb munkát tud végezni nálamnál.

Mivel édesanyád állapota sajnos jobb nem lesz, szerintem érdemes lenne rendszeresíteni neki is ezt a szolgáltatást, ha már magadtól nem sajnálod, de mindehhez nekem semmi közöm nincs, úgy gondolom.”

2023. okt. 7. 09:29
 26/43 anonim ***** válasza:
100%
Ha női dolog a takarítás, akkor férfi dolog előteremteni a pénzt a takarítónőre.
2023. okt. 7. 10:01
 27/43 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálom a nénit, de ez nem a te dolgod, hanem a fiáe. Eszem megáll!
2023. okt. 7. 10:33
 28/43 anonim ***** válasza:
100%

"mert szerinte ez olyan női dolog a takarítás és ő nem tud takarítani."

Dobnám ki. Fogadjon oda is takarítot

2023. okt. 7. 10:34
 29/43 anonim ***** válasza:
92%
A kérdező eltűnt. Szombat van, valószínűleg szabadidejében éppen takarít a pasija anyjánál. Elkeserítő.
2023. okt. 7. 10:39
 30/43 anonim ***** válasza:
100%
Mi van??? Ez az ő dolga. Ha nem akarja megcsinálni, fizessen meg valakit. Nem hogy nem takarítanék, a pasi is lapáton lenne.
2023. okt. 7. 11:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!