Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Takarítsam ki a barátom édesanyjának a lakását?

Figyelt kérdés

54 éves nő vagyok, barátom 58. Külön élünk, a kapcsolatunk 10 hónapja kezdődött. Átlagosan heti egyszer találkozunk rendszeresen. Közös programokat szoktunk csinálni. Egyenlőre nem tervezzük a közös életet, mindkettőnknek megvan a saját otthona és egzisztenciája. Ez valószínű így is marad.

Barátom édesanyja 79 éves, külön él egy belvárosi nagy lakásban. El tudja látni magát, készít magának egyszerűbb ételeket, egyedül meg tud fürödni. Egyébként a betegsége miatt fizikailag elégé gyenge, fáradékony. Általában ül vagy fekszik.

A barátom most a hétvégén nálam volt és megkért, hogy törődjek az édesanyjával. Kérdeztem, ezt hogy érti, hogy törődjek?

Azt mondta, arra gondol, hogy segítsek neki. Kérdeztem miben?

Válaszolta, hogy a takarításban. Mert a lakása régóta nem volt úgy alaposan kitakarítva, hogy például az ablakok meg lettek volna pucolva és a függönyök is ki lettek volna mosva.

Nagy méretű 106 négyzetméteres lakásról van szó, 4,5 méteres belmagassággal, édesanyja egyedül él ugyan, de vagy két éve nem takarít rendesen így már minden nagyon koszos.

Elgondolkodtam ezen a kérésen. A segítség szerintem normális esetben azt kell hogy jelentse hogy valaki (édesanyja) csinál valamit és én segítek.

De ebben a helyzetben hogyan, ha édesanyja nem tud semmit csinálni?

Nem akartam önzőnek tűnni, ezért válaszoltam a barátomnak hogy persze segítek, ha ő is ott lesz és együtt csináljuk. De neki ez nem tetszett. Úgy gondolta hogy én egyedül csináljam, mert szerinte ez olyan női dolog a takarítás és ő nem tud takarítani. (Nála egy hölgy takarít a kis garzonban, akinek fizet)

Most mit csináljak? Egyedül nem bírom. Nem merek a létrára sem felmenni ilyen nagy magasságra. Sajnálom anyukáját, mert kis nyugdíjas amiből nem tud fizetni egy takarítónőt.

2023. okt. 7. 02:25
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
94%

Igen, a leírtak alapján ez kihasználásnak tűnik.

"Egyelőre nem tervezzük a közös életet, mindkettőnknek megvan a saját otthona és egzisztenciája. Ez valószínű, hogy így is marad."

Ezeket a sorokat olvasom a kérdés alatt.

Valószínű, hogy a jövőképedbe nem illeszkedik bele ez a kapcsolat. Meg is válaszoltad magadnak, hogy mit tennél...

2023. okt. 7. 06:48
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
10 hónapja jártok, és ennél többet nem is terveztek, akkor mégis milyen okból kér tőled ilyet? Fizessen meg egy takarítót, aki rendszeresen odajár,ha ő szerinte ez női munka, és neki alantas csinálni. És utána mi lesz, legyél a házi ápolója is az anyjának, meg mossál rá, és cseréld a pelusát? Gyakorlatilag csak a "randis macája" vagy, mégcsak nem is az élettársa, vagy felesége, hogy arra lehetne fogni, hogy családi munkamegosztás...Én a helyedben leépíteném ezt a kapcsolatot, és inkább olyan emberrel kezdenék, aki a kedvteléseimben partner lenne, és nem ingyen cselédet akar belőlem csinálni...
2023. okt. 7. 07:03
 13/43 anonim ***** válasza:
5%
Fordított helyzetben persze magától értetődő, hogy a férfi segít az anyósának, és ha nem hajlandó rá, akkor egy lusta, önző disznó.
2023. okt. 7. 07:31
 14/43 anonim ***** válasza:
96%

Azért érdekes, hogy sokan azt hozzák fel, hogy ha a felesége lennél, akkor érthető lenne.

Nem, a feleség sem ingyen cseléd. Nem csodálom, hogy sok fiatal (és kevésbé fiatal) nő él inkább egyedül, mert ha tartós kapcsolatot kezd, azonnal ingyen cselédnek nézi a párja, és úgy az egész magyar társadalom.

2023. okt. 7. 07:35
 15/43 anonim ***** válasza:
100%
Már azt is furcsának tartanám, hogy úgy akar gályáztatni, hogy ő is csinál valamit, de így, hogy ő még a füle botját sem mozdítaná???? Instant kuka a pasi! Vagyis a here, mert ez szó szerint az!
2023. okt. 7. 07:35
 16/43 anonim ***** válasza:
94%

"sok fiatal (és kevésbé fiatal) nő él inkább egyedül, mert ha tartós kapcsolatot kezd, azonnal ingyen cselédnek nézi a párja..."

Igen, erről van szó!

2023. okt. 7. 07:37
 17/43 anonim ***** válasza:
96%
Ilyet biztos, hogy nen csinálnék meg a helyedbe. Ugyanúgy van ideje neki is, mint neked. Gondolom anyudéknál a füvet meg nem ő nyírja..
2023. okt. 7. 08:05
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
106 négyzetméteres lakás nagytakarítása sok pénz lenne neki, ha takarítót kéne fizetnie, ezért akarja hogy te csináld. Én max. a saját anyámnak segítenék ilyenben, senki másnak, még pénzért sem.
2023. okt. 7. 08:06
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Semmikepp ne takarits az anyjanal. Te mert takaritanal ingyen,amikor o fizet egy takaritonak??

Azonnsl szakits ezzel a padival,mert ingyen szolgakent tart szamon Teged!!

2023. okt. 7. 08:06
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Megdöbbentő, milyen vastag a bőr egyesek képén. De ami még megdöbbentőbb, hogy te még elgondolkodtál ezen a hihetetlenül pofátlan kérésen. Nehogy belemenj. Megdöbbentő már egyáltalán az, higy a fickónak ez eszébe jutott.
2023. okt. 7. 08:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!