Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

1 éve vagyunk együtt, 24 évesek vagyunk. a barátom kamionsofőr. Most az utóbbi időben elkezdte komolyan mondogatni, hogy ő ki akar menni nemzetközibe. A pénz a legfőbb indok, mert kb 3x-át keresné mint most, és így is nagyon jó a fizetése, a magyar átlaghoz képest.

Van hitele, azt szeretné letudni minnél hamarabb. Ez kb 3-4 hónap lenne, abból a nemzetközis fizetésből. De ő 5 évig akar kinn lenni, hogy addig is sok pénzt összehozzon.

Egyébként az életheylzetünk jó, mert van saját lakásunk, autónk. Én is dolgozok már.

Szóval a kérdésem, hogy mi tévő legyek? Nagyon hiányozna, csak 3 hetente találkoznánk, plusz féltem is, mert ez nem olyan munka ami veszélytelen. Okokat tudjátok ti is.

Csak azért mert én a fiatal éveimet nem így képzeltem el, hogy egyedül maradok a mindennapokban és csak 3 hetente lenne itthon velem pár napra. Hanem minden "normális" pár hogy együtt vannak, elmennek moziba kirándulni stb. és emiatt nagyon szomorú vagyok, és görcsbe van a gyomrom hogy elmegy. Egyébként szeretjük egymást nagyon.

2023. júl. 24. 08:48
1 2 3 4 5
 41/48 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem a válaszadóknak a fele sem kamionos itt. Nos, én sem. De kamionos szülők gyereke vagyok. Fúj, de mennyire dől belőletek a rosszindulat... "ha neki fontosabb a munka, akkor csinálja, biztos élvezi, hogy mindenféle r1bancokat szed össze a parkolóban". Gratulálok!

Bocsánat, hogy Magyarországon arra sem elég a fizetés, hogy kitöröld vele a s€gged?

De tényleg! Minél hamarabb letudni a hitelt és elhúzni onnan a f@szba. Ez az én tanácsom. Keressetek valami tetszetős országot és éljetek bele a világba. Ez az egyik. A másik, egy jó életnek alapok kellenek. Nem vagyok sztahanovista, sem családcentrikus. De ha már családot akarsz és jó egzisztenciát, oda teremteni kell. Még a csávód az önző, amiért odatette a fejét? Dehogy! Az ember elmenne dolgozni, hogy legyen alapotok, amire családot tudtok építeni és nyugodtan élni.

Ha nem bírsz várni, hagyd ott a picsába az egészet. Ha szereted, megmaradsz mellette. Nem kötelező a párkapcsolat.

Már tényleg ne haragudjon senki, de ezek a kommentek egyszerűen túlrúgtak az ingerküszöbömön. Általában ennél intelligensebb hangnemben fogalmazok.

Évekig ugyanez ment nálunk. Ismerem a szituációt, anyám, apám hat hetente jártak haza öt évig, amíg nemzetköziztek. Utána mi is letelepedtünk Németországban és most ugyanúgy kamionsofőrök, csak éjszaka dolgoznak és minden nap hazajárnak. Ismerem a sztorit, éltem, még mindig élem. Vagy pénz, vagy társaság. Ez a munkavilág nem családbarát. Sok sikert!

2023. okt. 24. 02:53
 42/48 anonim ***** válasza:

A szüleid külön-külön kamionosok? Tehát anyud is sofőr? Csak azért kérdezem, mert tudom, hogy van olyan, hogy anyu beül apu mellé, hogy ne legyen egyedül.

2023. okt. 24. 06:40
 43/48 anonim ***** válasza:
Nem-nem. Anya is kamionozik ugyanúgy. Másképp nem hagyott volna ott. De valami borzasztóan önző emberekből áll a komment szekció. Ha valaki jobbat akar és lehetősége lenne kiemelkedni, már le van a sárga földig húzva, hogy mégis hogyan képzeli. Ez a 2-3-4-5 év kifizetődik.
2023. okt. 24. 14:30
 44/48 anonim ***** válasza:

És egyikük sem igénytelen. Soha nem voltak azok. Úgyhogy ez a sztereotípia megint csak nettó hülyeség. A tisztaság nem attól függ, hogy kamionban élsz avagy sem, hanem attól, hogy alapvetően mennyire vagy igényes. Például nem fogdosod koszos kézzel a kormányt, nem lépsz be a kamionba cipővel, rendszeresen törölsz port odabent, ha rágyújtasz, a hamutálba hamuzol, nem az ablakon, mert akkor minden szar visszarepül rád, szellőztetsz, az ágyneműbe munkásruhával nem fekszel...

Ilyen kis apróságok és mindjárt szebb lesz a környezeted.

2023. okt. 24. 14:34
 45/48 anonim ***** válasza:
Tényleg nagyon jó hogy a kamionozó szülők hetekre otthon hagyják a gyerekeket.
2023. okt. 24. 15:20
 46/48 anonim ***** válasza:
48%

Már ne is haragudj, de amíg nem csinálod jobban, ne ítélkezz. Nem voltam egyedül, így is felnőttem és hálás vagyok, amiért elment anya más helyre dolgozni. Ha megmaradt volna annyi fizetéssel, most valószínű valami lepukkant kelet-magyarországi intézményt látogatnék, ahol hiányoznak a tanárok, mert azokat sem fizetik meg rendesen és utána mehettem volna valami gyárba, mert egyetemről álmodni sem mertem volna.

Most mit csinálok? Egy jó gimnáziumba járok és a duál stúdiumomra készülök, úgy, hogy nem azért állok be dolgozni, mert sürgősen kell valamit egyek és nem bírom már az éhezést, mert az egyéb költségeimet muszáj kicsengetnem, hanem azért, hogy amíg egyetemre járok, gyűljön a szakmai tapasztalatom.

Ez az egyik. A másik, nekem van egy testvérem is. Tehát pláne nem voltam egyedül.

2023. okt. 24. 16:07
 47/48 anonim ***** válasza:
Szerintem kell egy igen erős vagányság, tökösség ahhoz, hogy valaki kamionozzon. Ott van például az ónos esőben, vagy latyakos, havas úton vezetés, ami személyautóval sem piskóta, hát még egy óriási szerelvénnyel. Azonkívül egy defekt szerelése. EU-ból átkompozni Angliába és pár perc alatt alkalmazkodni a baloldali vezetéshez. Stb. Szóval részemről le a kalappal minden kamionos előtt!
2023. okt. 24. 16:15
 48/48 anonim ***** válasza:
0%
46: jobban csinálom. És amit a szüleid csináltak hogy kicsiként otthagytak benneteket egyedül az gyermekbántalmazásnak minősül hivatalosan. Majd 10 év múlva megérted.
2023. okt. 24. 19:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!