Érdemes nyár végén felújításba kezdeni?
Most legfőképp a gazdasági válságra, helyzetre gondolok.
Tervezgetjük már kB 2 éve, de most minden annyira drágul. De mi a biztosíték, hogy jövőre jobb lesz, és hogy most nem érdemes apró lépésekben elkezdeni?
Semmi! Évek óta drasztikusan drágul minden ép.ipari anyag és a munkadíj is.
Szomszédom akart építkezni a telekre, de azt mondta nekem tavaly, hogy inkább nem, kivár, mert nagyon drága most minden. Én mondtam neki, hogy jövőre még drágább lesz, nem reagált rá semmit. Eltelt 1 év, és azóta még drágább lett minden, amennyiből építkezett volna tavaly, azt most másfél-kétszeres szorzóval lehet számolni és nekiállt, mert úgy volt vele, hogy most már muszáj lesz. Nettó hülyeség, amit csinált, gyakorlatilag milliókat bukott.
Ha valaki azt mondja, hogy várj, az azt jelenti, hogy akkor várj, ha tudsz várni, szóval nem azt jelenti, hogy idén nem, majd jövőre, hanem azt, hogy ráér és ha 3-4 év múlva akkor 3-4 év múlva, nem számít!
Ha Te vártál két évet, akkor azóta az anyag és a munka ára közel megháromszorozódott!
Praktikusabb lenne nyár elején kezdeni, mert ősszel már nehezebben száradnak a dolgok, minden tovább fog tartani.
Ne várj!!!
Én belefutottam némi jogi problémába a telekkel 1,5 évet csúszott az építkezés ami 8 millióba került nekem. Ha ezt előre tudom veszek még egy teleket, már rég kész lenne a ház. A problémás telket pedig el tudtam volna adni most.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!