Tetőtér beépítés! Lehet e monolit födém? Adott egy 120nm-es kőház 80cm-es főfalakkal és 80cm mély kőalappal az a kérdés hogy el e bírja a monolit födémet?
Köszönöm a választ!
Még olyan kérdés ,hány cm vastag beton lett ráöntve és milyen vasalás ment a betonba? Sima vasháló vagy vasalási rajz alapján lett kötözve az egész?
Hát a kőműves brigád csinálta a vasalást és én nem mindig voltam ott, mert közben intéztem az anyagbeszerzést, meg az ácsokat, stb.
A fafödémes régi résznél valami ilyesmi volt [link]
Amit én építettem hozzá, az betongerendás és közte beton béléstest volt. Ide csak vasháló volt, illetve az egész ház szélein betonkoszorú volt erős vasalással.
A fafödémnél leszedtük a salak és agyagos földet, ami szigetelésnek volt régen feltéve. Deszkáig le lett szedve , arra erős fólia lett téve, hogy a beton a deszka rései között ne csorogjon le a vakolt plafonra. Alulról meg lett dúcolva a plafon a betonozás előtt. A betongerendásnál nem, mert az erős volt. A fafödémnél kb. 20 cm. vastag a betongerendásnál 5-10 cm körüli volt a monolit vastagsága. Így jött ki szintbe. Mielőtt betonoztak volna, a víz, szennyvíz csövek és villanykábelek a födémen át lettek vezetve és rögzítve.
Monolitfödémre még ment a fűtéscsövek, illetve nikecell szigetelés és a kb. 5 cm. vastag aljzatbetonozás. Azt már mi csináltuk. Egyébként néztem a papírokat már 6 éve elkészült nem 5 éve.
Köszönöm az infót sokat segitett!
Minden jót.
Üdv Gábor
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!