Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Frusztralnak az anyagiak? N
Fel eve vagyunk egyutt es szoba kerult a kerdes ki hogyan kepzeli el hazassagban az anyagiakat. En nokent kozos kassza o ferfikent mindenkinek maradjon meg a penze es a kozos dolgokat felesben fizessuk.
Ezzel tobb szempontbol is problemaim vannak, az elso az, hogy szeretnénk gyereket es ez a felallas engem eros hatranyba hozna hiszen en kimaradok a szakmai fejlodesbol, otthon leterhelt leszek a lathatatlan munkaval es kesobb is ovi, suli, tanulas gyerekkel stb ami miatt mar nem lesz kapacitásom a karrierem maximalizalasara.
Addig o mint ferfi fejlodik, halad, egyre nagyobb fizetése lesz. Azaz en kb x ev utan nyomorgnek inflacioval szamolva o pedig szarnyalna.
A masik resze pedig az, hogy nem ertem akkor miert is hazasodni, a hazassag kozosseg, ket ember ugymond egy lesz, mindent megosztanak egymassal, kozos agy, kozos gyerek, banat es orom es akkor a penzet meg inkabb megtartja maganak? De miert is?
Jelenleg ugyanugy keresunk, de tudom hogy ez 1-2-3 ev alatt gyokeresen megvaltozhat mindekettonknel siman lehet, hogy en bekerulok olyan pozícióba, hogy dupla vagy tripla annyit keressek. En akkor sem tudnam elnezni, hogy en keresek 3x annyit a masik meg kuporgasson, nyomorgjon amig en vigan elek. Szoval felvetodott bennem, hogy o meg kepes lenne erre? Meg ennyire nem erdekli, hogy engem milyen helyzetbe hozna ezzel a felállással?
Amig valakik csak egyutt elnek plusz nincs gyerek addig ezt a felvetest el tudom kepzelni en is, de hazassagban mar nem.
A masik az, hogy ezzel olyan gondolataim tamadtak, hogy akkor en minek is adom neki az idom? Nekem nem kellene a szabadidomet vele tolteni, mert lemaradok es inkabb kepezzem magam meg azokban a percekben is es inkabb dolgozzak, hogy elorebb jussak, mert ra nem lehet szamitani igy.
Plusz igy nem is szivsesen foglakoznek a gyerekkel, sem a hazimunkaval sem semmivel, hiszen amig en otthon vagyok addig o fejlodik a munkaban es azt erznem, hogy haragszok ra es zavar, hogy en meg kihasznalva vagyok.
Sok ferfi igy gondolkozik, mert rajta kivul 3 masik emebrt ismerek aki pont ugyanezt gondolja, meg a net is tele van ilyen ferfiak kommentjeivel.
Manapsag ez mennyire gyakori, hogy felzes es ami marad az sajat? Eleg feszult vagyok es azota tenyleg csak arra tudok gondolni, hogy nem akarok idot tolteni vele, mert elpazarlom amit magamra is fordithatnek.
Voltatok nok hasonlo helyzetben? Ti hogyan elitek ezt meg?
Igen, téged frusztrálnak az anyagiak, ez világosan látszik.
Nem a felezés az egyetlen megoldás, lehet a költségeket jövedelem arányosan osztani, ami jelen helyzetben pont a felezést jelenti, ha pedig te történetesen otthon babázol, akkor te állod a kiflit, amit az utód elmajszol séta közben, ő meg jár bevásárolni és veszi a csomagtartónyi pelenkát, kaját egyebeket, ahogy sok pár csinálja.
A karriered és a fizetésed nem fog az egekig nőni, kb 30 körül elérsz egy szintre, onnantól akkor van feljebb, ha sokkal több időt és energiát áldozol a munkádra, mint a kollégák, akik 5kor mennek haza a családhoz.
Vannak kivételek, lehet te leszel az, de 98% nem lesz se főnök, se fekete öves szakértő, se jól menő vállalkozó, csak átlagos dolgozó, akkor is, ha pöcs van a lába között, meg akkor is, ha nincs, nem ettől függ.
