Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek tényleg ez kell egy jól működő párkapcsolathoz? Ha nem, szerintetek mi?
Egyre többet látom azt főleg olyan külföldi videósoknál, akik férfiaknak számára készítenek tartalmakat, hogy azt tanácsolják a férfiaknak, hogy legyenek ők a "vezetők" a kapcsolatban, a nőknek meg "alárendeltnek/megalkuvónak kell lennie". Ezt azzal magyarázzák, hogy emberi természetünknél fogva adódóan ezek a klasszikus férfi-női szerepek és minden nő erre vágyik, csak nem mondják el neked.
Ez nem csak sz*x során nyilvánul meg, hanem pénzügyek terén is a férfi hozza meg a fontos döntéseket stb. Ti hogy látjátok ezt a dolgot? Ti is ezt tapasztaljátok, ez kell a nőknek? Nők, ti tényleg arra vágytok, hogy a férfi hordja a nadrágot a kapcsolatban, de olyan szinten, hogy kb utasításokat ad sz*x közben, mert hogy az "magabiztos" viselkedés és kb mindenről ő dönt? Nem beszél az érzelmeiről és nem lát titeket kifejezetten partnerként?
Nekem ez kicsit olyan érzés, mintha azt mondanák, hogy minden nő tulajdonképpen apa komplexusos és úgy is kell viselkedni velük, mintha kislányok lennének és te meg lennél az apa, csak még sz*xeltek is hozzá, de kb ennyi a különbség. Ez tényleg így lenne?
40
Akkor most johet a 36-os szidasa is, ami durvabb szemelyeskedes mint az enyem. Sorolom:
- Fenntartom, hogy idióta vagy
- megpróbálod kivetíteni a nyomorodat
- neked szar, másnak még lehet jó.
- a hülye okoskodik
Ugy hogy nem ismer, es ez direkt szemelyeskedes, nem pedig "altalanositott szemelyeskedes" amit en csinaltam, es igen, igazam van ha belegondolsz..
42 nem ez volt a keresem, kitersz.
Ha engem lecseszel, akkor ot is ne csak engem. Ez csak keres mert nem fair. Nekem van egy velemenyem, ha jol tudom itt szabad kimondani a velemenyed meg sokszor egyebkent a szemelyeskedot is ahogy lattuk a 36-os posztjaban. Ha nem akkor nem. Te kerdesed, de en a tobbinek valaszolni viszont fogok a te koncepciod szerint, neked kozvetlen nem, de mivel a konepcioddal fogok ezert kozvetetten igen. Inkabb halaval kene tartoznod, nem lecseszni csak engem, hogy mennyit irtam ami racionalis, csak a jelenlegi tarsadalom ezt nem ismeri el es a legtobb ember nem tudomany orientalt. Errol en nem tehetek. Ez nem inzultacio, ez teny. Es akkor vedd legyszives a faradtsagot es nezd vegig ezt az 5 oldalnyi valaszt es mindenkit csesszel le aki szemelyeskedett, ne csak engem. En egy puszedli voltam hozzajuk kepest amiket ok irtak rolam, es sokszor nem is reagaltam ra pedig nyugodtan megtehettem volna, tobb mint 4 - 5 ember szolt be nekem de le*rtam oket. Tenyleg, halasnak kene lenned, mert a koncepciodnal maradtam nem ugy mint ok, nem szoltam be csak felemeltem a hangom hogy megvedjem magam de csak parszor, a tobbi meg szamtalanszor beszolt nekem. Ezek szerint elfogult lettel es csupan a pontjaim miatt es a lepontozasok miatt valoszinuleg szerinted hulyeseget mondok. Tudom, ismerem a gyakori felhasznalokat. Ha az elso valasz tokmindegy milyen minosegu, ha kb. 70 - 90% vagy afeletti, felszavazzak mint a birkak. En ezt mar tobbszor kihasznaltam letesztelve egy masik felhasznaloval ahol 4 es fel pontom van es csak novekszik kozel 90%-os pozitiv valaszadasi arannyal. Ha azzal irtam volna ezeket es felszavazom oket, valoszinuleg mas kep lenne itt a kommentekben. Es nem en vagyok az egyeduli aki ezt csinalja, egy jo paran csinaljak ezt, hidd el. Nem lepodnek meg ha csak egy ember szavazna le a legtobb kommentemet te meg azt hiszed hogy mar 5 - 8 egyedi ember 0%-ra leszavazott. Csak egy tanacs. A kommented olvasd, a %-ot ne, nincs mar ertelme, ki lehet jatszani, csomoan kijatsszak, en is kijatsszom. Nekem van meg 6 masik felhasznalom. Ez egy luzer szar felhasznalo, ahol megirom az oszinte velemenyem es nem pontozom fel a tobbivel 90%-ra amit levinni jo nehez lenne. Csinalok ujat aztan kesz, egyebkent lehet ehelyett kene egy uj, lehet meg orulnek is neki.
