Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Frusztralnak az anyagiak? N

Figyelt kérdés

Fel eve vagyunk egyutt es szoba kerult a kerdes ki hogyan kepzeli el hazassagban az anyagiakat. En nokent kozos kassza o ferfikent mindenkinek maradjon meg a penze es a kozos dolgokat felesben fizessuk.

Ezzel tobb szempontbol is problemaim vannak, az elso az, hogy szeretnénk gyereket es ez a felallas engem eros hatranyba hozna hiszen en kimaradok a szakmai fejlodesbol, otthon leterhelt leszek a lathatatlan munkaval es kesobb is ovi, suli, tanulas gyerekkel stb ami miatt mar nem lesz kapacitásom a karrierem maximalizalasara.

Addig o mint ferfi fejlodik, halad, egyre nagyobb fizetése lesz. Azaz en kb x ev utan nyomorgnek inflacioval szamolva o pedig szarnyalna.

A masik resze pedig az, hogy nem ertem akkor miert is hazasodni, a hazassag kozosseg, ket ember ugymond egy lesz, mindent megosztanak egymassal, kozos agy, kozos gyerek, banat es orom es akkor a penzet meg inkabb megtartja maganak? De miert is?

Jelenleg ugyanugy keresunk, de tudom hogy ez 1-2-3 ev alatt gyokeresen megvaltozhat mindekettonknel siman lehet, hogy en bekerulok olyan pozícióba, hogy dupla vagy tripla annyit keressek. En akkor sem tudnam elnezni, hogy en keresek 3x annyit a masik meg kuporgasson, nyomorgjon amig en vigan elek. Szoval felvetodott bennem, hogy o meg kepes lenne erre? Meg ennyire nem erdekli, hogy engem milyen helyzetbe hozna ezzel a felállással?

Amig valakik csak egyutt elnek plusz nincs gyerek addig ezt a felvetest el tudom kepzelni en is, de hazassagban mar nem.

A masik az, hogy ezzel olyan gondolataim tamadtak, hogy akkor en minek is adom neki az idom? Nekem nem kellene a szabadidomet vele tolteni, mert lemaradok es inkabb kepezzem magam meg azokban a percekben is es inkabb dolgozzak, hogy elorebb jussak, mert ra nem lehet szamitani igy.

Plusz igy nem is szivsesen foglakoznek a gyerekkel, sem a hazimunkaval sem semmivel, hiszen amig en otthon vagyok addig o fejlodik a munkaban es azt erznem, hogy haragszok ra es zavar, hogy en meg kihasznalva vagyok.

Sok ferfi igy gondolkozik, mert rajta kivul 3 masik emebrt ismerek aki pont ugyanezt gondolja, meg a net is tele van ilyen ferfiak kommentjeivel.

Manapsag ez mennyire gyakori, hogy felzes es ami marad az sajat? Eleg feszult vagyok es azota tenyleg csak arra tudok gondolni, hogy nem akarok idot tolteni vele, mert elpazarlom amit magamra is fordithatnek.

Voltatok nok hasonlo helyzetben? Ti hogyan elitek ezt meg?

2023. szept. 8. 13:05
1 2 3 4
 1/34 anonim ***** válasza:
89%
Teljes mértékben egyetértek veled! Szerencsére a férjemben fel sem merült benne, hogy másként legyen, pedig ő keres többet. Ezért lett a férjem. Ezt csak azért írtam, mert van ilyen is, de bizony olyan önző, a sajátját féltő is, mint a férjed. Szerintem agyilag fel se fogja, hogy mi a probléma az álláspontjával, és hogy ez max akkor tartható, ha nem egymással, hanem mindenki a karrierjével "köt házasságot", és nem közös életet éltek, hanem mindeki a munkájának és a karrierjének él, egymással meg sz-exelni, meg szabadidőt eltölteni jöttök össze, de persze csak akkor, ha épp nem fontosabb mindkettőtöknek a munka.
2023. szept. 8. 13:12
 2/34 anonim ***** válasza:
87%
Bocs, nem férjed, mégcsak a párod. Ne is legyen a férjed ilyen hozzáállással!
2023. szept. 8. 13:13
 3/34 anonim ***** válasza:
90%
Voltam. Szerencsére volt ann-i eszem, hogy nem vallaltam vele gyereket. Valásnal derült ki, hogy hazudott a keresetéről es az anyja nevén lévő számlára gyűjtögetett. Nem lehetett vagyonmentés miatt visszavenni sajnos. Mindeközben én a belemet kidolgoztam, adósságot is csináltam, plusz a kaját stb is én alltam, meg főztem a pereputtyára, amikor jöttek. Mindezt azért vallaltam be, mert nagyon mondta, hogy legyenek mindenkinek azonos esélyei. Miközben atvert. Soha többet ilyet. A mostani férjemmel közös kassza van, van is 2 gyerekünk és soha semmi gond nem volt.
2023. szept. 8. 13:16
 4/34 anonim ***** válasza:
87%

Nekem nőként addig oké a felezgetés amíg nincs gyerek.

