Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire kellene figyelembe...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire kellene figyelembe vennem a barátnőm igényeit ezen a téren?

Figyelt kérdés

Alig két éves a kapcsolatunk, viszont mindketten érezzük, hogy egymás mellett akarunk megöregedni. Nagy terveink vannak, az egyik ilyen az, hogy házba költözzünk. Jelenleg van egy lakásom, abban lakunk. Mellette jól keresek, és viszonylag sokat tudtam félretenni, 2-3 éven belül hitelmentesen tudnék venni egy 100-120 milliós házat. A pénzügyekről beszélünk, erről a barátnőm is tud. Viszont én az összes megtakarításomat szeretném befektetni, aminek a megtérülési ideje 10-15 év. Nagyon jó lehetőségnek gondolom, amivel el tudnék indítani egy komolyabb vagyonosodási folyamatot. Barátnőm viszont nemtetszését fejezte ki, ugyanis így a közeljövőben esélytelenné válik a házvásárlás, és nem nagyon érti meg, hogy 10 év múlva mekkora kincs lenne az, amit most elindítanék.

Tényleg figyelembe kellene vennem az ő érzelmi érveit?

29 éves vagyok, párom 26

2023. aug. 8. 15:50
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
91%
Ismerek én is ilyen nőt aki minimálbért keres és ő dirigál a gazdag barátja pénzügyi döntései fölött. Ügyes.
2023. aug. 8. 18:55
 22/33 anonim ***** válasza:
Hálózati rendszer fejlesztőként, informatikai mérnök diplomával a junior bérem alig 450.000, magyarázd már el, kit kell leszopnom, hogy 6-7év alatt 120millát tegyek félre?… ennek eléggé mese habbal szaga van.
2023. aug. 8. 19:32
 23/33 anonim ***** válasza:
52%

Ott sántít a dolog legjobban… ok most befektetsz 120millát amit összetaktál diplomától 30éves korodra…

És akkor 10 éven át nem tudsz házat venni, mert 10 éven át nem raksz össze még 120millácskát???

Bocs de aki 30 éves korára összerak 120millát, az össze tud egy nyamvadt házra is rakni… az meg hogy Bp-n nincs 30ért kecó, amiben boldogan elélhet két fiatal felnőtt, hagyjuk már..

Ti meg még el is hiszitek :D mi ez a mesemaraton?

2023. aug. 8. 19:37
 24/33 anonim ***** válasza:
63%
120 millát összerak néhány év alatt, de gyk-ra jön párkapcsolati tanácsokért :D
2023. aug. 8. 19:38
 25/33 anonim ***** válasza:
82%

"Nagy terveink vannak, az egyik ilyen az, hogy házba költözzünk." Nagyon szép. De mikor? Majd 10 év múlva?

"Tényleg figyelembe kellene vennem az ő érzelmi érveit?" Nem kell. Azt csinálsz, amit akarsz. Együtt lennetek sem kell.

2023. aug. 8. 20:12
 26/33 A kérdező kommentje:

A "tudnék venni egy 100-120 milliós házat" nem azt jelenti, hogy itt áll 100 millióm kpban.. Van egy budapesti tehermentes ingatlanom, ami jelenleg valahol 75-85 millió közötti összeget ér. Mellette van 17 millió forintom. 7 éve diplomáztam, az 84 hónap. Havi 200 ezer forintot kellett félretennem átlagban ehhez a 17 millióhoz. Ez jelenleg havonta állampapírban 150 ezret kamatozik nagyjából. Ehhez jön még hozzá, amit fizetésből félreteszek, ami elég sok, mivel nincs lakhatási költségem, csak rezsi. Havonta 5-600 ezret így lazán félreteszek az amúgy 100 millás vagyonomhoz. Az 2-3 év alatt még plusz 15 millió minimum. Ha ez neked mese habbal, akkor az sok mindent elmond rólad. Ebben semmi extra nincsen. Szerencsém van, mert jó vagyok egy keresett szakmában, és mert sikerült egy középosztálybeli családba születnem. Ha ezt nem fogadja be a gyomrod, az a te bajod.

Bár nem tudom minek magyarázkodom olyannak, aki olvasni sem tud. De ez a kérdés továbbra sem a pénzügyeimről szól.

2023. aug. 8. 20:23
 27/33 anonim ***** válasza:
0%
Végig csak a pénzügyeidet részletezed. Nagyon úgy látom, hogy fontosabbak, mint a barátnőd "igényei", ahogy te fogalmaztál, de lehet, hogy csak elképzelései, vágyai és reményei vannak a közös életeteket illetően.
2023. aug. 8. 20:46
 28/33 anonim ***** válasza:
0%
Na így már kicsit más a kép… tehát pénzzé akarod tenni mindened, hogy mindened “befektesd” mert megtaláltad a tutit… na az ilyenek szoktak nagyon csúnyán pofára esni.
2023. aug. 9. 00:19
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Nos. Nekem mas a véleményem.

A te pénzed, te döntésed. Van lakásos, tudtok hol lakni.

A hosszabb távú célt tartsd meg.

Én két éve ismert pasi miatt biztos nem költeném el a befektetésre szánt pénzem, mikor ráadásul van is hol lakni.

Vegyen magának, ha annyira akar.

Nem feleséged, gyerekek sincsenek, hogy annyira kelljen a gáz.

2023. aug. 9. 04:12
 30/33 anonim ***** válasza:
A barátnőd élni akar, élvezni egy szép házat, te meg még több pénzt. Ebből nem lesz hosszú távon semmi.
2023. aug. 9. 07:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!