Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Takarítsam ki a barátom édesanyjának a lakását?

Figyelt kérdés

54 éves nő vagyok, barátom 58. Külön élünk, a kapcsolatunk 10 hónapja kezdődött. Átlagosan heti egyszer találkozunk rendszeresen. Közös programokat szoktunk csinálni. Egyenlőre nem tervezzük a közös életet, mindkettőnknek megvan a saját otthona és egzisztenciája. Ez valószínű így is marad.

Barátom édesanyja 79 éves, külön él egy belvárosi nagy lakásban. El tudja látni magát, készít magának egyszerűbb ételeket, egyedül meg tud fürödni. Egyébként a betegsége miatt fizikailag elégé gyenge, fáradékony. Általában ül vagy fekszik.

A barátom most a hétvégén nálam volt és megkért, hogy törődjek az édesanyjával. Kérdeztem, ezt hogy érti, hogy törődjek?

Azt mondta, arra gondol, hogy segítsek neki. Kérdeztem miben?

Válaszolta, hogy a takarításban. Mert a lakása régóta nem volt úgy alaposan kitakarítva, hogy például az ablakok meg lettek volna pucolva és a függönyök is ki lettek volna mosva.

Nagy méretű 106 négyzetméteres lakásról van szó, 4,5 méteres belmagassággal, édesanyja egyedül él ugyan, de vagy két éve nem takarít rendesen így már minden nagyon koszos.

Elgondolkodtam ezen a kérésen. A segítség szerintem normális esetben azt kell hogy jelentse hogy valaki (édesanyja) csinál valamit és én segítek.

De ebben a helyzetben hogyan, ha édesanyja nem tud semmit csinálni?

Nem akartam önzőnek tűnni, ezért válaszoltam a barátomnak hogy persze segítek, ha ő is ott lesz és együtt csináljuk. De neki ez nem tetszett. Úgy gondolta hogy én egyedül csináljam, mert szerinte ez olyan női dolog a takarítás és ő nem tud takarítani. (Nála egy hölgy takarít a kis garzonban, akinek fizet)

Most mit csináljak? Egyedül nem bírom. Nem merek a létrára sem felmenni ilyen nagy magasságra. Sajnálom anyukáját, mert kis nyugdíjas amiből nem tud fizetni egy takarítónőt.

2023. okt. 7. 02:25
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
97%
Engem rohadtul zavar, hogy miért nem Ő segít az anyjának. Vagy, ha ő nem akar (kamu, hogy nem tud), akkor miért nem bérel fel valakit az anyjának? Na persze, te majd megcsinálod ingyen is.... Hát ne haragudj nekem ez végtelenül derogáló lenne. Még ha együtt élnénk, házasok lennénk, és úgy ámblokk ezzel együtt h én takarítok az anyjánál egyenlő terheket vennénk ki a kapcsolatból, akkor igen....de ahogy leírtad, hogy szerinte ez a nő dolga, ellenben arról nem, hogy ő mondjuk másban többet ad neked... így nem férne bele.
2023. okt. 7. 02:40
 2/43 anonim ***** válasza:
97%
Küldje az anyjához azt, aki nála takarít. Nem vagy az ingyen cselédje csak azért, mert vele vagy. Szépen ki akar használni, ez egy nagyon komoly figyelmeztető jel a jövőre nézve.
2023. okt. 7. 04:09
 3/43 anonim ***** válasza:
97%
Takarítsa ő. Ő a gyereke. Tessék visszaadni azt a gondoskodást, amit gyerekként kapott. Nehogy már neked kelljen csicskázni.
2023. okt. 7. 04:29
 4/43 anonim ***** válasza:
96%

Barátod egy lusta pöts. Már bocsánat.

1. Neked érdemben semmi közöd az édesanyjához. Még ha házasok lennétek, akkor is túlzásnak és bunkóságnak tartanám az ilyen "menj, és tekerítsd ki a házát" jellegű parancsolgatásokat, de így, hogy simán csak a barátod, végképp túlzás.

2. Nem tudom, hogy barátod netán magatehetetlen, tolószékes ember-e, de ha nem, akkor viselkedjen annak megfelelően! Ő miért nem takarít ki? Miért nem tette eddig meg? Mert egy lusta bunkó, azért. Parancsologatni azt látom, nagyon tud, meg az óvodás szintű durci is megy neki így 58 évesen, de az, hogy egy tökös férfiemberhez méltóan esetleg ő is kivegye a részét a saját édesanyja gondotásában, az látom, már meghaladja eme dicső férfiú képességeit.

