Régi kőház felújítása? Alap megerősítése, tetőtér beépítése új tetővel? Én magam megcsinálhatnám ezeket a munkákat?
Figyelt kérdés
Tudom hogy statikus kell meg ilyesmi, de arra gondoltam hogy az alapot megerősíteném, mert néhány helyen kezd elvállni a vakolat az alapkövektől, és hogy a födémet is felújítanám, lebetonoznám a padlást és a tetőszerkezetet is megcsinálnánk, és már ha ez kész van akkor hívnám ki a statikust és kezdeném el a tetőtér beépítését.
A betonozást alap erősítést én magam szeretném, egyedül a tetőszerkezet összeállításához kérném szakember (ács) segítségét.
2019. dec. 30. 12:58
1/4 anonim válasza:
Igazából az nem teljesen tiszta, hogy miért nem a legelején hívod ki a statikust?
2/4 anonim válasza:
Minek a statikus? Ha annyira rossz állapotú a ház, neki se állj! Te is látod, ha vizes, salétromos az alja, vagy nagyon repednek a falak.
3/4 anonim válasza:
" lebetonoznám a padlást "
Honnan tudod, hogy elbírja?
4/4 anonim válasza:
Megcsinálhatod magad, de egy statikust minek hívsz ki akkor, amikor már a tetőt elbontottad, a födémet újraépítetted? Megkérdezed, na mit gondolsz, jó ez így, megáll? Majd azt mondja, hogy nem... akkor mi van? Akkor hagyod a francba vagy elbontod a födémet vagy mi? Az a kérdés elsősorban, hogy egy új födémet elbírna-e, mert egy tetőt elbír, az nyilvánvaló, hisz most is rajta van, ha nem repednek halálba a falak, láthatólag nem süllyed, csúszik semerre egyik fal sem, akkor elbírja! Egy statikus ezt megmondaná neked, hogy ezek a falak alkalmasak-e rá. És azt is, hogy mi az, amit elbírna. Helyszíni betonfödémet biztos nem bírna el, de kerámiafödémet elbírna-e, ha nem, akkor egy könnyűszerkezetes födémet elbírna-e. Értsd ekkor fa gerendákból készül a födém, amire alul felkerül a gipszkarton szerkezet, majd a gipszkarton, felül meg üveggyapot szigetelés (ezt is belehet építeni!). Ehhez viszont statikus már az elején kell és kell lássa az alapot is! Hogy a vakolat levált a lábazatnál az nem jelent semmit, max. azt, hogy alulról vizesedik, azaz nincs szigetelés, de egy északi falnál szélsőséges esetben ilyen megtörténhet még akkor is, ha van szigetelés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!