Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Vissza kapom még valaha a férjem?
A férjem tavaly óta krízisben van. Született egy gyerekünk, elvesztett egy családtagot, azóta a kedves emberből, akit megismertem egy mogorva, agresszív, elviselhetetlen személy lett.
Soha semmi nem jó, kiabál, tárgyakat csapkod, dobál a földhöz. Engem nem bánt. Passzív agresszív, mindent támadásnak vesz, amit mondok.
Mindenben próbálom támogatni, de értelemszerűen nekem is leköti a figyelmem nagy részét a gyerek. A házimunkát, főzést én csinálom, arra nincs gondja.
Eljutottunk oda, hogy belátta segítség kell. Pszichológushoz jár, az indulatkezelés javulása reményében, már egy fél éve körülbelül, de érdemi javulást nem látok.
Most erre rájött még extra stressznek, hogy felújítunk, a munkahelye is bizonytalan lett.
2x talán láttam, hogy csinálja a figyelemelterelő gyakorlatot, mikor felhúzta magát és működött is, nagyon megdicsértem, de azóta nem csinálja.
Légzőgyakorlatokat egyáltalán ki se próbálja, de nem is életszerű szerintem sem, hogy egy begőzölt állapotban elkezdjen az ember négyszögletesen lélegezni.
A terápia rávilágított neki még néhány dologra, amit eddig nem látott önmagával kapcsolatban. Házikat nem csinálja meg, indulás előtt 5 perccel gyorsan firkál valamit. De ez egyébként is jellemző rá, hogy az utolsó percre hagy mindent, mert nem akar foglalkozni vele, mert lebénítja a stressz.
Éjszaka játszik, hogy elterelje a gondolatait. Sokszor imádja a gyereket, öleli, szépen játszik vele, elmondja mennyire szereti stb. Az elején mindenben el is látta, ez fokozatosan kikopott és áthárult rám (pl. pelenkázás). Máskor ordít, csúnyán beszél, tegnap rázással fenyegetőzött a kicsinek...mikor számonkértem, azt mondta viccelt (nyilván nem, de nem gondolta komolyan vagy ilyesmi). Félek, hogy egyre több ilyen beszédet enged meg magának, és természetessé kezd válni neki, esetleg tovább fajul. (Te kis pcsa, ne picsogj már, fogd be, húzz innen, kis pcs stb fordult már elő) mindig rászólok hogy állítson magán. Aztán eltelik pár óra és bűntudata van, sír, állandóan beképzeli hogy a gyerek haragszik rá, utálja őt biztos amiért így viselkedik vele. Egyébként a gyerek még nem fogja fel, de csak idő kérdése. És én viszont felfogom és teljesen kétségbe vagyok esve. Ki fog ebből lábalni valahogy? Ez depresszió? Ha szedne valami nyugtatót az segíthetne? Vagy csak függő lenne tőle?
Kihez forduljak? Milyen szakszerű segítséget tudok neki még keresni?
Sajnálom, hogy ez lett belőle. Egyrészt átverve érzem magam, hogy 12 év után teljesen kifordult magából, pedig ő akarta a gyereket jobban. De lehet hogy a haláleset váltotta ki ezt és a gyerek csak a hab a tortán.
Tudom, itt mindenki elválna. A valóságban annál kicsit nehezebb lépni, mint leírni. A kapcsolatunk hosszú évek óta nagyon jó volt, teljes összhangban működtünk minden téren. Egy éve tart ez az állapot.
Ha valakinek volt hasonló tapasztalata, ossza meg kérem.
1# ez a veszekedés már megvolt, utána volt egy hosszabb nyugisabb időszak, ezért nem léptem, de megint fokozatosan visszaesett.
De mivel így hullámzik, nincs olyan drasztikus esemény hogy na akkor most pakolok. Kicsit nehéz átadni így a légkört meg ezt a lassú hullámzó folyamatot írásban.
Válj el, mert egyszer átkattan neki és nektek ugrik.
Azt akarod, hogy a gyereked szívja meg?
Komoly dolog, hogy azt mondta, hogy megrázza a gyereket, dobál dolgokat.
És ha egyszer neked vagy a gyereknek vágja neki?
Gondolkodj már egy kicsit.
Nem félted főleg a gyereked életét még egy kicsit se?
3# le van gyártva, ki van fizetve minden, pár nap múlva kezdik.
A munkahelye még lehet hogy át tudja tenni másik pozícióba, illetve nem akar interjúra menni, fél. Már évekkel ezelőtt buzdítottam, mikor a kiégés jeleit mutatta, de fél váltani, fél az újtól.
Egyáltalán nem nehéz lelépni, inkább megkönnyebbülés megszabadulni tőle.
Gyerektartást fizetnie kell ,ami a tiéd az neked jár. Még ha oduban élnél vagy anyaotthonban még az is jobb mint rettegésben!
Ha látogatná is a kicsit nem viheti magával jó ideig, addig dolgozhat azon, hogy jobban legyen.
Nyugtató lenyomja, szívproblémákat okozhat, akár ha abbahagyja (legtöbb nyugtatót maximum két hétig szedhetsz, mert nem fog tovább hatni csak rászoksz) és ismét később elkezdi szedni odavezethet, hogy öngyilkosságot idézhet elő.
Neki a terápia segíthet egyedül, akár intézet hosszabb időre és az, hogy keményen dolgozik önmagán, viszont ő nem akar!
Akkor mit akarsz te tőle, csodát? Adhat, olyasmi fajtát, hogy teljesen tönkretesz titeket!
( vagy még rosszabbul jártok)
Megéri vele maradni?^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!