3. Barátod egy hímsoviniszta, birtokló jellemű bunkó, aki előbb tart a szolgálójának, mint a társának. Mondjuk a te dolgod, hogy kivel kötöd össze az életedet, de én azért a helyedben elgondolkodnék azon, hogy milyen is egy valódi társ.

4. Egy dolog, ha valaki megkér, hogy segítsél, meg egy teljesen más dolog, amikor rádparancsol, hogy csináld meg helyette, ami igazából az ő dolga lenne. A kettő között óriási különbség van.

Hogy mit csinálj? Azt semmiképp, hogy a csicskája legyél. Tudod, annak ellenére, hogy neked semmi közöd a rokonaihoz, még hajlandó is lennél neki segíteni, de ehelyett ő elvárná, hogy helyettük megcsinálj mindent, csak mert neki nincs kedve hozzá? Milyen "barát" az ilyen?? Főleg, hogy tudja, hogy ez neked is nehézséget okoz. Én egy utolsó, degenerált bunkónak érezném magam már attól is, ha barátnőmmel úgy bánnék, mint egy cseléddel, de akkor meg főleg, ha olyanra akarnám kényszeríteni, ami neki kifejezetten kellemetlen. A te barátod meg hogyan is áll hozzá? Tesz rá magasról, hogy neked ez milyen macerát okoz, ő elvárja, hogy ha füttyent, te ugorjál neki. De persze te meg lehet, hogy kicsit panaszkodsz, de megteszed neki, és még te mentegetőzöl, ha esetleg nem akarod az uraságot menten kiszolgálni.

Én a helyedben átgondolnám ezt az egész kapcsolatosdit. Lehet, hogy én még csak 40 vagyok, a barátnőm meg 30 alatti, de ilyesmi hozzáállás fel sem merült nálam, hogy csak úgy utasítgassam, meg hogy elvárjam, hogy (helyettem) dolgozzon, miközben én elégedetten henyélek. Tudom, te vagy kettőnk közül az idősebb, és minden bizonnyal több élettapasztalattal rendelkező, de én azt mondom, hogy érdemes lenne az önértékeléseden elgondolkozni. Te nem tartod magad többnek a barátod szolgálójánál. És nem, nem attól lesz valaki férfi, hogy derogál neki a kezébe venni a partvist, és nem is attól, hogy parancsolgat a barátnőjének. A nő meg nem attól lesz nő, hogy takarít. Te nagyon durván alulértékeled magad, és ez meglátszik azon is, hogy nem csak együtt vagy egy olyannal, aki egy kevesebb, mint 1 éves kapcsolatban is már dirigál, de még te mentegetőzöl, ha valami miatt nem tudsz azonnal ugrani neki. Ne haragudj, de ennél sokkal jobbat érdemelnél. De a minimum az, hogy a kapcsolatotokat alaposan át kellene beszélnetek. Aztán ha képes valódi, értelmes férfiként viselkedni (bár egy egész életében kiszolgált, magától elszállt, lassan a hatodik X-et taposó pasasnál kétlem, hogy képes legyen ekkora változásra), akkor oké, folytassátok. De ha nem, akkor nem biztos, hogy erre a kapcsolatra kellene fecsérelned a drága idődet és energiádat. Egyetlen életünk van, és nagyon nem mindegy, hogy azt kivel, és hogyan töltjük.

2023. okt. 7. 04:37
 5/43 anonim ***** válasza:
100%
Nincs gyerekem, de azért szülőként az milyen durva lehet, hogy a gyerekem le se szar, ha épp van párja, akkor őt álküldi. De amúgy belefulladhatok a mocsokba, ha a saját gyerekemnek kellene megmozdulnia.
2023. okt. 7. 05:50
 6/43 anonim ***** válasza:
97%
Kizárt. Csinálja meg a pasi vagy fizessen egy takarítónőt.
2023. okt. 7. 05:54
 7/43 anonim ***** válasza:
96%
Pont hogy nem kell a kérdező önértékelésén gondolkodni, ha szolgalelkű lenne, kérdés nélkül menne anyukához takarítani, de benne is felmerült, hogy ez nagyon nem oké, a pasi ki akarja használni.
2023. okt. 7. 05:57
 8/43 anonim ***** válasza:
96%
Eszembe sem jutna igent mondani erre.
2023. okt. 7. 06:28
 9/43 anonim ***** válasza:
97%
Nekem ezek után találkozni se lenne kedvem vele.
2023. okt. 7. 06:29
 10/43 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mit tud nyújtani egy ilyen pali bárkinek is, ez a parancsolgatás meg az "indoklás", plusz az, hogy segítség nélkül hagyja az anyját súlyos jellemhibákra utalnak.
2023. okt. 7. 06:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!