Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mit lehet kezdeni azzal, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet kezdeni azzal, hogy nem nem tudunk egyről a kettőre jutni a felujítással?

Figyelt kérdés

Férjemmel végre 4 éve sikerült megvennünk a saját ingatlanunk. Jócskán túlléptük akkor a keretet, de egy tágasabb, jobb állapotú 35 éves házat sikerült venni mint amire számítottunk. Így viszont felújításra, új bútorokra nem maradt semmi keret. Gyakorlatilag egy festés/takarítás után beköltöztünk.

Maradtak a 35 éves már akkor is ódivatúnak számító kopott vékony, irritáló anyagú szürke padlószőnyegek itt-ott ismeretlen eredetű foltokkal tarkítva (beton van alatta, így nem szedtük fel).

Régi konyhabútor, amin már lógnak az ajtók, be sem lehet csukni. A régi fürdő valami förtelmes szürke akkor divatos műanyag szerű mosdóval, káddal, ami megkopott, iszonyat csúnya és lehangoló. A bútorokból is van amit megtartottunk+ hoztuk a sajátunkat a kicsi albérletből. Nem passzol semmi semmivel, szedett-vedett az egész. Nem is szeretek ide hívni senkit és nagyon rosszul érzem magam a bőrömben itt.

Közben egyenesbe jöttünk. Van pár milliónk, amiből futná fürdőre, konyhára, laminált parkettára, pár normális bútorra, de a férjem semminek nem akar nekilátni. Szerinte nem olyan gáz (de, NAGYON az így 2023-ban) , ne költsünk most ilyenekre, mások hogy örülnének, akiknek nincs hol lakniuk meg az összes ilyen klisét hozza fel mindig.

Vagy a "majd jövőre", csak hogy 4 éve mindig majd jövőre csinálunk valamit és nincs belőle semmi.

Én már kivagyok ettől és nem tudok közös nevezőre jutni.

Közös kasszán vagyunk, de többet keresek, tehát az sincs, hogy minimálbért keresek és az ő kontójára akarok itt szervezkedni vagy ilyesmi. Valaki volt hasonló helyzetben? Hogy oldotta meg?

2023. júl. 28. 18:17
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Vedd ki a reszed akkor a kozos pe zbol azt mond neki hogy akkor most elkoltozol.
2023. júl. 28. 18:25
 2/13 anonim ***** válasza:
62%
Hát, nem tudsz mást csinálni, minthogy leülsz vele, elmondod az érzéseidet, hogy neked mennyire rosszul esik ez meg az meg amaz, és mit akarsz. Esetleg csak közlöd vele hogy te most fel fogsz újítani, ha tetszik neki, ha nem, és nekiállsz egyedül vásárolni, felújítani, szakembereket hívni. Mi mást tehetnél?
2023. júl. 28. 18:25
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"Nem passzol semmi semmivel, szedett-vedett az egész. Nem is szeretek ide hívni senkit és nagyon rosszul érzem magam a bőrömben itt."

Ez a lényeg, ezt mondd meg a férjednek. Gondolom, örülne, ha jól éreznéd magad otthon minden nap, aztán majd neki is jobb érzés lenne egy "otthonba" hazamenni.

Mondd el, hogy milyennek szeretnéd a lakást, egyeztessetek, amit nem tud elfogadni azt ne erőltesd, egyébként meg indítsd be a dolgot, tervezés, költségvetés, ki mit vállal, start.

2023. júl. 28. 18:26
 4/13 A kérdező kommentje:

Ezzel már "fenyegettem", hogy hívok szakembert, csak hogy ő is egy ilyen szakember. Mások otthonát varázsolja szebbé minden nap. Burkoló, de szokott szerelvényezni, sok mindent szépen meg tud csinálni. A válasz az szokott lenni:" Nem képzeled, hogy megengedem, hogy más csinálja meg x pénzért? Be se engedném. Nem is olyan lenne amilyet szeretnénk, én már tudom hogyan fogom megcsinálni"

Ha azt mondom, elég baj, hogy ez a szakmája és a saját otthonunk így néz ki, válasz "egész nap ezzel szívok, ezt csinálom, pont arra vágyom, hogy itthon is nekilássak"

Ha látja, hogy nagyon el vagyok kenődve" Ne légy szomorú, jövőre megcsináljuk." De soha nem jön el az a jövőre, mert mikor neki kellene kezdeni és egymásnak feszülünk, akkor jönnek fenti párbeszédek. Ez megy körbe-körbe.

