Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mond ilyeneket a barátom, ha nem is igaz?
Barátom egyetemista, én még egy évig középsulis. Olyan suliba járok ami hááát nem a legjobb, elcsesztem a felvételit, de itt legalább jó tanuló vagyok. Tervezek továbbtanulni. A barátommal amúgy is van néha ebből veszekedésünk, hogy én hova járok, a környék se a legjobb (8.ker), emiatt soha nem jön a sulimhoz, egyszer elém jött és utána bekamuzta mindig hogy késett a villamos úgyhogy talizzunk inkább a megállóban. Veszekszik velem, hogy miért ide járok, meg hogy én is biztos megváltozom és lopós leszek mint a cigányok mert jár pár roma származású ember is a suliba.
Na ami most volt, az az, hogy azt mondta nekem, hogy nem fognak felvenni egyetemre sehova, tök mindegy, hány pontom van, mert azt fogják nézni, hogy egy gyenge iskolában érettségiztem és hátrateszik a jelentkezésemet majd be se rögzítik. Egy pillanatra el is hittem, de azóta utána jártam és kiderült, hogy nem igaz. Egyetemistaként gondolom ezt ő is tudja, csak akkor miért mondta?
1) a barátod hülye, központi felvételi van, nem nézik, hogy honnan jöttél.
2) a barátod aljas is, mert megpróbálja rombolni az önbecsülésed, nem biztat, nem támogat.
Tipikusan azok a férfiak csinálnak ilyet, akiknek valamilyen kisebbrendűségi érzésük van a kapcsolatban, és próbálják lenyomni a párjukat, hogy továbbra is ők maradjanak az okosak/ügyesek/erősek. Nyilván neki most nagyon imponál, hogy ő a nagy, komoly, okos egyetemista, te meg csak középiskolásként hozzá képest valami sokkal kevesebb.
Próbálj meg beszélni vele, de az ilyen ember nem nagyon változik, előbb az iskolákkal próbál manuipulálni, később majd a karriernél figyel nagyon oda, hogy ne csak ne előzd le, de még arra a szintre se juss, ahol ő van.
Tedd fel magadnak a kérdést, hogy jó e ilyen ember mellett lenni, aki csak pusztítja az önbecsülésed.
F
Nem reális amiket mond. Nem tudom mi köze hozzá, hogy hol tanulsz. Okosnak képzeli magát, hogy a diploma a valami. Aki nem úgy csinálja mint ő, az egy senki. Közben hazudik, ráadásul nagyon bénán, amit átlátszóan véd be.
Nem muszáj továbbtanulnod. Lehetsz sikeres diploma nélkül is, rengeteg szakmához nem kell diploma, és lehet azzal is jól keresni. Sok diplomás ismerősöm van, aki rosszul keres. Önmagában nem lesz garancia semmire a diploma.
Fél hogy aztán meg többre fogod vinni mint ő:D
Versenyzik a kapcsolatban, nem szeret.
@3: ez a kérdés nem a diplomáról szól, de örülök, hogy sikerült megragadnod a "lehetsz sikeres diploma nélkül is" lényegi részt... jah nem!
Ez a kérdés a hatalomról szól. Hogy nem akarja, hogy a párja kicsit is olyan sikeres legyen mint ő. Most az egyetemista léttel kapcsolatban, később a karrierben, a sportban, a hobbiban, bármiben.
Aki bizonytalan önmagában, annak a legjobb út, ha olyanokkal veszi körül magát, akik biztos, hogy nála is nyomorultabbak. És ehhez pedig a legjobb út, ha ő teszi a másikat nyomorultabbá.
De azért köszi, hogy felmondtad a propagandát a diploma nélkül minden jobb részről, jár a krumpli.
Igazatok van, tényleg ilyen, hogy nagynak képzeli magát, ő mindent jobban tud, ja meg persze egyetem és egyetem között is van különbség, egyes szakok jók, a többi meg rossz és ha valaki odajár az egy fogyatékos.
Úgy gondolom, hogy csak a tanulmányi eredményeit tudja felmutatni, mert mindig ezzel menőzik. Rosszul esik, mert én meg nem vagyok ilyen okos. Már nem is jár gimibe de még mindig az ottani eredményeivel jön folyton. Meg hogy ő egyetemista és milyen jó karrierje lesz. Én pl matekból azért annyira nem vagyok jó, ő meg jó és nem szereti a humán tárgyakat, amiket meg én igen. Ebből is vannak veszekedések, mert szerinte nem ez a normális beállítás és hogy ő megbuktatna a matek tanár helyében amiért nem tudom egyből megérteni és megjegyezni a képleteket. De más témában pl sosem menőzik, mást nem tud felmutatni, másban nem elég jó, gondolom akkor ezzel kompenzál...
Ha nekem ilyen barátom lenne, akkor már nem lenne.
Egy idióta a párod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!