Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Frusztralnak az anyagiak? N
Fel eve vagyunk egyutt es szoba kerult a kerdes ki hogyan kepzeli el hazassagban az anyagiakat. En nokent kozos kassza o ferfikent mindenkinek maradjon meg a penze es a kozos dolgokat felesben fizessuk.
Ezzel tobb szempontbol is problemaim vannak, az elso az, hogy szeretnénk gyereket es ez a felallas engem eros hatranyba hozna hiszen en kimaradok a szakmai fejlodesbol, otthon leterhelt leszek a lathatatlan munkaval es kesobb is ovi, suli, tanulas gyerekkel stb ami miatt mar nem lesz kapacitásom a karrierem maximalizalasara.
Addig o mint ferfi fejlodik, halad, egyre nagyobb fizetése lesz. Azaz en kb x ev utan nyomorgnek inflacioval szamolva o pedig szarnyalna.
A masik resze pedig az, hogy nem ertem akkor miert is hazasodni, a hazassag kozosseg, ket ember ugymond egy lesz, mindent megosztanak egymassal, kozos agy, kozos gyerek, banat es orom es akkor a penzet meg inkabb megtartja maganak? De miert is?
Jelenleg ugyanugy keresunk, de tudom hogy ez 1-2-3 ev alatt gyokeresen megvaltozhat mindekettonknel siman lehet, hogy en bekerulok olyan pozícióba, hogy dupla vagy tripla annyit keressek. En akkor sem tudnam elnezni, hogy en keresek 3x annyit a masik meg kuporgasson, nyomorgjon amig en vigan elek. Szoval felvetodott bennem, hogy o meg kepes lenne erre? Meg ennyire nem erdekli, hogy engem milyen helyzetbe hozna ezzel a felállással?
Amig valakik csak egyutt elnek plusz nincs gyerek addig ezt a felvetest el tudom kepzelni en is, de hazassagban mar nem.
A masik az, hogy ezzel olyan gondolataim tamadtak, hogy akkor en minek is adom neki az idom? Nekem nem kellene a szabadidomet vele tolteni, mert lemaradok es inkabb kepezzem magam meg azokban a percekben is es inkabb dolgozzak, hogy elorebb jussak, mert ra nem lehet szamitani igy.
Plusz igy nem is szivsesen foglakoznek a gyerekkel, sem a hazimunkaval sem semmivel, hiszen amig en otthon vagyok addig o fejlodik a munkaban es azt erznem, hogy haragszok ra es zavar, hogy en meg kihasznalva vagyok.
Sok ferfi igy gondolkozik, mert rajta kivul 3 masik emebrt ismerek aki pont ugyanezt gondolja, meg a net is tele van ilyen ferfiak kommentjeivel.
Manapsag ez mennyire gyakori, hogy felzes es ami marad az sajat? Eleg feszult vagyok es azota tenyleg csak arra tudok gondolni, hogy nem akarok idot tolteni vele, mert elpazarlom amit magamra is fordithatnek.
Voltatok nok hasonlo helyzetben? Ti hogyan elitek ezt meg?
Koszonom a valaszokat.
Igen, ezen informaciok tudataban en sem gondolom, hogy o lesz a ferjem. Persze fogok meg beszelni vele errol a temarol, de amennyiben nem fogja belatni, hogy ez szamomra mennyire hatranyos akkor vele biztosan nem fogok csaladot alapitani.
Kedves 6, nagyon sajnalom a felesegedet!
7, ha nem akarnánk gyereket akkor en sem szeretnek kozos kasszat! Gyerek nelkul teljesen mas a helyzet.
8, igen, ezt en sem tudom hogyan kepzeli pontosan, de egyik baratnom peldajabol kiondulva szerintem igen igy kepzeli. Naluk is igy mennek a dolgok, plusz amikor apuka kegyesen tobb %-ot all, de akkor sem igazsagos, es a no arra van kenyszeritve, hogy huzza meg magat addig a ferje takarekoskodik esetleg baratokkal elutazik egzotikus utakra, nem is ertem.