2023. júl. 28. 18:38
 5/13 A kérdező kommentje:
Kedvenc mondatom"Nyugodjál le, mondtam, hogy majd meg lesz csinálva." Máson szinte nem is veszekszünk, ez az egy van, amiben nem tudunk közös nevezőre jutni. Nem is értem hogy nem zavarja ahogy kinéz az egész. Imádok fürödni, de itt egyszer nem fürödtem, csak zuhanyozom, mert lehangoló ezt a szürke öreg kádat tele engedni vízzel. Mintha egy mocsárba feküdne be az ember 😒
2023. júl. 28. 18:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Addig ne hagyd a témát, amíg nem beszéltek meg egy konkrét közeli időpontot, amikor ezzel fog foglalkozni. Felesleges itt felsorolgatnod, hogy miket mondott. Neki kell közölnöd, úgy, hogy felfogja, hogy neked ez mennyire fontos. És vagy ő megcsinálja, vagy akkor más.
2023. júl. 28. 19:04
 7/13 anonim ***** válasza:
63%

Voltam ilyen helyzetben! Elkezdtem nem hozzászolni, csak amennyit muszáj - na nem bunkon, csak olyan "kiégetten"! Latványosan szomoru voltam, elkenődött! De ez nem volt elég! 😉 Utána egy kedves (egyebként meleg) kollégámat is bevontam, aki "rámhajtott" és elutasitottam, de azert azt megjegyeztem, hogy "jól esik tudni, hogy nem maradok egyedul, ha....., "mert tenyleg szomoru vagyok amiert igy kell elnem, mikozben lenne ra pénz, szakertelem"!

Ennek 2 éve. Gyönyörüen megcsinált mindent, :D elég gyorsan! Ajanlom a módszert. Az első is eleg lett volna szerintem.

2023. júl. 28. 19:15
 8/13 A kérdező kommentje:
Utolsó, ezen jót nevettem :D Hát a szép beszéd nem használ, a veszekedés sem. Azt is tudom, hogy nem hagyná, hogy idegen szakembert hívjak. Muszáj leszek háturól jönni mint a fodrász én is, attól tartok.
2023. júl. 28. 19:28
 9/13 anonim ***** válasza:
25%
Menj el wellness szállóba, ott szép fürdőszobák és kádak is lehetnek, csak azért, hogy 4 év után jól érezd magad egy kádban.
2023. júl. 28. 19:46
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

Nálam már elgurult volna a gyógyszer, és elkezdtem volna én megcsinálni. Ha csúnya lesz, akkor csúnya lesz, majd legközelebb segít.

Mondjuk át lehet festeni a kádat, a csempét, a bútorokat, utóbbit le is lehet fóliázni. Ezekkel egy kis kézügyességgel te is boldogulsz. Mondjuk nàlam ilyenkor robbantva van az egész lakás, nem tudom, hogy a te férjed hàny napig tudna úgy otthon lenni, hogy dobozban vannak a ruhák, mert szárad a festék a szekrényen, és a konyha is szétszedve, mert átrendezés alatt van. 😁

Na az én férjem egy-két ilyen akció után megtanulta, hogy jobb, ha segít megcsinálni. Gyorsabban kész leszünk, és a balesetin is csak egyszer fordulunk. 🤷🙈 Várni viszont nem szeretek, tehát ha azt mondom, hogy a hétvégén kész lesz, akkor kész lesz.

2023. júl. 28. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!