Teljesen jogos a problémád.

2023. szept. 8. 13:17
 5/34 anonim ***** válasza:
100%

Én házasságban élek, olyan országban házasodtam ahol nincs automatikus vagyonközösség. Nem vagyok és nem is akarok sose közös kasszát. Az elmúlt pár évben szinte egyformán keresünk, korábban én kerestem jobban és arányosan álltuk a költségeket. Van egy közös megtakarítási számlánk, ahová havonta küldjük a megbeszélt összeget, illetve saját külön számlánk. A közös költségeket felosztottuk, mindenki felelős bizonyos dolgokért, ezek a saját számláinkról mennek. A hátköznapokban nem filléreskedünk, de egyensúlyban tartjuk a dolgokat. Személy szerint nem akarnék máshogy élni. Viszont ez szerintem is csak akkor működik, ha nincs gyerek (mi nem akarunk gyereket), szóval ez egy nagyon fontos szempont.

Az általad vázolt helyzetben ezt tényleg megszívnád. Igazából nem is akarnék olyan emberrel tervezni akivel teljesen eltér a pénzügyekhez való hozzáállásunk.

2023. szept. 8. 13:20
 6/34 anonim ***** válasza:
10%
Tökéletesen megvagyunk külön kasszán immáron 7 év házasságban 2 gyerekkel. Nem értem a problémádat. Feleségem simán dolgozott a gyerek mellől HO-ban, sőt még egy újabb nyelv tanulására is volt ideje.
2023. szept. 8. 13:26
 7/34 anonim ***** válasza:
69%
Én sose lennék közös kasszán és gyereket se akarok. Egész életemben menekültem az olyan férfiaktól akik közösködni akarnak. Ha téged zavar ez akkor nem kell hozzámenni és gyereket válalni.
 8/34 anonim ***** válasza:
95%

Teljesen igazad van. Egyrészt te otthon babáznál, addig a karriered is áll, de az a kisebbik baj. A nagyobbik, hogy ha akkor is felezgetni akar apuka, akkor te fogod állni a gyerek költségeit a gyesből, plusz fizeted esetleg a fele rezsit is...?? Abszurd.

Szerintem se menj hozzá. Filléreskedjen egyedül.

9/34 anonim ***** válasza:
94%
6-nak: a pelenka árát felezitek, vagy hogy kell ezt elképzelni a gyakorlatban? Te dolgozol, van x fizud, anyuka otthon terelget két babát, plusz tanul plusz home office dolgozik x-10 forintért és állja mindennek a felét...?
2023. szept. 8. 13:29
 10/34 anonim ***** válasza:
92%

Egy másik megközelítésből is tennék ide egy hozzászólást. Ismertem olyat, ahol közös volt a kassza, ami konkrétan a pasi fizetését jelentette. A feleség meg visszaélt ezzel, szórta a nagyvilágba. Mondhatni, hogy amit a pasi megkeresett, annak a 80%-át a feleség költötte el, a 20%-át meg a férj. Nevezzük úgy, hogy a férj kuporgatott még úgy is, hogy ő volt a kereső fél? Fene tudja, hogy kuporgatott-e. Viszont nagyon jól kell ismerni a másik felet, hogy ilyen ne forduljon élő, és még így is nagyon könnyen változhatnak egy házasságban a dolgok idővel, melyet mutat az is, hogy kb 50%-uk válással végződik. És nem egy olyat láttam, ahol egy fogkeféért kivésték egymás szemét az egykori szerelmesek, vagy ahol a pasi felépítette és újítgatta a házat, belement mondhatni egy élet munkája a házasságába és a nő mindent elvett tőle, konkrétan földönfutóvá vált.

Nem azt mondom, hogy csak ezt kell nézni, hanem azt, hogy innen is érdemes vizsgálódni.

2023. szept. 8. 13:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!