Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Egy toxikus kapcsolat után...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Egy toxikus kapcsolat után hogyan tudnék kiteljesedni egy egészséges kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Az első nagy szerelmem megcsalt először, majd én hülye újra osszejottem vele mert még akkor is annyira szerelmes voltam, hogy azt hittem megváltozott, másodjára is megcsalt de ott már más problémák is voltak. Alapvetően 1,5 évig voltunk együtt, ennek már 1,5 éve vége, és a kapcsolatunk is minden szemszögből toxikusnak mondható. Előtte, és amíg vele együtt voltam egyeltalan nem voltam féltékeny, alapvetően nekem is nagy szükségem volt a szabadságra, és nem akartam senki nyakán lógni, nem érdekelt ha elment inni a haverokkal, az se ha nélkülem ment bulizni mert sose voltam bulis és sose gondoltam volna, hogy megcsalna. A tulgondolas se volt jellemző rám, ha egesznap nem irt vagy hívott betudtam annak, hogy biztos dolga van, senki nem nézi egesznap a telefonját, majd este beszélünk még. Nyilván ezek se voltak normálisak és valószínű várható volt, hogy nem tart örökké a kapcsolatunk, de ami ezután jött az megnagyobb baj. Volt már egy kapcsolatom utána ami mondjuk 3 hónapig tartott és az se mondható teljesen egészségesnek de toxikusnak sem, viszont már ott kezdődött az, hogy borzasztoan féltékeny voltam mindenre is, mert mivan ha o is megcsal engem majd, mindent tulgondoltam, ha nem irt órákig képes voltam felhivni hogy miért nem válaszol az üzeneteimre, ha felemelte a hangját valami miatt már azt hittem megfog ütni.

Március óta vagyok együtt a mostani barátommal és ezek a jelenségek ugyanúgy ottvannak, persze ő is tud a volt barátomrol aki miatt ezek kialakultak és nagyon jól kezeli azt kell, hogy mondjam, de én nem annyira. Nagyon zavar, hogy így viselkedek az is, hogy nehezen nyilok meg, és van amit meg mindig nem tud rolam pedig fontos lenne de egyszerűen attól is félek, hogy ezek nem maradnak meg négyszemközt, pedig tudom, hogy ő nem olyan. Van esetleg tippetek, hogy hogyan változtassak?

(Az exemen aki ilyen traumát okozott már teljesen túl vagyok, nem érdekel már, nem vagyok bele szerelmes, nem csekkolgatom a profiljait tehát nem ez a baj) esetleg egy pszichologus segíthetne?

2023. júl. 28. 22:35
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Egy pszichológus biztosan tudna segíteni!

Egyébként normális, hogy így érzel, hogy óvatosabb vagy, és ugyebár a féltékenység sem véletlen, hiszen ott a rossz példa...

Ehhez idő kell, és az biztosan nem árt, ha önismereti témájú könyveket is lapozgatsz :)

2023. júl. 28. 22:40
 2/3 anonim ***** válasza:
16%
Tapasztalatból nézve, nők nem nagyon tudnak már ebből kijönni. Nem leszel boldog normális kapcsolatban.
2023. júl. 28. 23:00
 3/3 anonim ***** válasza:
100%
Ismerős érzés, én 2x csalódtam. Bár engem érzelmileg csaltak meg egyfolytába (ki tudja mi volt..), de azóta sokkal jobban odafigyelek ismerkedéskor véletlenül se fussak bele még egy hasonlóba. Én már elfogadtam, hogy a sok negativ tapasztalat miatt nem leszek a régi soha többet. Én úgy gondolom lehetek még boldog, csak meg kell hozzá találnom a megfelelő lányt.
2023. júl. 28. 23:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!