45
Nem vetitem ki a nyomorom. A koncepciot objektivan, realis es tudomanyos megkozelitesbol celoztam meg es irtam le az en velemenyem, ha neked nem tetszik oke. Meg mindig ugyanaz a valaszom a topikra. Es kerdezo ha ennyire nem turod a szemelyeskedest ezt az o kommentjet most mire veszed? "nyomora" "2 eves kapcsolata se volt" "nem hogy 20+" "nyomja a baromsagot" "Így nagyon nehéz nem offolni"
38 vagyok, lehet a menopausa erintett meg? Az egy biologiai helyzet, nezzetek utana, valamikor nincs semmi kulonleges, valamikor a holgy nagyon radikalisan viselkedik es a kapcsolat karara mehet. Valakinek honapokig tart, valakinek akar evekig es azt nagyon nehez egy masik felnek kibirnia. Ugyanugy ferfiaknal is van kapuzarasi idoszak. Az is kibirhatatlan tud lenni, lehetnek megcsalasok meg ilyenek. Igaz most idosebb korrol irok 50 es eletkor kb. akkor kezdodnek ezek. Ezert irtam a brodernek hogy honnan tudja merre tart a kapcsolata. Lehet 10 ev mulva mar massal lesz. Es igazam van. Mert 1 embert mondjon barki, aki megjosolja a jovot egy kapcsolat tekinteteben.
Ezek tenyek az evoluciotol kezdve a menopausa-s kommentemig vegig. De megint a pipak dontenek meg a lepontozasok mert az piros szinu es akkor maris hulye az ember. Jaj istenem...
Nem is erveltek, csak szidtok. Kerdezo, ezt te hogy fogadod el azzal az erkolcsel amivel engem illettel meg? Egy normalis valaszt nem kaptam vagy ervelest hogy miert rossz az en velemenyem csak gunyt, szarkazmust, ironiat, szidast, tragarkodast. Egyedul az 50 eves Ur volt az elejen normalis, majd atment o is bunkoba a szavaival. Igen en is, mert azert ha 20 ilyen jon hadd vedjem meg magam. Egyedul en haladtam szinte a te kerdeseddel es en kapom a legnagyobb pofont toled, a tobbirol meg nem is beszelve, bar oket annyira nem veszem nagy szamba mert ez a gyakoriponthu es itt imadnak flegmak lenni a valaszolok ez koztudott. Inkabb a te velemenyedre vagyok kivancsi kerdezo hogy azt a 10 - 20 inzultaciot amit felem mutattak azt te hova rakod, mert latom neked legalabb van rendes itelokepesseged mert jogosan hoztad fel a szemelyeskedesem. De a tobbieket miert nem? Csak annyit irtal nekik hogy "jo lenne visszaterni a temahoz :)". De oke, mindegy, akkor is ki fogom javitani a kovetkezo valaszolokat es irni fogom a velemenyem a temarol ha tetszik ha nem, lehet pontozni azert van.
Szerintem minden házasság más, nincs két egyforma, ahogy nincs két egyforma ember sem. Az a jó, ha egy házaspár maga alakítja ki azt a fajta kapcsolatot, amiben mindketten jól érzik magukat. Ez lehet az a típusú házasság, amiben a férfi a fej és a nő a szív. Vannak nők, akik "karó" embereket keresnek, akikre rá lehet kapaszkodni, aki támaszt, biztonságot jelent, és aki meghozza a család jelentős döntéseit. De vannak önállóbbak, akik szeretik, ha közösen hoznak döntést. Van kétfejű házasság, ahol mindkét fél vezetni akar, és ha nem jutnak konszenzusra vagy kompromisszumra, akkor megy a háború. Van kétszívű házasság, ahol nagyon szeretik ugyan egymást, de egyik sem vezető típus. Az ilyenek nehezen hoznak döntést, nehezen haladnak valamerre. Nem az a lényeg, hogyan oszlanak meg a szerepek, hanem az, hogy a felek elégedettek legyenek a házasságukban. Az pedig a szereteten, a kölcsönös megbecsülésen, az empátián, és ilyenekn múlik, nem azon, hogy ki a fej.
És Coelhoval se értek egyet. Nem igaz, hogy az a boldogabb, akit kevésbé érdekel a kapcsolat. Ilyen esetben sztem senki se boldog. Mert akit kevésbé érdekel, azt azért érdekli kevésbé, mert nem tartja értékesnek, nem tartja fontosnak. Tehát nem boldog benne. A másik fél meg azért boldogtalan, mert érzi, hogy a társának sem ő, sem a kapcsolatuk nem igazán fontos. Én nem szeretnék ilyen felemás kapcsolatban élni.
Mint ahogy előttem írták szépen kifejtve minden kapcsolat más és más.
Vannak olyan egyének nemtől függetlenül, hogy gyengébbek és kell nekik erősebb jellemű pár, vannak ügyetlenek és vannak ügyesek is és ha szeretik egymást, nem zavarja őket a felállás, akkor működhet a kapcsolat közöttük.
Én személy szerint mindenegyes emberi kapcsolatokban az egyenlőség híve vagyok, mint a szülő-gyermek, barátság, kollégák közti viszony, párkapcsolat szintjén is.
Természetesen nem lehet mindig 50-50% típusú a dinamika, egyszer 60-40% vagy 30-70% a másik javára, viszont a lényege hogy egymást egyenlően kezelik,arra törekednek.
Én nem nyomok el senkit, képes vagyok kompromisszumra, toleráns is tudok lenni, de elvárom, hogy a másik ugyanúgy álljon hozzám.
Mondhatni:
"Amit adsz,azt kapsz!" elvet/mondást kovettem.
Szerény véleményem szerint ott kezdődik a baj,amikor az egyik fél a másikon uralkodni akar és a másik belefárad, nem tetszik neki, de gondolom ez nem meglepő még egy kicsit se.
De szerintem az már az, sőt inkább szomorú,amikor valaki a másiknak annyira meg akar felelni, hogy megfeledkezik önmagáról, mindegy milyen nemű...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!