10, persze ilyen is elofordulhat.
Csak amikor hazassgra es csaladalapitasra szanod magad akkor azert csak megnezed elotte kit veszel el nem? Persze előfordulhat igyis, hogy a no megbolondul, de szerintem ha mar elotte is lattad, hogy rendes es nem dizajner cuccokra szorja a penzet vagy hogy amugy neki is van karriere es amugy fejleszti is magat folyamatosan akkor nagyon kicsi a kockazat. De egy hazassag eleve kockazatos, hiszen az is benne van, hogy elhagynak vagy akarmi, de erre nem lehet alapozni szeretinem, akkor inkabb lassak be hogy nem kepesek ezt bevallalni.
Amúgy több férfit hallottam már panaszkodni erre, hogy a nő költi a közös pénzt, aztán kiderült hogy ja, a nő költi nagybevásárlásra, rezsire, ilyesmikre, mert ő intézi ezeket. :D
13 vagyok
Egyrészt persze, általában mi, nők intézzük a bevásárlást, apu meg tankolja az autóját:)) és én a sajátomat:) Mindemellett magam is ismerek személyesen olyan hölgyet, hogy soha 5 forint nem marad meg a zsebében, mert égeti és kell menni, ha máshova nem, akkor napi 5x a falu Coop-jába, mert muszáj shoppingolnia.
Kérdező, tudod van az a mondás, hogy közös lónak...
Lehetséges, hogy a férfinek volt korábban rossz tapasztalata a közösködésből. Ez senkinek nem jutott eszébe? Tudod, amikor minden közös, aztán huss, szépen tűnnek el a kasszából ez ilyen-olyan műköröm költségek, cipők, dekoltázsok, szeretők finanszírozása (jaj, miket találok ki, ilyen úgysem történt meg soha senkivel!) és hát ugye közös kassza van, szóval a nő egyéni költségei is "közösek".
Talán ezekről érdemes vele beszélgetni, mert nem minden férfi bunkó fszkalap, aki nem akar közösködni.
Amúgy mi a baj azzal, hogy a közös dolgokat felesbe fizessétek? Ki mondta, hogy nyomorogni fogsz mellette? Megint hülyeségeket vetítünk. Persze ha amúgy sem bízol benne, akkor minek is vagy vele eleve,hm?
Szóval tessék ezt kicsit a másik oldalról is átgondolni, mielőtt vagdalkozunk.
Kisbaba költségeit hogyan lenne már igazságos felesben fizetni, amikor csak az egyik szülő dolgozik? (Aki emiatt lemarad a karrierjével és soha többé nem fog annyit keresni mintha nem hagyta volna ki azt az x évet)
"o ferfikent mindenkinek maradjon meg a penze es a kozos dolgokat felesben fizessuk."
Ezzel mi a probléma? Teljesen korrekt. Aki ezt úgy értelmezi, hogy mindent külön fizetnek, az nem értette meg a felvetést.
A közös dolgok felesben fizetése köztudottan egy szürkezóna, ami tetszőlegesen bővíthető, hiszen azt hívsz "közös dolognak", amit csak akarsz, a bevásárlásoktól kezdve, a gyerek cuccain át a rezsiig. Hiszen ha két ember összeköti az életét, akkor lényegében minden közös, nem?
Inkább még kicsit hülyének is tartom, férfi szemmel ezt a felvetést, hiszen így a haverokkal való sörözésen meg a hobbimon kívül kb. mindenbe be kéne szállnom :)
(feleségnek ugye a műkörme simán megkapná a "közös dolog" jelzőt egy elvesztett vita alkalmával pl ;) )
17. Jaj, ismerjük ezt a "felesben fizetjük" sztorit :) A végén úgyis a férfi fizet, ha megteheti. Ha a nő nem keres, akkor ez még érthető is.
Szerintem nem kell ezen pörögni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!