21, 30 korul megall? Dehogy all meg a karrier! En 30 evesen fejezem be a mester kepzest es emellett nyelvet is tanulok.. de azutan is vannak meg celjaim, terveim, kepzesek. A kollegam 33 evesen lett vezeto, de nagyon sok masik kollega aki jott a ceghez azonnal nagy osszeggel kezdett akar 45 evesen. Butaság azt feltetlezni, hogy 30 evesen lottek a karriernek es ne is almodj 2-3-5x fizetesrol. Rengeteg ilyet ismerek, foleg a cegnel ahol vagyok.
Igenis jelentos veszteseg kimaradni gyerek miatt vagy az is, hogy onnantol nem lesz idom tanulni/fejleszteni magam. Nem is ertelek a legtobb ember pont 30 korul kezd a karrierre jobban koncentralni, sokan 25-26eves korukig egyetemre jarnak, majd keresik a munkat amit tenyleg elveznek es kb 30-ra jutnak el oda, hogy tudjak mit szeretnenek.
24. 30 év után valóban nem, de 45-50 körül már elkezdik lecserélni az embereket fiatalabb, rugalmasabb, vitálisabb munkavállalókra. Hacsak nem ilyen hivatali állami szférában dolgozol, ahonnan a nyugdíjas kor előtt meg azután állókat nem lehet kitenni az intézményből mert nincs utánpótlás vagy mert jóba van az igazgatónénivel. De a multikra ezek pont nem igazak.
Szerintem a legtöbb embernek igenis van mitől tartania 40-45 éves kora körül.
Én férfi vagyok, és eddig az összes nőmmel közös kasszán voltam, és nem tudok elképzelni külön kasszás házasságot. Azt mégis hogy? Leülünk vacsorázni, és mindenki a saját kajáját eszi?
Ahány külön kasszás kapcsolatot ismerek, ott mindig a nő/feleség szív, főleg ha már gyerek van. A szarrágó “férfi” meg többnyire magára költi a pénze java részét, mint egy nagy gyerek. Ha nő lennék, soha nem kellene ilyen pasi.
Ehhez tegyük azért hozzá, hogy elég jól keresek (havi nettó 2 millió fölött), mindig is jól kerestem, és elég szánalmas lenne egy olyan párkapcsolat, hogy mondjuk a párom keres 200 ezret, én 2 milliót, és akkor szarrágóskodjak, hogy ki mit fizet… nem az én műfajom.
Kérdező megértelek, hogy nőként ez zavar téged, egyszerűen csak tedd lapátra és keress egy normális férfit.
26. Értem, te egy olyan férfi vagy, aki szívesen elviseli, hogy egy nő közöskassza címén megéljen belőle. Ez tök jó, ez a te egyéni döntésed, melletted akár még dolgoznia sem kell egy nőnek, ha beosztjátok, simán kijöttök középosztály-beli színvonalon. Ennyi pénzzel azért könnyebb nagyvonalúnak lenni, mintha mindketten keresnek 300-300 ezret (mondjuk) és a családi dolgok miatt bizony kiszorulnak az egyéni tervek, költségek.
Azért azt vegyétek (kérdező is) figyelembe, hogy az átlagember nem így él, hanem sokkal-sokkal nehezebb körülmények között, ahol igenis számít minden fillér és nem mindegy, hogy a nő elműkörmözi-e a közös kasszát vagy sem.
28. Én ezt teljesen megértem és egyetértek veled abban, amit mondasz. Ha engem kérdezel, őszintén, szerintem az lenne az ideális állapot, hogy a férfi dolgozik és eltartja a családot, a nő pedig, HA AKAR dolgozik, ha nem akar - vagy nem bír - akkor nem.
Ez szerintem teljesen fair felállás lenne és így a terhek is nagyjából azonosan oszlanának meg a felek között. Mert az, hogy a nőnek dolgoznia is kell, háztartást is kell vezetnie, fejlessze is magát, meg gyereket is neveljen, az úgy nagyon nem oké. Csak sajnos nem ez a trend, hanem pont a nők bekényszerítése a piacra és a karrier világába.
Szóval ha már itt tartunk, én ezt az irányt károsnak tartom. Csak hát ez is a piacból ered, mert a férfiak jelentős része nem keres annyit, hogy el tudjon tartani egy családot, így a nők kénytelenek dolgozni. Bár ne így lenne, de sajnos így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!