Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Teljes apátia a barátai felé,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Teljes apátia a barátai felé, ami neki rosszul esik. Működtethető valahogyan?

Figyelt kérdés

A párom (ő a férfi) olyan ember akinek nagyon fontosak a barátai, és ahogy én látom az is hogy reprezentálja hogy én vele vagyok. Szerinte egyenesen égő ha kihagyok találkozókat, amiken viszont meg se tudok szólalni mert fociról, autókról és nőkről van szó. Ez szintén hiba, hogy nem akarok ezekbe a témákba erőlködve se bekapcsolódni vagy beleszólni, vagy magamtól újat behozni.

Azt mondta kínos lesz ha mindig meg kell magyaráznia miért nem megyek soha vele. Ettől olyan érzésem lett hogy én elszámolással tartozok félidegen embereknek arról mivel töltöm az időm és hol vagyok. Borzasztó szorongással jár ez, és nincs közös nevező.

Ő azért sok ilyen találkozót kihagy mostmár, és csinál velem programot helyette, de a városban spontán összefutások alól nincs kibúvóm. Ha ott csak bután ülök, itthon megkapom hogy ez antiszoc viselkedés.

A szakítási tanácsokat most hagyjuk, a cél az lenne hogy ez valahogy megmaradjon, de nem tudom mivel bírjam belátásra. Tapasztalatok, vélemények érdekelnének. Szerintetek nekem kéne megváltozni, vagy alkalmazkodni jobban?

2023. júl. 16. 12:24
1 2
 1/12 Ghgj ***** válasza:
41%
Igen, röviden és tömören neked kellene jobban igazodnod. Ő már igazodott hozzád, átcsoportosította az ideje egy részét, kicsit te is megerőltethetnéd magad.
2023. júl. 16. 12:30
 2/12 anonim ***** válasza:
76%
Hát kérdezgess ha nincs mit hozzáadnod a beszélgetésbe…
2023. júl. 16. 12:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Így van, fele-fele. De akkor se fogok érteni az autókhoz és a focihoz, így erőltetve se tudok hozzátenni ezekhez semmit. Nem vezetek, nem szeretem a focit, teljesen más témák érdekelnek.

Nem hiszem hogy ez igazítható. Ha nem vagyok velük kompatibilis, nem jobb ha nem megyek?

2023. júl. 16. 12:32
 4/12 anonim ***** válasza:
86%

3. Persze, jobb lenne, ha nem mennél, nem is tudom minek erőlteti.

Ő beülne szívesen a barátnőid közé női témákról csacsogni?

Nem kell mindent együtt csinálni.

2023. júl. 16. 12:38
 5/12 anonim ***** válasza:
0%

Ha nem tudtok közös nevezőre jutni, akkor nem lesz közös élet egyáltalán. Érdemes lenne elkezdeni búcsúzkodni.

Hány évesek vagytok? (Talán hivatalból segíthet hétköznap mindkettőtöknek az illetékes területi családsegítő szolgálat, viszont SÚLYOS HIBASZÁZALÉK(!)

2023. júl. 16. 12:45
 6/12 anonim ***** válasza:
0%

Véletlenül rányomtam hamarabb a billentyűzetre:

SÚLYOS HIBASZÁZALÉKKAL(!) is zárulhatnak családsegítő szolgálatot igénybe vett beszélgetések. Hétfőtől péntekig üzemelnek.

Itt az egyik fő kérdés az lenne, hogy hány évesek vagytok? Szüleitek ismerik egymást?

2023. júl. 16. 12:46
 7/12 anonim ***** válasza:
0%

Hű, rendkívül meleg van...

Szóval: hétfőtől, péntekig nyitva szoktak lenni a családsegítő szolgálatoknál az ügyfélfogadó helyiségek. Meghatározott időszakokban.

Régebben nagyon jól működött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat családterápiás egysége, pszichoterapeuta képesítéssel rendelkező szociális munkások személyében. (COVID előtti időszakra értem.)

2023. júl. 16. 12:49
 8/12 anonim ***** válasza:
Többi lehetőség talán privátban...
2023. júl. 16. 12:51
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Szintén zenész. Férjem által kerültem egy összeszokott társaságba, ami a foci köré épült. A barátnők/feleségek is nagy rajongók voltak, jártak meccsekre meg minden.

Én a szabályokat se tudtam, még azt se tudtam, hogy az NB1 az a magyar bajnokság, nem is érdekelt az egész, pedig folyton az volt a téma mi volt a meccsen, mit csinált a bíró stb.

A másik, hogy a többiek 15-20 éve ismerték egymást. Voltak ilyen szálloigék meg bedobtak egy fél mondatot, mindenki tudta miről van szó és röhögésben törtek ki.

Kellemetlen volt fapofával ülni miközben a többiek dőltek a röhögéstől. Ha meg nevettem volna velük, az is kínos, mert mit röhögjek, ha azt se tudom min röhögnek 😃

Valamennyire bekapcsolódtam, kérdezgettem gyerekekről, munkáról, dícsértem a házat, milyen szép, a kertet, de többet nem tudtam hozzátenni, mert őket meg az én hobbim hagyta hidegen, ezek ilyen felszínes beszélgetések voltak. A többi feleség összejárt külön is, engem párom nélkül sose hívtak sehova.

Én már évek óta nem láttam őket, nem is hiányolnak, szerintem. A férjem mondjuk megértő. Egy- két évig erőltette ő is, de belátta, hogy nem tudok úgy igazán beilleszkedni, jól érezni magam, egyre ritkábban vitt, aztán már nem. Ez van, van hogy az ember nem kompatibilis mindenkivel.

2023. júl. 16. 12:51
 10/12 anonim ***** válasza:

Nem illetek össze, azért gáz, hogy csak 3 témáról beszélgetnek nagyon.

Ott vagy mint a párja és a nőkről beszélnek? Tessék?

Időjárásról, az aktuális dolgokról, a múltról, a jövőről, könyvekről, filmekről, sportról, munkahelyrol stb nem tudnak? ^^

2023. júl. 27. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!